Innovative through research
Gasdetectiesystemen

Gasdetectoren

Gasdetectie voor industriële installaties en gasdetectoren ter bescherming van personeel.
 


 

U bent hier:  Home  Gasdetectoren

  Draagbare gasdetectoren en gasdetectoren voor vaste montage

Gasdetectiemeters zijn verkrijgbaar als draagbare apparatuur en als vast geïnstalleerde toestellen. PCE Instruments biedt zowel gestandaardiseerde producten als detectoren die aan de behoeften van de klant zijn aangepast. De prioriteit is altijd de veiligheid van personeel en apparatuur.

Al meer dan tien jaar werkt PCE Instruments op het gebied van gasdetectie met apparaten en installatiesystemen van Crowcon Detection Instruments Ltd. Dit Britse bedrijf behoort tot HALMA plc (Process Safety Division).

Het toepassingsgebied van de mobiele en vaste gasdetectietechnologie omvat de persoonlijke veiligheid en de bescherming van kapitaalinvesteringen in de olie- en gasproductie, -voorziening en -opslag, staalproductie, drinkwater- en afvalwaterbehandeling, de drankenindustrie en in de maritieme sector. Onze technici en ingenieurs zoeken echter ook naar oplossingen voor andere sectoren, zoals de controle van gasinstallaties voor het rijpingsproces in de fruitsector.
Advice on gas detection equipment PCE Brookhuis B.V.
Institutenweg 15
7521 PH Enschede
Tel: +31 53 737 02 91
info@pcebenelux.nl


Advies, ontwerp, planning, verkoop, installatie, inbedrijfstelling, onderhoud, kalibratie, nooddienst ... het is een lange lijst. Maar het blijft niet bij woorden alleen: PCE Instruments zorgt van het begin tot het eind voor de klant.

Overleg / Planning / Planning Inbedrijfsneming
In de planningsfase zijn de eisen van de klant en de technische haalbaarheid (met inachtneming van de geldende voorschriften en wetten) de belangrijkste factoren. Onze technici en ingenieurs zijn vertrouwd met de meeste gevaren die kunnen ontstaan in de werkprocessen van de verschillende industrieën, veroorzaakt door giftige of brandbare gassen, of door zuurstofgebrek of -overschot. Zij kunnen u passende oplossingen bieden voor de detectie van deze gassen en dampen. De planning van gasdetectiesystemen wordt uitgevoerd aan de hand van verstrekte tekeningen of informatie of, indien nodig, door een afspraak ter plaatse.

Installatie / inbedrijfsneming
De onderhoudstechnici van PCE Instruments installeren de componenten, verzorgen de bekabeling en controleren de met testgassen of alles correct functioneert. De inbedrijfsneming van de vaste gasdetectiesystemen geschiedt volgens de voorschriften van de fabrikant en de voorschriften van de vakbond (technische fiches T021 en T023). De concentratie van de kalibratiegassen die worden gebruikt voor de inbedrijfsneming en afstelling van de vaste installatie zijn aangepast aan het meetbereik en de individuele eisen. Zij worden ook voorzien van een ijkcertificaat.

Onderhoud / Kalibratie
PCE Instruments verzorgt periodieke reiniging, onderhoud en herkalibratie van de gasdetectoren in het hoofdkantoor in Freienohl en indien de klant een vast geïnstalleerde gasinstallatie heeft verzorgen wij deze werkzaamheden op locatie van de klant. De door PCE gekalibreerde apparaten zijn voorzien van een controlestempel dat de klant informeert over de kalibratie- en onderhoudsdatum en de volgende kalibratiedatum. De ijking of herkalibratie wordt uitgevoerd met behulp van gecertificeerde ijkgassen waarvan de concentratie is aangepast aan het overeenkomstige meetbereik van de sensor.

Draagbare gasdetectoren

Bovendien zal PCE Instruments de klant ongeveer 6 weken voor de ijking een herinnering sturen. Op die manier kan van tevoren een afspraak worden gepland en kunnen indien nodig leentoestellen ter beschikking worden gesteld gedurende de kalibratietijd. De ijking en het onderhoud van een vaste installatie gebeurt op afspraak.

Nooddienst
Gasdetectoren dienen altijd in werking gesteld te zijn, ongeacht of het om een draagbare gasdetector of een vaste installatie gaat. Een defect apparaat dient geen enkel doen. In sommige bedrijven is het nodigzakelijk om machines en systemen stil te leggen als de gasdetectoren falen. Deze productiestops veroorzaken grote verliezen. Voor deze gevallen adviseert PCE Instruments aan om altijd een extra apparaat, hetzij draagbaar of vast geïnstalleerd, in de planning op te nemen. Aangezien het in veel gevallen echter niet rendabel is om over extra apparatuur te beschikken, biedt PCE een service waarmee de klant binnen enkele uren (afhankelijk van de locatie in Europa) een vervangend apparaat kan ontvangen en dit ter plaatse door een PCE-technicus in gebruik kan nemen. Voor deze extra service is een aanvullend servicecontract noodzakelijk.