Producten voor niet-destructief onderzoek

Niet-destructief onderzoek (NDT)

Testen, meten, weergeven, analyseren van machines, installaties en producten. Dit alles uitgevoerd op een niet-destructieve wijze. Meetapparatuur en controlesystemen van PCE Instruments staan garant voor superieure kwaliteit.
 


 

  Niet-destructieve onderzoeksmeters


  Visual Inspection Meters voor visuele inspectie

  Ultrasonic Testing Ultrasone inspectie

  Eddy current-testing Wervelstroomtesten

  Conductivity testing Geleidbaarheidssanalyse

  Leakage testing Apparatuur voor lektests

  Video Non-Destructive Testing Video over "Niet-destructief onderzoek”

Niet-destructief onderzoek (NDT) van materialen of onderdelen is zeer belangrijk bij de analyse van mechanische en structurele onderdelen. Niet-destructief onderzoek van onderdelen garandeert op lange termijn een veilig en stabiel gebruik.

Niet-destructief onderzoek maakt het mogelijk fouten op te sporen in materialen die, wanneer zij in het eindproduct worden gebruikt, zeer waarschijnlijk een defect van componenten of machines zullen veroorzaken. Dit kan op zijn beurt leiden tot het stilleggen van de fabriek wat leidt tot tijdsverlies en extra kosten veroorzaakt. Het grote voordeel van niet-destructief onderzoek is dat de onderdelen niet worden beschadigd, zodat het mogelijk is alle onderdelen te controleren en alleen die onderdelen te vervangen die beschadigd of defect zijn.

De niet-destructieve onderzoeksmeters van PCE Instruments garanderen de verhoging van de productkwaliteit en de veiligheid van uw producten en installaties.


  Visuele inspectie met endoscopen

Meters voor visuele inspectie

De huidige visuele inspectie wordt uitgevoerd met behulp van industriële endoscopen, warmtebeeldcamera's en microscopen. Al deze visuele inspectiesystemen voor niet-destructief onderzoek zijn speciaal ontworpen voor bedrijven in de industriële sector. In de regel zijn deze inspectieapparaten draagbaar en zijn zij over het algemeen uitgerust met software voor gegevensoverdracht en analyse op een PC.

Arrow Visuele inspectiemeters


  Niet-destructief ultrasoon onderzoek

Ultrasone inspectie

Ultrasoon onderzoek (UT) is wereldwijd een van de meest gebruikte procedures voor niet-destructief onderzoek (NDT). Deze proeven worden uitgevoerd door middel van een akoestische procedure, waarbij ultrasone geluidsgolven door een kop of sensor worden uitgezonden naar geluidsgeleidende materialen, binnen een frequentiebereik tussen 500 kHz en 50 MHz.

Equipment for ultrasonic testing Ultrasone meetinstrumenten

  Niet-destructieve testmeters

Wervelstroomtesten

Wervelstroomonderzoek (ET) is een niet-destructieve test (NDT), waarbij met behulp van een sonde een wisselend primair magnetisch veld wordt opgewekt in een elektrisch geleidend voorwerp. Het wisselend magnetisch veld induceert wisselende stromen in het voorwerp, die op hun beurt secundaire velden creëren die het primaire veld tegenwerken. Amplitudeverzwakking en faseverschuiving leveren nauwkeurige resultaten op.

Arrow Wervelstroommeters voor wervelstroominspectie


  Geleidbaarheidsmeetapparatuur

Geleidbaarheidsanalyse

Niet-destructief onderzoek van metalen of metaaloppervlakken wordt steeds belangrijker, zowel voor de classificatie van het metaal (weten welk metaal het is) als om te bepalen of het metaaloppervlak geschikt is voor een bepaald type coating. Geleidbaarheidsanalyses worden ook gebruikt om te bepalen of het metaaloppervlak verontreinigd is (opgeloste stoffen).

Access equipment for conductivity Inspectiemeters geleidingsvermogen


  Lekdetectiemeters

Apparatuur voor lektests

PCE Instruments biedt een breed scala aan testapparatuur voor lucht-, gas- en vloeistoflekinspectie, waarmee u lekcontroles kunt uitvoeren.

Arrow Detectoren voor lekinspectie


  Video's over "Niet-destructief onderzoek"

Video's over Niet-destructief onderzoek

Een van de bekendste procedures voor niet-destructief onderzoek (NDT) is waarschijnlijk de ultrasone lasinspectie, maar er zijn ook andere procedures om onderdelen te analyseren, zoals visuele inspectie, wervelstroominspectie, geleidbaarheidsinspectie, enz. Deze video toont de belangrijkste niet-destructieve testprocedures met praktische voorbeelden.