Gasmeters voor de scheepvaartsector

Gasmeters voor de scheepvaartsector

Gasdetectoren en gasalarmen voor de scheepvaartindustrie.
 


 

U bent hier:  Home  Gasmeters voor de scheepvaart

  Gasmeters voor de scheepvaart

Een belangrijk deel van scheepsbouw wordt in gesloten ruimten uitgevoerd. Sommige processen vereisen een warmtebehandeling van het metaal, afkoeling na de warmtebehandeling, lasersnijden, thermisch spuiten enzovoorts. Bij dit soort processen worden gassen als argon, kooldioxide, helium, waterstof, stikstof en zuurstof gebruikt. Dit betekent dat werknemers worden blootgesteld aan gevaarlijke en schadelijke gassen. Het kan om giftige of ontvlambare of brandbare gassen en dampen gaan, of om een gebrek aan zuurstof. Anderzijds bestaat bij het werken met brandbare gassen het gevaar van brand of explosie, waartegen de werkplaatsen moeten worden beschermd.

Het gebruik van gasmeters is essentieel voor dit soort werk. Deze apparaten waarschuwen zodra de gasconcentratie een niveau heeft bereikt dat de gezondheid van de werknemer in gevaar brengt, of wanneer er explosiegevaar bestaat door de aanwezigheid van een ontvlambaar gas. Het is mogelijk om verschillende gassoorten tegelijk te meten. Wij hebben draagbare gasmeters die tot 5 gassen tegelijk kunnen detecteren. Anderzijds kan met vaste installatieapparatuur een groter gebied worden beschermd door het overeenkomstige aantal meters te installeren. Deze zijn aangesloten op een schakelbord dat waarschuwt in geval van gevaar, en hebben ook relaisuitgangen om een mechanisme, zoals het sluiten of openen van deuren en ramen, in werking te stellen.

Ons team van ingenieurs en technici beschikt over ruime ervaring. Zij zullen de klant graag van advies voorzien en de apparatuur of het systeem aanbieden dat het best aan de behoeften beantwoordt, rekening houdend met de personeelsbescherming en die van de werkplaats. Het is belangrijk vroegtijdig te waarschuwen om persoonlijke en materiële schade te voorkomen.
Advice on gas detection equipment PCE Brookhuis B.V.
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel: +31 53 737 02 91
info@pcebenelux.nl


Products to measure gases in ships
   Go to naval gas meters Gas meters for the naval sector