Meetinstrumenten

In ons assortiment vindt u meetinstrumenten voor alle voorkomende meet-, weeg, regel- en laboratoriumtaken voor de inzet in industrie, handel en onderzoek.

Bij de ontwikkeling en vervaardiging van onze eigen meetinstrument series komt onze ervaring en kennis, die wij de afgelopen decennia opgedaan hebben, goed van pas. De meetinstrumenten die wij verkopen van andere fabrikanten zijn tevens van eersteklas kwaliteit, waarbij we met de fabrikanten terug mogen kijken op een jarenlange samenwerking.

Het bedrijf PCE Instruments is opgericht door Duitse ingenieurs en heeft inmiddels een assortiment van meer dan 10.000 meetinstrumenten. Dit zijn meetinstrumenten die gebruikt kunnen worden in verschillende branches, zoals in de industrietechniek, procescontrole, kwaliteitsborging in de productie, onderzoek, handel en vele andere toepassingsgebieden. Het brede assortiment omvat onder andere: handheld meetinstrumenten, tafelmodel meetinstrumenten, draagbare meetinstrumenten, meetinstrumenten voor de vaste inbouw, sensoren, weegschalen, analyseapparatuur, detectoren, dataloggers, inspectiecamera’s, etc. Hierbij bieden wij producten van eigen fabricaat aan, maar ook van andere gerenommeerde, internationale fabrikanten.

Bovendien heeft onze productie- en ontwikkelingsafdeling de mogelijkheid om meetinstrumenten op maat te maken voor u op. Deze tak van het bedrijf is geheel volgens DIN en ISO gecertificeerd en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van op maat gemaakte meetinstrumenten. Deze meetinstrumenten leveren wij o.a. aan klanten die werkzaam bij de overheid, in de industrie en in de academische branche. Verdere toepassingsgebieden van onze op maat gemaakte meetinstrumenten zijn: de technische akoestiek, ruimtevaart, landbouw, archeologie, architectuur, autotechniek, luchtvaart, biotechnologie, bouwbegeleiding, chemie, civiele techniek, informatica, dataverzameling, scholing, elektrotechniek, energietechniek, milieuonderzoek, voedselverwerking, forensisch onderzoek, bosbouw, geologie, tuinbouw, HVAC, hydrologie, industriële hygiëne, wetshandhaving, bibliotheekwetenschap, logistiek, metaalbewerking, onderhoud, productie, materiaalkunde, machinebouw, metaalbewerking, meteorologie, defensie, mijnbouw, niet-destructief materiaalonderzoek, arbeidsbescherming, olie / gas, apotheken, gebouwbeheer, testen bij pulp / papier, natuurkunde, robotica, bouwconstructie, toeleveringsketen, transport, tribologie, diergeneeskunde, waterbehandeling, lassen, houtbewerking en meer. Om er zeker van te zijn dat onze klanten voor elke toepassing hét perfecte meetinstrument bij ons zullen vinden, maken we gebruik van de expertise en de jarenlange ervaring van onze ingenieurs en technici.

De combinatie van een grote voorraad aan standaard meetinstrumenten en op maat gemaakte meetinstrumenten, zorgt ervoor dat wij dagelijks het vertrouwen winnen van onze klanten bij de aanschaf van hun meet-, weeg-, regel- en laboratoriumapparatuur.

Meet- en testapparatuur wordt dagelijks gebruikt in onderzoekslaboratoria, maar ook in de autogarage, op de bouwplaats en in de productieruimte. Denk hierbij aan meetinstrumenten voor de foutdiagnose en de regelmatige controle van systemen en installaties. Zowel grote, als kleine ondernemingen hebben veel belang bij meetinstrumenten die nauwkeurig zijn maar ook betaalbaar. In ons ruime assortiment vindt u alle denkbare meetinstrumenten: van accelerometers voor de trillingsmeting bij machines tot houtvochtmeter voor de vochtmeting in hout. Onze betaalbare meetinstrumenten worden dagelijks veelvuldig gebruikt, ook door de particulier. Bijvoorbeeld om het energieverbruik van apparaten in huis te controleren, om de windcondities voor uutdoor-activiteiten in te kunnen schatten, om de bodemvochtigheid te meten in de tuin en ga zo maar door. Speciaal voor deze toepassingen hebben wij bij PCE extreem gebruikersvriendelijke meetinstrumenten in ons assortiment. Vaak beschikken deze meetinstrumenten over een eenvoudige bediening en menuvoering, zodat aanvullende vakkennis niet nodig is.

