Best.nr.: PCE-007

Datalogger PCE-007

282,90 €
342,31 €
:
4250348700117
PCE-007
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten

Beschrijving

Precisie anemometer met interface, geheugen en software voor het meten van de luchtsnelheid, temperatuur en volumestroom 

De PCE-007 is een luchtstroommeter voor de meting van de luchtsnelheid en -temperatuur. Ook kan de meter de luchtvolumestroom meten. De waarden, gemeten door de meter, kunnen direct in het geheugen worden opgeslagen en later naar een computer doorgestuurd en daar beoordeeld worden (bij de levering van de meter ontvangt u software in het Engels en een datakabel). Zo kunt u met de luchtdebietmeter direct ter plekke een aantal metingen verrichten en daarna rustig op kantoor de analyses van de waarden, gemeten door de luchtdebietmeter verwerken. De externe rotor (aan 1,5 m kabel) verhoogt de beweeglijkheid en flexibiliteit bij exacte metingen van de luchtsnelheid. Deze anemometer behoort tot de standaarduitrusting van iedere luchttechnicus bij het inregelen en controleren van ventilatiesystemen. De levensduur van de batterij van de meter bereikt ongeveer 50 uur in het geval van batterijen met een stroomsterkte van 300 mA/h. Indien u met de luchtdebietmeter een langdurige meting wilt verrichten, die langer duurt dan 2 dagen, dient u accu’s te gebruiken of een netstroomadapter. 


Kenmerken

- Meet de luchtsnelheid en de temperatuur
- Slaat 2000 meetwaarden op 
- Beschikt over een RS-232-interface
- Heeft een software om de gegevens vanaf de 
  debietmeter naar de PC door te sturen
- Berekent en toont de volumestroom
- Toont de waarden in verschillende eenheden 
- Heeft een dual scherm
- Makkelijk te bedienen debietmeter
- Max / Min / Hold
- Auto-Power Off

Specificaties

Technische gegevens van de anemometer
Meetbereiken met het overeenkomstige visuele overzicht van de eenheden in de luchtdebietmeter:
- m/s
- ft/min.
- knopen
- km./h
- mph (mijl per uur)
- °C 
- m³/min. 
0,0 ... 45,0
0,0 ... 8800
0,0 ... 88,0
0,0 ... 140,0
0,0 ... 100,0
0,0 ... 45,0
0,0 ... 999900
Resolutie
- Luchtsnelheid
- Luchttemperatuur
- Volumetrische luchtstroom 
0,01 m/s (zelfde voor alle eenheden)
0,2 °C
0,001 - 100 (afhankelijk van meetbereik)
Nauwkeurigheid

