Best.nr.: PCE-HT-75

Beton-hardheidsmeter PCE-HT 75

643,90 €
779,12 €
:
4250348715418
PCE-HT-75
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beschrijving

Betontester om de betonsterkte te bepalen / zeer robuuste meter / eenvoudige bediening / met conversietabel op de achterkant / 2 modellen met een verschillende impactenergie waarde
De beton-hardheidsmeter PCE-HT 225A werkt volgens het principe van Schmidt. Naast veelvuldig gebruik in bouw en constructie, wordt de eenvoudig te bedienen betontester ook in vele andere industriële gebieden gebruikt (Bijv. wikkelhardheid-testen van producten op een rol). De test wordt altijd uitgevoerd bij een gelijke testenergie van 2207 J (PCE-HT 225A) en met een impact energie van 0,735 J (PCE-HT 75). De kinetische energie van de eerste terugkaatsing wordt op de mechanische hardheidsmeter aangegeven als maat voor de hardheid van het beton, de oppervlaktedruk of druksterkte (kg / cm ² of de overeenkomstige N / mm). De kwaliteit van het beton wordt beoordeeld op basis van zijn drukweerstand, aangezien het een referentiewaarde is om de belastbaarheid en duurzaamheid van betonconstructies te controleren. De betontester model B zorgt voor een veel lagere impactenergie op het beton, en is daarom bijzonder geschikt voor het testen van dunwandige elementen, met een materiaaldikte van max. 100 mm. De druksterkte wordt als een reeks letters en cijfers uitgedrukt. Bijvoorbeeld: B 25 betekent een normaal beton met een druksterkte van 25 N / mm². Er zijn verschillende tussenliggende waarden tot de hoogste weerstand klasse B 55. Met onze hardheidsmeters kunt u het beton op een eenvoudige, snelle en nauwkeurige manier classificeren. De hardheidstesters worden met fabriekskalibratie geleverd (zonder certificaat), maar u kunt een extra ISO-kalibratie-certificaat bestellen (tegen betaling). In deze link vindt u een algemeen overzicht waarin u elk type mechanische hardheidsmeter kunt vinden die u maar nodig heeft.

Kenmerken

- Robuust instrument
- Conversietabel op achterkant
- Lange levensduur 

- Impact-energie van 2207 J / 0,735 J
- Hulp in de handleiding voor het corrigeren van     meetresultaten 
- Lichtgewicht 

Algemene informatie over de druksterkte in beton
De druksterkte wordt over het algemeen gedefinieerd als de breeksterkte, bepaald door het, tijdens een korte periode, toepassen van een drukbelasting op een as. De druksterkte van beton wordt bepaald met inachtneming van de invloed van de volgende grootheden:
- Weerstand van het betonnen blok
- Samenstelling en verdichting van beton
- Opslag tijd en condities
- Grootte en vorm van het test materiaal
- Aard en duur van de belasting
De druksterkte wordt gewoonlijk in een laboratorium met betonnen kubussen of rechte ronde cilinders bepaald. In het geval van de cilinders wordt aanbevolen om na het verwijderen van de overtollige beton onmiddellijk een aanpassingslaag toe te passen die vaak nodig is om een glad en vlak drukoppervlak te krijgen. De cilinders verharden snel. Omdat er in de praktijk geen controle kan worden uitgevoerd met laboratoriummethoden, wordt de hardheidsmeter gebruikt. 

Specificaties

Technische gegevens van de beton-hardheidsmeter PCE-HT 75
Nominale kinetische energie 0,735 J (0,735 Nm)
Kracht van de meetkop 0,4 … 0,6 N
Straal van de kegelvormige punt 25 mm ± 1 mm
Gemiddelde terugkaatswaarde 74 ±2
Deining van de veer 75 mm ±0,3 mm
Afmetingen Doorsnede 54 x 268 mm
Gewicht 1 kg

Leveromvang

Inhoud van de zending van de beton-hardheidsmeters PCE-HT 75
1x Beton-hardheidsmeter PCE-HT 75
1x ronde slijpsteen
1x kunststof draagkoffer
1 x gebruiksaanwijzing