De meetinstrumenten van PCE voldoen aan de hoogste industriële normen. De meetinstrumenten worden ingezet voor de kwaliteitsbepaling en productcontrole in de industrie, alsmede in wetenschappelijke onderzoeksorganisaties, commerciële ondernemingen, overheidsinstellingen, sport- en vrijetijdsfaciliteiten en defensie. Verder worden onze meetinstrumenten ook veelvuldig gebruikt voor demonstratiedoeleinden op scholen en voor het meten in laboratoria. Ook elektriciens maken bij hun dagelijkse werkzaamheden graag gebruik van PCE producten, bijvoorbeeld bij de controle van elektrische installaties. Meetinstrumenten wordt ingezet voor het testen, instellen en afstellen van verwarming, ventilatie en airconditioningsystemen. gebruiksvoorbeeld SolarmeetinstrumentOmdat energiebesparing wereldwijd een hot topic is, is het ook hierbij belangrijk een goed overwogen keuze te maken, door het gebruik van de nieuwste apparatuur. Uiteraard worden alle meetinstrumenten in de fabriek gekalibreerd.

Met ons brede assortiment streven wij ernaar altijd de passende oplossing te vinden voor uw technische vraagstuk. Of het nu gaat om een handheld meetinstrument voor de mobiele inzet, of om een inbouwinstrument voor de langdurige meting: PCE is uw partner voor alle voorkomende meet-, weeg, regel- en laboratoriumtaken.

Kalibratie

Alle PCE meetinstrumenten, of het nu gaat om meet-, weeg-, regel- of laboratoriumapparatuur, wordt in de fabriek gekalibreerd. Indien u de meetinstrumenten graag volgens ISO-norm gekalibreerd wilt hebben, kunt u voor de meeste meetinstrumenten optioneel een ISO-kalibratie bestellen. Voorbeeld ISO-Kalibratiecertificaat voor meetinstrumenten

Op een ISO-kalibratiecertificaat worden alle waarden, die gemeten zijn tijdens het doorvoeren van de kalibratie, vermeld. Dit om te bevestigen dat het meetinstrument voldoet aan de geldende ISO-normen.Voorbeeld DAkkS-Kalibratiecertificaat voor meetinstrumenten Ieder ISO-kalibratiecertificaat wordt op maat gemaakt voor de klant en is daarom uitgesloten van retour.

Als een klant bijvoorbeeld een digitale dauwpuntthermometer met een ISO-kalibratiecertificaat bestelt, worden twee temperatuurpunten (bijv. -10 ° C / + 60 ° C) volgens de toepasselijke ISO-norm gekalibreerd. Het kalibratieproces is gedocumenteerd, zodat de klant een speciaal testrapport ontvangt met bedrijfsnaam / adres en het meetinstrumenten dat wordt gebruikt voor testen en kalibratie.

Een deel van onze weegschalen kan geijkt worden. Of een weegschaal geijkt geleverd wordt of geijkt kan worden, wordt altijd weergegeven in de productbeschrijving bij het desbetreffende product. Geijkte weegschalen worden hoofdzakelijk gebruikt wanneer de prijs van een product bepaald wordt aan de hand van het gewicht. Een ijking moet altijd na een bepaalde tijd opnieuw doorgevoerd worden. Ook na het doorvoeren van reparaties moet een weegschaal opnieuw geijkt worden, om zo een hoge nauwkeurigheid te kunnen waarborgen.

Meettechniek

Meetinstrumenten
Meetinstrumenten

Regeltechniek

Regelinstrumenten
Regelinstrumenten

Laboratorium techniek

Laboratorium techniek
Laboratorium instrumenten

Weegschalen

Waagen
Weegschalen

PCE Instruments vestigingen

PCE Instruments heeft de volgende vestigingen*:

1.
Test Instruments PCE Iberica

2.
PCE Productions- en ontwikkelingssamenwerking mbH - Duitsland

3.
PCE Deutschland GmbH - Duitsland

4.
PCE Americas Inc. - USA

5.
PCE Instruments Chile S.A.- Chili

6.
PCE Instruments UK Ltd. – Groot-Brittannië

7.
PCE Instruments France Eurl - Frankrijk

8.
PCE Italia S.R.L.- Italië

9.
PCE Instruments China Co., Ltd. - China

10.
PCE Instruments Hong Kong Ltd. - Hong Kong

11.
PCE Teknik Cihazlar Ltd. Sti.- Turkije

12.
Meetinstrumenten PCE Brookhuis B.V.

1. PCE Iberica S.L. - Spanje
2. PCE Produktions- und Entwicklungsgesellschaft mbH - Duitsland
3. PCE Deutschland GmbH - Duitsland
4. PCE Americas Inc. - USA
5. PCE Instruments Chile S.A.- Chili
6. PCE Instruments UK Ltd. – Groot-Brittannië

7. PCE Instruments France Eurl - Frankrijk
8. PCE Italia S.R.L.- Italië
9. PCE Instruments China Co., Ltd. - China
10. PCE Instruments Hong Kong Ltd. - Hong Kong
11. PCE Teknik Cihazlar Ltd. Sti.- Turkije
12. PCE Brookhuis B.V - Nederland

* Verdere vestigingen / partners zijn gevestigd in Polen en Rusland..

Demonstraties

Twijfelt u over de aanschaf van een van onze meetinstrumenten? Dan biedt een demonstratie uitkomst. Onze productspecialist legt u graag via een videoconference uit hoe het desbetreffende meetinstrument werkt en voor welke situaties het meetinstrument geschikt is.

