Relatieve en absolute vochtigheidsmeters

Vochtigheidsmetingen

Sensoren, transmitters, displaysystemen, regelapparatuur en apparatuur voor onderhoud op afstand voor relatieve of absolute industriële vochtigheidsmetingen.
 


 

U bent hier:  Home Vochtigheidsmetingen

  Oplossingen voor vochtigheidsmetingen

Meting van de relatieve luchtvochtigheid

Relatieve vochtigheidsmeting

PCE instruments vervaardigt temperatuur- en vochtigheidsmeetaaparatuur voor het gebruik in magazijnen, airconditioningsinstallaties en ventilatiesystemen en -kanalen. Bij de opslag van grondstoffen, hulpstoffen, halffabricaten of eindproducten is het belangrijk om de omgevingsomstandigheden te controleren. Bij PCE Instruments bieden wij een breed scala aan voorgeprogrammeerde systemen voor relatieve vochtigheidsmetingen die snel en gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden.

Dankzij het modulaire ontwerp van de instrumenten kunt u uw systeem indien gewenst uitbreiden. De meting van de relatieve vochtigheid werkt met op sensoren die op lange termijn hoge stabiliteit bieden, zeer nauwkeurig zijn en weinig onderhoud nodig hebben. Het feit dat de sensoren goed beschermd zijn tegen stof maakt ze ideaal voor gebruik in industriële omstandigheden.

ArrowRelatieve vochtigheidsmeters
    PCE-WMS 1 / Relatieve vochtigheidssensorenKalibratie/afstelling:
Hoewel de sensoren op de lange termijn zeer stabiel zijn, zullen ze altijd na verloop van tijd afwijkingen gaan vertonen. Dit is te wijten aan milieu-invloeden of verontreiniging.

De mate van afwijken varieert afhankelijk van de meetmethode. Deze kan merkbaar toenemen bij korte gebruiksintervallen of in de loop der jaren langzaam toenemen.

Bij PCE Instruments bieden wij een onderhouds-, afstel- en kalibratiedienst voor uw vochtsensoren. Dit garandeert dat verkregen metingen altijd correct en zeer nauwkeurig zijn. Bovendien worden de vochtigheidswaarden niet alleen weergegeven, maar kunt ze ook gebruiken als regel-inputwaarde om uw machines te regelen en controleren.

Kalibratie van vochtigheidssensoren

Absolute materiaalvochtigheid

Absolute vochtigheidsmeting

Bij de controle van binnenkomende grondstoffen, hulpstoffen of halffabricaten voor industriële verwerking is het van groot belang het absolute vochtgehalte te kennen. Er zijn verschillende methoden (capacitief, microgolf) beschikbaar om de absolute vochtigheid van materialen te meten. Dit maakt het mogelijk een zeer nauwkeurig vochtmeetresultaat te verkrijgen, rekening houdend met het soort materiaal. Het maakt niet uit of het gaat om granulaten, grond (SiO2, KaO2, enz.), cement, kunststoffen, voedingsmiddelen, pellets, enz.
Absolute vochtigheid kan dynamisch of statisch worden gemeten. Dynamische vochtmeting biedt het voordeel dat het te meten voorwerp of materiaal niet wordt beschadigd of vernietigd, aangezien de meting met microgolfsensoren en zonder direct contact met het materiaal wordt uitgevoerd.

Absolute vochtigheidsmetingenVochtigheidsmetingen:
    Sensoren voor absolute vochtigheidsmetingen