Cup anemometer PCE-A420

Best.nr.: PCE-A420
186,90 €
226,15 €
4250348700490
PCE-A420
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen
Cup anemometer voor de meting van de windsnelheid

verschillende eenheden / meting onafhankelijk van de windrichting / 100-punt datalogger

Informatie over de cup anemometer

De PCE-A420 van PCE Instruments is een cup anemometer voor de meting van de windsnelheid. de drie horizontaal gerichte cup-vormige schalen zijn in kruis- of stervorm op een kaarsrechte as van de cup anemometer bevestigd en reageren al bij de minste luchtstroomsnelheden. Het meetprincipe is simpel: hoe harder het waait, hoe sneller de cups zullen gaan draaien. De draaisnelheid van de cups bepaalt vervolgens de windsnelheid. 

Het belangrijkste voordeel van deze cup anemometer is ongetwijfeld dat het niet nodig is de cups exact in de windrichting te bevestigen. Het gevoelige lepelsysteem reageert dus in iedere windrichting en begint vanzelf te draaien. Andere gangbare vleugelrad-anemometers hebben het nadeel dat ze alleen nauwkeurige metingen kunnen verrichten als het vleugelrad exact in de windrichting is bevestigd.
cup-anemometer in gebruik
Met een resolutie van 0,1 m/s of 0,1 km/h, heeft het apparaat een meetbereik van 0,9 m/s tot 35 m/s of 2,5 km/h tot 126,0 km/h. Er zijn verschillende eenheden beschikbaar voor de stroomsnelheden: m/s, km/h, knopen, miles/h, ft/min

De cup anemometer stelt het aantal omwentelingen per minuut vast, waardoor de windsnelheid zeer exact bepaald wordt. Op het LC-display met een afmeting van 28x19 mm kunnen de windsnelheden overzichtelijk afgelezen worden. De cup anemometer slaat zowel de min.-, als de max.-waarden op. Om de laatste meetwaarden snel te kunnen bekijken, beschikt de cup anemometer over een data-hold-functie. De meetdata wordt opgeslagen in het 100-punt dataloggergeheugen. De cup anemometer heeft een beschermklasse van IP65, waardoor deze beschermd is tegen het indringen van stof en vochtigheid. Om de batterijspanning te sparen heeft de cup anemometer een auto-power-off functie. Deze zorgt ervoor dat het meetapparaat een korte tijd van inactiviteit vanzelf uitschakelt. 

Toepassingen

De cup anemometer PCE-A420 is erg flexibel en mobiel inzet, dankzij zijn compacte kunststofbehuizing, geringe gewicht van slechts 180 gram en handzame grootte. De cup anemometer is overal inzetbaar, waar men mobiel de windsnelheid wil meten. Op locatie kan met de cup anemometer een windsnelheid van max. 35 ms gemeten worden. Onmisbaar dus bij de snelle en precieze meting, laag bij de grond. Dankzij de eenvoudige bediening is de cup anemometer ook geschikt voor het meten van klimaatdata voor privégebruik. Bij meteorologische toepassingen wordt de windsnelheid 10 meter boven de grond gemeten voor een betere internationale vergelijkbaarheid. Stationaire windmeetsystemen zijn geschikt voor dergelijke toepassingen, die niet alleen de windsnelheid registreren maar ook andere weerparameters zoals de windrichting. Ook voor dergelijke stationaire toepassingen heeft PCE Instruments als fabrikant van meettechnologie geschikte anemometers in het assortiment.


- Data logger met 100 punten
- Heel gevoelig lepel systeem 
- Type bescherming IP 65
- De windrichting is niet belangrijk bij het
  verrichten van de meting
- Groot LCD scherm
- Mogelijkheid om eenheden te selecteren:m/s,
  km/h, ft/min, knopen en mijl/uur
- MIN, MAX en HOLD functie
- Auto Power Off (automatische uitschakeling)

Technische specificaties
Meetbereik 0,9 ... 35,0 m/s
2,5 …126,0 km/h
1,4 … 68,0 knopen
1,6 ... 78,2 mijl/uur
144 ... 6895 ft/min
Resolutie 0,1 m/s
0,1 km/h
0,1 knopen
0,1 mph
1 ft/min
Nauwkeurigheid ±2 %
Doorsnede van het gevleugelde wiel70 mm
IndicatorLCD scherm van 28 x 19 mm
Behuizingplastic
Voeding4 AAA batterijen van 1,5 V 
LepelsVan plastic, doorsnede van 135 mm 
Afmetingen190 x 40 x 32 mm
Gewicht180 g
Omgevingstemperatuur bereik 0 ... 50 °C
Omgevingsvochtigheid bereik< 80 % H.r.

1 x cup anemometer PCE-A420, 
1 x batterijen, 
1 x koffertje, 
1 x gebruiksaanwijzing

Het bijbehorende ISO-kalibratiecertificaat is te vinden onder het tabje ‘Accessoires’.