- Luchtsnelheid

- Temperatuur
- Volumetrische luchtstroom

±3 % van de waarde ±0,1 (zelfde voor alle eenheden)
±1 °C
berekend op basis van de windsnelheid en het oppervlak 
Dock connectorJa, 2000 registers van gemeten waarden (zowel van luchtsnelheid als van temperatuur).
Niet vergeten: indien het geheugen van de debietmeter vol is, worden de tot dan toe opgeslagen waarden behouden, maar indien de batterij van de debietmeter leeg raakt voordat de serie metingen beëindigd is, gaan de gegevens verloren
SoftwareJa, voor de configuratie en data-overdracht naar de computer (werkt in combinatie met Windows `95, `98, `2000, `XP Professional). De gemeten waarden kunnen ook aan alle gebruikelijke spreadsheet programma’s zoals bijv. MS Excel worden doorgegeven
Snelheid gegevensoverdracht (software wordt meegeleverd) 1 s
Gevleugelde wiel
- Plaatsing
- Afmetingen
Saffier (geplaatst op lager van edelsteen)
66 x 132 x 29,2 mm 
Visualisatie2 x 4 digits dubbele LDC schermen
Milieu conditiesLuchtdebietmeter: 0 °C ... 50 °C / < 80 % HR
Gevleugelde wiel: 0 °C ... 60 °C / < 80 % HR 
Voeding 1x 9 V blokbatterij (ong. 50 uur levensduur) 
Afmetingen88 x 168 x 26,2 mm (debietmeter)
66 x 132 x 29,2 mm (sonde)
DoosPlastic ABS 
Gewicht350 g 
Wat is de atmosferische druk?
De atmosferische druk is het gewicht van de lucht in de atmosfeer die een druk uitoefent op een bepaald punt van het aardoppervlak. Over het algemeen, hoe meer lucht er is boven een gebied, des te hoger is de druk, dit betekent dat de atmosferische druk met de hoogte verandert. Bijvoorbeeld, de atmosferische druk is hoger op zeeniveau dan op een bergtop. Ter compensatie van het drukverschil en om de vergelijking tussen verschillende locaties met verschillende hoogtes te vergemakkelijken, wordt de atmosferische druk gewoonlijk aangepast aan het equivalente zeeniveau (barometrische druk). Deze barometrische druk varieert al naar gelang de meteorologische condities, en daarom is dit een onmisbaar gereedschap om de weersvoorspellingen te verrichten. Met onze debietmeter zult u geen enkel probleem ondervinden bij het meten van de barometrische luchtdruk. U kunt deze ook met het model PCE-DB 2 meten.
Wat is het luchtdebiet?
Het wordt gedefinieerd als de hoeveelheid lucht die in de tijdseenheid wordt geleverd, het kan worden uitgedrukt in m3/h, m3/min, enz. Met deze debietmeter kunt u het volumetrische luchtdebiet meten.
Wat is de luchtstroom?
De luchtstroom komt in de atmosfeer voor vanwege verschillende natuurlijke oorzaken. De wind wordt veroorzaakt door temperatuurverschillen die optreden bij een ongelijke verwarming in verschillende gebieden en in de atmosfeer. Deze massas warme lucht hebben de neiging te stijgen, en worden vervangen door massas koudere, en dus dichtere lucht. De wind wordt gedefinieerd als luchtstroom die zich horizontaal verplaatst, en de convectiestroom als de verticale bewegingen van de lucht. Met deze debietmeter kunt u de luchtsnelheid meten.
Uitleg van verschillende milieu condities:
Wind Chill
De Wind Chill beschrijft het verschil tussen de gemeten luchttemperatuur en de gevoelstemperatuur, afhankelijk van de luchtsnelheid. We hebben een ander soort debietmeter die de Wind Chill en andere parameters kan detecteren. 
Atmosferische druk
De atmosferische druk is overal op onze planeet de hydrostatische druk van de lucht op een bepaalde plek. Die druk is gelijk aan het gewicht van de atmosferische kolom die op het aardoppervlak bestaat of op ieder lichaam dat zich hierop bevindt. De gemiddelde atmosferische druk op zeeniveau is 101325 Pa = 1.013,25 hPa = 101,325 kPa, onder normale omstandigheden.
Dauwpunt / temperatuur van het dauwpunt 
De lucht kan bij een stijgende temperatuur meer damp opnemen. Wanner de temperatuur van een element of van de lucht daalt, en er tegelijkertijd een luchtvochtigheid van 100% wordt bereikt, valt de resterende damp in de vorm van regen. Deze limiet wordt het dauwpunt genoemd. De gebouwen moeten zo uitgevoerd worden dat de temperatuur binnen in het gebouw nooit onder het dauwpunt komt. Zo voorkomen we de condensatie van water en als gevolg schade aan gebouwen of het ontstaan van schimmel. Met name de atmosferische tocht door de isolatie is schadelijk. In zulke gevallen moet men altijd op een lager dauwpunt rekenen. Ook de natteboltemperatuur (engels WetBulb), die bijv.een belangrijke rol speelt in de klimaat-industrie, is een heel belangrijke parameter in zoveel andere sectoren.

Leveromvang

1 x Datalogger PCE-007 met rotor (kabel van 1, 5 m) en interface, 
1 x software, 
1 x batterij, 
1 x koffertje, 
1 x gebruiksaanwijzing