Gasdetectieapparatuur voor dranken

Gasdetectiesystemen voor de drankproductie

Gasdetectoren en gasalarmsystemen voor de dranken en gastronomische industrie.
 


 

U bent hier:  Home  Gasdetectoren voor dranken

  Gasdetectoren voor dranken

Bij de productie van dranken, met name alcoholhoudende dranken zoals wijn, gedistilleerde dranken, bierbrouwerijen enz. is het van groot belang het personeel te beschermen tegen schadelijke gassen in afgesloten ruimtes. Bij de gisting van druiven komt bijvoorbeeld in grote hoveelheden CO2 of kooldioxide vrij. Omdat deze stof een grotere dichtheid heeft dan lucht, heeft het de neiging zich op de vloer op te hopen op plaatsen waar de luchtstromen het niet verspreiden. Wanneer een hoog CO2-gehalte zich ophoopt, krijgen de longen niet genoeg zuurstof. Hierdoor kan iemand snel het bewustzijn verliezen en sterven door verstikking. Dit is niet de eerste persoon die is overleden door het betreden van een vergistingsruimte met een te hoog CO2-gehalte.
Vandaar het belang van het nemen van voorzorgsmaatregelen alvorens een besloten ruimte te betreden: ventilatie van de ruimte, controle op zuurstof, kooldioxide, ontvlambare gassen en andere schadelijke of giftige gassen. Onze gasdetectors controleren constant de gasniveaus. Gasdetectoren voor vaste installaties en andere draagbare detectoren zijn verkrijgbaar. Met sommige draagbare gasdetectoren kunnen tot 5 verschillende gassen tegelijk worden gemeten. Door het formaat van deze gasdetectoren kan de persoon ze steeds bij zich dragen. Hij kan bijvoorbeeld aan een riem worden bevestigd.
Onze technische dienst zal u graag adviseren over de voordelen van het ene of het andere model. Dit zal ervoor zorgen dat iedereen die een besloten ruimte betreedt, eerst bevestigt dat er geen gevaar is. En indien nodig, zal het u toelaten de nodige maatregelen te nemen voor u binnengaat.
Advice on gas detection equipment PCE Brookhuis B.V.
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel: +31 53 737 02 91
info@pcebenelux.nl


Products for gases measurement in  beverage manufacturing
   Gas detectors for beverages  Gas detection systems for the production of beverages