Industriële weegapparatuur van PCE Instruments

Industriële weegsystemen

PCE Instruments levert weegapparatuur voor industriële processen. Hiermee kunt u de massa van grondstoffen bij aankomst registreren, uw voorraden controleren en componenten wegen en doseren in de verschillende stadia van het productieproces.
 


 

U bent hier:  Home  Industrieel wegen

  Industriële weegoplossingen

   Silo / Tank weegsystemen

Wegingen voor trechters, tanks en silo's

Industriële weegsystemen worden gebruikt voor het bepalen van het vulniveau of als doseersysteem voor grondstoffen en hulpstoffen. Deze weegsystemen worden geconfigureerd en geïnstalleerd met inachtneming van de kenmerken van de installatieplaats en de uit te voeren weegtaak. PCE Instruments levert industriële weegsystemen voor vloeistoffen, poeders en korrelige materialen.
Hiervoor worden tijdens de planning weegsystemen geselecteerd die de trillingen van de constructie dempen. Bestaande containers of componenten worden uitgerust met de weegsystemen waarbij, rekening houdend met de behoeften van de klant, de weegresultaten ter plaatse of in de controlekamer weergegeven kunnen woden. Bovendien kan PCE Instruments het weegsysteem uitrusten met diverse interfaces voor de gegevensvisualisatie of -overdracht naar een procesbesturingssysteem.

Silo & Tank Weighing Tank- en siloweegsysteem   Weegsystemen voor vaste stoffen

Wegen en controle van vaste stoffen

Deze industriële weegsystemen worden gebruikt om vallende bulkstoffen te registreren. Om zeer nauwkeurige weegresultaten te verkrijgen, is het belangrijk dat het te wegen materiaal homogeen is, zowel qua korrelgrootte als dikte. Een andere basisvoorwaarde voor nauwkeurig wegen is dat het te wegen materiaal een goede vloeibaarheid moet hebben.
Dankzij de hermetische afdichting van het industriële weegsysteem wordt productverlies vermeden en blijft de apparatuur schoon. Deze industriële weegsystemen zijn robuust en vergen slechts minimaal onderhoud. PCE Instruments helpt u uiteraard bij de bepaling van de interne materiaalstroom.

PCE Instruments vaste stoffencontrole Wegen en controle van vaste stoffen   Weegschalen: installatie op laders

Weegsystemen voor mobiel gebruik

PCE Instruments biedt ook andere soorten industriële weegsystemen aan, zoals kits voor de montage van weegsystemen op mechanische schoppen, graaflaadcombinaties en andere soorten laders. Deze weegschalen en balansen worden in een paar uur op wielladers, graaflaadmachines of tractoren gemonteerd.

De hoofdeenheid of het elektronische display wordt in de cabine geïnstalleerd en de sensoren aan de buitenkant. Het gebruik is zeer simpel, zodat de bestuurder zich kan concentreren op zijn laadwerkzaamheden.
U kunt de programmeerunit kalibreren voor verschillende typen shovels, zodat u eenvoudig van shovel kunt wisselen. U kunt de mate van gebruik van de shovel (verlies van shovelmateriaal) ook continu bijhouden, de weeggegevens opslaan, afdrukken in de cabine of draadloos verzenden.

Loader Weighing Weegsystemen voor laders PCE-FLW

   Wegen op transportbanden

Weegschalen voor transportbanden

Wanneer weging van grondstoffen, aanvullende stoffen en hulpstoffen continu (in beweging) tijdens het verplaatsen dient te gebeuren, kunt u een beroep doen op de producten van PCE Instruments.

De in-line industriële weegsystemen kunnen snel worden geïntegreerd en eenvoudig worden aangesloten op elke installatie. Bovendien zijn deze industriële weegsystemen zo ontworpen dat ze vuilbestendig zijn en zeer weinig onderhoud vergen, terwijl ze toch een hoge nauwkeurigheid in een industriële omgeving behouden.

Doordat zij zijn uitgerust met specifieke sensoren voor de registratie van de snelheid van de transportband, wordt een grotere nauwkeurigheid in de gehele weeginstallatie bereikt.

PCE Instruments wegen op transportbanden Wegen op transportbanden   Metaaldetectie bij wegen

 Metaaldetectie

Industrieel wegen wordt vaak geassocieerd met het opsporen van metalen delen in het productieproces. Of zij nu het gevolg zijn van het productieproces zelf, dan wel van het feit dat zij bij de levering van de goederen deel uitmaken van de grondstof, metalen onderdelen vormen een risico voor de productiemachines, aangezien zij deze op elk punt in het proces kunnen beschadigen of de kwaliteit van het eindproduct aanzienlijk kunnen aantasten.

Met een metaaldetectiesysteem dat in het productieproces is geïntegreerd, kunt u op betrouwbare wijze tijdens het hele proces roestvrij staal, ijzer of non-ferrometalen detecteren. Hierdoor kunt u vreemde voorwerpen gemakkelijk uit de materiaalstroom verwijderen, om te voorkomen dat deze later het weegsysteem of het eindproduct beïnvloeden.

Metaaldetectie bij wegen Metaaldetectoren  Rolbaan weegsysteem

Weegsystemen voor rollenbanen

Dit is weer een speciale sectie op het gebied van industrieel wegen van PCE Instruments. Online-detailhandelaren die hun bestellingen per koerier verzenden, maken steeds meer gebruik van in-line laadsystemen. Zij moeten de pakketten wegen terwijl ze in beweging zijn (dynamisch) of stilstaan (statisch) op rollenbanen.

Daartoe past PCE Instruments de constructie van het rollenweegsysteem aan de afmetingen van het pakket of de band aan. Ook voor deze systemen zijn verschillende interfaces en protocollen beschikbaar, alsmede programmeerbare besturingseenheden voor datatransmissie naar het PLS van de klant.
Roltafelweging vereenvoudigt uw verzendproces.

Weegsysteem rollenbaan Industrieel weegsysteem rollenbaan