Best.nr.: PCE-5000-HSS-RW

Apparaat opstelling PCE-5000-HSS-RW voor de hardheidsmeter PCE-5000

5.749,90 €
6.957,38 €
PCE-5000-HSS-RW
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beschrijving

Apparaat opstelling PCE-5000-HSS-RW voor de hardheidsmeter PCE-5000

Bij de hardheidsmeting van gegroefde walsen is er vaak maar een klein meetoppervlak in de groef aanwezig, om exacte en reproduceerbare hardheidsmetingen op uit te kunnen voeren. Het is daarom van belang, de hardheidsmeetsonde exact op het profiel van de wals te positioneren. De apparaat opstelling PCE-5000-HSS-RW voor de hardheidsmeter PCE-5000 lost dit probleem op en kan in axiale richting op de gegroefde wals geplaatst worden. Frontaal kan de positie van de meetsonde voor de hardheidsmeting door middel van micrometertabel in de x- en y-as met sprongen van 10 µm exact uitgelijnd worden. De hardheidsmeting van gegroefde walsen, van grove tot fijne assen, is hierdoor zeer nauwkeurig uit te voeren, onafhankelijk van de radius, de verdeling of de golfhoogte van de tanden. 

Met de mobiel inzetbare en gelijktijdig zeer stabiel testopstelling kan de hardheid van walsen met groeven flexibel getest worden. De voeten van de testopstelling worden beschermd middels kunststofkapjes, zodat de wals niet beschadigd raakt tijdens de meting. Ook wordt hierdoor het verschuiven tijdens de hardheidsmeting voorkomen. 

De apparaat opstelling kan met een hardheidsmeter zoals de PCE-5000 gecombineerd worden. (Deze moet apart besteld worden en bevindt zich niet in de leveromvang.) Een hardheidsmeter welke volgens de UCI-meetmethode meet is erg geschikt voor de hardheidsmeting van staallegeringen of geharde oppervlakken. Met een meetbereik van 68 HRC kunnen inductief geharde wals profielen, maar ook gegroefde walsen met een oppervlaktecoating  met verschillende testkrachten tussen 3N (HV 0.3) en 98N (HV 10) getest worden. 

Op grond van de geringe indringdiepte in µm van de interne Vickers-diamant is slechts een kleine indrukking in het testoppervlak nodig, om tot een goed meetresultaat te komen. Dit zorgt ervoor dat er enkel minimale, voor het blote oog niet zichtbare, beschadiging aan het meetoppervlak ontstaat. Hierdoor hoeft het meetobject niet verwerkt of gerepareerd te worden na de meting. Heeft u nog vragen over de meting van hardheid, neem gerust contact met ons op!

Opmerking: Meetapparaat en hardheidssonde worden niet meegeleverd bij deze opstelling, en dienen apart besteld te worden. 


Kenmerken

- Mobiel inzetbaar
- Robuuste bouwconstructie 
- Geschikt voor de meting van gegroefde walsen
- Hoge resolutie bij zowel de x- als de y-as 


Specificaties

Afmetingen BxHxL: 200 mm x 190 mm x 400 mm
Gewicht: ca. 13 kg
Verplaatsing per as: 25 mm bij een 10 µm resolutie 
Diameter gegroefde wals: vanaf 180 mm (andere afm. op aanvraag)


Leveromvang

1 x Apparaat opstelling PCE-5000-HSS-RW

Opmerking: Meetapparaat en hardheidssonde worden niet meegeleverd bij deze opstelling, en dienen apart besteld te worden.