Best.nr.: PCE-PH20S

Grond pH-meter PCE-PH20S

149,90 €
181,38 €
:
4250348701213
PCE-PH20S
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beschrijving

Grond pH-Meter PCE-PH 20S

Eenvoudig te bedienen pH-meter voor het bepalen van de pH-waarde van grond / externe pH-elektrode / herkalibratie mogelijk / waterbestendig (IP 67)

Informatie over de grond pH-meter

Voor een gezonde groei van planten zijn bodemkwaliteit en pH van groot belang. De pH-waarde is van grote invloed op de beschikbaarheid van voedingsstoffen. De waterbestendige grond pH-meter is ontwikkeld om direct de pH-waarde en daarmee de kwaliteit van de bodem te kunnen bepalen. Hiervoor dient u de elektrode in de grond te steken en de pH-waarde op het digitale beeldscherm af te lezen. Bij dit meetprincipe moet er altijd een beetje vocht in de vooraf losgemaakte grond aanwezig zijn. 

Over het algemeen kunt u de elektrode simpelweg in de aarde steken en de pH-waarde direct aflezen van het digitale display. Wanneer u een meting volgens de DIN-norm wilt uitvoeren kunt u gebruik maken van een DIN- grondmonster, voor een nauwkeurige meting. Ook bij extreem dikke grond en wanneer de elektrode niet diep genoeg in de aarde gestoken kan worden voor een meting, dient een grondmonster (vaak bestaande uit een grondsample en gedistilleerd water) gebruikt te worden. 

De waterbestendige grond pH-meter met speciale externe meetelektrode dient voor de exacte bepaling van de pH-waarde. Daarbij valt de grond pH-meter van PCE Instruments op door zijn hoge nauwkeurigheid. Het meetbereik van de pH-meter is 0,00 tot 14,00 pH. Dankzij het grote digitale display zijn de meetwaarden makkelijk af te lezen. Om de resultaten nog beter af te kunnen lezen, kan het display met een druk op de knop gedraaid worden. De praktische Data-Hold-functie maakt het mogelijk de gemeten waarden vast te houden op het display. Om de batterij te sparen beschikt de grond pH-meter over een automatische uitschakelfunctie. Bij niet-gebruik schakelt het apparaat zich na 10 minuten uit. De ideale omgevingstemperatuur voor een meting ligt tussen 15 en 35 graden Celsius. Om een zo hoog mogelijke nauwkeurigheid te garanderen dient er regelmatig een kalibratie doorgevoerd te worden. Een herkalibratie garandeert een optimale nauwkeurigheid van de grond pH-meter en is automatisch via de knoppen en met behulp van een kalibratievloeistof door te voeren. Speciale kalibratieschroeven zijn hierbij niet benodigd. De kalibratiegegevens blijven ook bij het verwisselen van de batterij opgeslagen. We raden aan de elektrode van de grond pH-meter aanvullend na iedere meting met gedistilleerd water te reinigen. 

Toepassingsbereiken van de grond pH-meter

Een grond pH-meter is de ideale oplossing voor de exacte pH-meting in grond of in substraten in oppervlak-nabije lagen. Verder is de grondmeter ook geschikt te gebruiken voor het controleren van tuinbouwirrigatie-oplossingen die worden gebruikt in kassen en ook in de landbouw. Voor diepere grondlagen is het raadzaam om een grondoplossing te mengen, omdat de lengte van de elektrode niet altijd voldoende is om in diepere lagen te meten. Om de pH-waarde in een bodemoplossing te bepalen, moet een grondmonster worden genomen uit het gedeelte in de bodem waar zich bijvoorbeeld de wortels van planten of andere gewassen bevinden. Na het verwijderen van stenen en wortels, kan de grond worden opgelost in gedestilleerd water om een gemakkelijk meetbare vloeistof te produceren waarvan de pH representatief is voor de pH van de grond. De bepaling van de pH-waarde is belangrijk voor producenten in de land- en bosbouwsector, omdat een verhoogde pH in de bodem bijvoorbeeld kan leiden tot een verminderde beschikbaarheid van voedingsstoffen. Als de pH van de grond te laag is, zullen planten hun consumptie van zware metalen verhogen. Om de kwaliteit van de grond te allen tijde in de gaten te houden, biedt de regelmatige controle met de grond pH-meter uitkomst. De grond pH-meter van PCE Instruments combineert daarbij gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid met een compact design. De eenvoudige bediening, waterdichte behuizing en flexibele inzetmogelijkheden maken de grond pH-meter onmisbaar bij de beoordeling van de bodemkwaliteit. De pH-meter wordt veelal gebruikt door land- en tuinbouwbedrijven, in het laboratorium en in onderzoek. De eenvoudige toepassing maakt de meter ook geschikt voor onervaren gebruikers. Dankzij de waterdichte en robuuste behuizing kan de grond pH-meter op elk moment worden gebruikt, zelfs onder ruwe omstandigheden.

Toebehoren

Bijbehorend bij de grond pH-meter zijn er verschillende elektrodes verkrijgbaar. Voor een aantal elektrodes is het noodzakelijk dat deze bewaart worden in een speciale bewaaroplossing. De geschikte bewaaroplossing is via PCE Instruments te bestellen. pH-Elektrodes hebben na verloop van tijd een bepaalde drift, waardoor meetfouten kunnen ontstaan. Om een zo hoog mogelijke nauwkeurigheid te blijven garanderen dient er regelmatig een kalibratie doorgevoerd te worden met de bij PCE verkrijgbare kalibratieoplossing. 

Aanvullend is een kalibratiecertificaat CALL-PCE-PH voor pH-meters verkrijgbaar. Kalibratiecertificaten worden op maat gemaakt voor de klant, de jaarlijkse herkalibratie kan tevens door PCE Instruments doorgevoerd worden. Voor de optimale reiniging van de grond pH-meter kunt u gebruik maken van de bij te bestellen Pepsin/zoutzuur oplossing PCE-GCS-500 (500ml). 

Tot slot raden we aan de grond pH-meter tijdens transport en opslag op te bergen in de optioneel verkrijgbare koffer met schuimrubberen inzet. Hierdoor blijft de pH-meter optimaal beschermd. 

Kenmerken

- Waterbestendig (IP 67)
- Speciale externe meetelektrode met kabel 
- Hoge nauwkeurigheid
- Automatische uitschakeling om de batterijen te sparen
- Incl. kalibratie-oplossingen 
- Data-Hold functie
- Gemakkelijk afleesbaar digitaal display
- Eenvoudige bediening 


Specificaties

Meetbereik 0,00...14,00 pH
Resolutie 0,01 pH
Nauwkeurigheid ±0,07 pH (in een bereik van 5 ... 9 pH)
±0,1 pH (in een bereik van 4 ... 4,9 en 9,1 ... 10 pH)
±0,2 pH (in een bereik van 1 ... 3,9 en 10 ... 13 pH)
Kalibratie automatisch, via de kalibratie-oplossingen met een pH-waarde van 4, 7 of 10 pH
Elektrode pH-elektrode om in de grond te steken
Batterijvoeding 4 x 1,5 V AAA batterijen
Omgevingsomstandigheden 0 ... +60 ºC / <80 % r.v.
Afmetingen 180 x 40 mm
Gewicht 220 g

Leveromvang

1 x Grond-pH-meter PCE-PH20S
1 x pH- Grondelektrode
4 x Batterij
1 x Kalibratie set met oplossingen van pH 4 en 7 (75 ml flesjes)
1 x Handleiding