Innovative through research
Preventieve onderhoudssystemen van PCE Instruments

Preventief industrieel onderhoud (Condition Monitoring)

Elk bedrijf probeert het stilleggen van machines tot een minimum terug te brengen. De beste manier om dit te bereiken is door preventief onderhoud uit te voeren. Preventief onderhoud bestaat uit het volgens plan stilleggen van de installaties, om het geplande onderhoud uit te voeren en deze zonder complicaties weer op te starten, zodat toekomstige uitval als gevolg van storingen kan worden voorkomen.
 


 

   PCE Instruments - Oplossingen voor conditiebewaking

Preventief onderhoud: Onlinesystemen

Preventief Onderhoud

Systemen voor preventief onderhoud (condition monitoring) zijn gebaseerd op een historie van datagegevens die worden geregistreerd op het moment dat de machines en systemen correct functioneren en trends van verschillende machineparameters aangeven.

Indien zich in het productieproces afwijkingen voordoen ten opzichte van de historische tendensen van de laatste machine-analyse (normaalgesproken veroorzaakt door slijtage van onderdelen), kan men tijdens het productieproces tijd incalculeren om maatregelen te nemen zoals het uitvoeren van kleine reparaties of de machines voor korte tijd stil te leggen. PCE Instruments helpt op deze manier om ongeplande stilstand of totale stilstand van machines en installaties, alsmede grote financiële verliezen te voorkomen.

Arrow Draadloos Oscillatie Systeem PCE-VMS 504Ongeplande inactiviteit van machines en systemen gaat ten koste van de productietijd, tijd die onmogelijk kan worden ingehaald.
Afhankelijk van het productieplan en de uurproductie van de machine gaan hiermee duizenden euro's verloren. Wat kunt u hiertegen doen? Terwijl de machines in bedrijf zijn, dient de basis worden gelegd om deze zo lang mogelijk correct werkzaam te laten zijn.
PCE Instruments zorgt ervoor dat oorzaken van problemen en opkomende componentdefecten op tijd kunnen worden opgespoord, zodat onderhoudswerkzaamheden tijdig kunnen worden gepland. Het doel van condition monitoring is om de beschikbaarheid van de systemen te verhogen en de resterende bedrijfstijd van de machines volledig te benutten, totdat deze volledig versleten zijn.
Catalogue for maintenance and service Catalogus voor onderhoud en service

Preventief onderhoud verhoogt de werkzaamheid en verlaagt de uitvaltijd

Draagbare meters

Draagbare meters voor preventief onderhoud

Preventieve onderhoudssystemen worden meestal permanent geïnstalleerd op de machine die gecontroleerd dient te worden, maar PCE Instruments biedt ook draagbare apparatuur aan voor het bewaken van machines tijdens productieprocessen. Deze bieden de volgende voordelen:

- U kunt metingen uitvoeren zonder hoge investeringskosten

- Te gebruiken na een korte cursus

- Er zijn geen datagegevens van de machine benodigd

Informatie en datasheets over draagbare meters voor preventief onderhoud:

Arrow menú condition monitoringDraagbare meters voor preventief onderhoud

Sensoren voor preventief onderhoud

Sensoren voor preventief onderhoud

Met sensoren van PCE Instruments kunnen de vochtigheid (omgeving), materiaalvochtigheid, temperatuur (machineoppervlak of omgeving), druk, trillingen, en waterparameters worden geregistreerd, om alleen nog maar de belangrijkste parameters te noemen. Signaalversterkers en -omvormers zetten de verkregen waarden om in verwerkbare gegevens.
De verkregen waarden worden vervolgens verwerkt in de machinebesturing in controllers voor procesbesturing en/of gebruikt als basis voor onderhoud op afstand door middel van on-site digitale displays, monitors of HMI-besturingssystemen. In het kader van preventief onderhoud is het ook mogelijk een cloud-dienst te gebruiken om alle waarden in op te slaan.

PCE levert ook apparaten met tweerichtingscommunicatie. Hierdoor kunt u overschakelen van preventief onderhoud naar een systeem met bediening op afstand.

ArrowSensoren voor preventief onderhoudOptisch preventief onderhoud

Optische preventie-apparatuur

Met camera’s die op machines en systemen worden geïnstalleerd is het mogelijk om apparatuur gedecentraliseerd te bewaken of preventief onderhoud uit te voeren. Dit type controle maakt het mogelijk moeilijk toegankelijke plaatsen te controleren of plaatsen waar het vanwege de omgevingsomstandigheden niet mogelijk is dat bevoegd personeel een optische inspectie uitvoert.

Voor optische conditiebewaking gebruikt PCE vier soorten camera's: endoscoopcamera's, hogesnelheidscamera's, CCD-camera's met hoge resolutie en warmtebeeldcamera's. Deze camera's zijn voornamelijk vast geïnstalleerd. De machinestatus kan visueel worden gecontroleerd door een machineoperator die zich in de fabriek bevindt of waar ook ter wereld (met behulp van de PCE-cloudoplossingen).
- Grenzeloze machinebewaking -

Optical equipment for preventive maintenance Preventief onderhoud met optische apparatuurClouddiensten voor preventief onderhoud

Preventief onderhoud in de cloud

Intelligente controle- en monitoringtechnologie die wordt gebruikt voor preventief onderhoud, het internet en snelle en veilige transmissiewegen maken het mogelijk om op afstand toegang te krijgen tot procesvariabelen en daarop in te spelen. Een tijdige melding (ongeacht de locatie) voorkomt stilstand en uitval van machines en systemen.

Bijvoorbeeld in het geval van energiemonitoring: stroomsensoren en stroommeetapparatuur bepalen de gegevens die nodig zijn om het energieverbruik te monitoren. De gemeten waarden kunnen ter plaatse, in een controlekamer of zelfs in de cloud worden gevisualiseerd.

Zo heeft u altijd alle data van de machinemonitoring (waar dan ook) en kunt u opkomende problemen signaleren.

Cloud Cloud databases