Liever het meetinstrument bekijken en zelf testen? Dit is mogelijk bij ons op kantoor. Heeft een demonstratie op locatie de voorkeur? Onze specialist komt in dat geval graag bij u langs en toont u tijdens de demonstratie hoe het meetinstrument werkt. Samen met hem bekijkt u wat de beste oplossing is voor uw toepassing.

Voor een demonstratie op locatie vragen wij een kleine vergoeding. Wilt u een demonstratie aanvragen of meer informatie over de mogelijkheden, bel: +31 (0)53 7370192 of mail naar:

Koophulp voor meetinstrumenten

Overal waar het behalen van een hoog kwaliteitsniveau belangrijk is, zijn nauwkeurige metingen een absolute must. Hierbij zijn betrouwbare meetinstrumenten essentieel in vrijwel iedere branche. In het assortiment van PCE Instruments vindt u een ruime keus aan meetinstrumenten, van digitale multimeter voor het meten van de realtime effectieve waarde tot betonmeters.

Hoe vind ik het juiste meetinstrument voor mijn toepassing?

Allereerst dient u vast te stellen welke fysieke, elektrische of chemische parameters gemeten moeten worden. Wanneer u de temperatuur wilt meten, heeft u bijvoorbeeld een thermometer nodig. Wanneer u een gewicht wilt bepalen, heeft u hiervoor een weegschaal nodig. Soms kan het nodig zijn dat meerdere instrumenten aangeschaft worden, om de eigenschappen van een materiaal vast te kunnen stellen. Een metaal kan bijvoorbeeld worden gekenmerkt door zijn geleidbaarheid, zijn treksterkte, zijn hardheid en andere factoren.

Hoe vaak ga ik het meetinstrument gebruiken?

Bij meetinstrumenten voor dagelijks gebruik is de betrouwbaarheid van het grootste belang. Niets is vervelender dan een meetinstrument dat defect is, vooral als er geen vervangend meetinstrument beschikbaar is. Natuurlijk is een zekere mate van betrouwbaarheid ook belangrijk voor niet-dagelijks gebruikte meetinstrumenten. Om aan de hoge kwaliteitsnormen van onze klanten te voldoen, bieden we bij PCE een garantie van twee jaar op productiefouten. Helaas komt het nog vaak voor dat fabrikanten van meetinstrumenten opzettelijk afbreuk doen aan de betrouwbaarheid en andere belangrijke functies, om zo kosten te besparen. Dit leidt ons naar de volgende vraag:

Welke eigenschappen moet mijn meetinstrument hebben?

Verschillende meetinstrumenten hebben ook verschillende eigenschappen. Een aantal voorbeelden:

- Datageheugen: Veel meetinstrumenten bieden de mogelijkheid om meetdata op te slaan, sommige niet. Als we het hebben over een datageheugen maken we onderscheidt tussen een intern geheugen (dus ingebouwd in het apparaat) en een extern geheugen in de vorm van een SD-kaart. Ook in de opslagcapaciteit zijn er grote verschillen. Wanneer een meetinstrument bijvoorbeeld voor langdurige of continue metingen gebruikt gaat worden, dient de opslagcapaciteit groter te zijn dan wanneer het meetinstrument alleen gebruikt gaat worden voor enkele metingen.

- Meetinterval: De meetinterval, ook wel sample-rate genoemd, zorgt ervoor dat meetdata met een bepaalde frequentie geregistreerd kan worden (bijvoorbeeld 1x per seconde, tweemaal per minuut, enz.). Zowel de frequentie, als de lengte van de interval zijn in de meeste gevallen instelbaar, geheel naar de wensen van de bediener. Iedere meting wordt bij de opslag voorzien van datum en tijd.

- Data-interface: om meetgegevens over te kunnen dragen naar een pc, printer, laptop of smartphone, dienen de meeste meetinstrument te beschikken over een interface. De meest voorkomende interfaces bij onze meetinstrumenten zijn: USB, RS-232, RS-485 of Bluetooth. Meetinstrumenten met een uitneembaar SD-kaartgeheugen hoeft niet perse te beschikken over een bovengenoemde interface, omdat de SD-kaart zelf als datageheugen fungeert.

- Filter: Veel meetinstrumenten bieden u de mogelijkheid om de weergegeven meetwaarde te filteren. Zo hebben geluidsmeter bijvoorbeeld een A- of C-frequentiefilter. Bij windsnelheidsmeters kan vaak gebruik gemaakt worden van een filter voor de maximale, minimale of gemiddelde windsnelheid.

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is de ondersteuning van de leverancier waar u uw meetinstrument koopt. Hierin verschillen de fabrikanten en leveranciers van meetinstrumenten aanzienlijk. Om erachter te komen hoeveel ondersteuning u van de leverancier mag verwachten, kunt u telefonisch contact opnemen met de technische ondersteuningsafdeling. Hoe lang een leverancier op de markt is, kan ook doorslaggevend zijn. Hoe langer een bedrijf al bestaat, hoe meer u ervan uit kunt gaan dat er na enkele jaren nog steeds reserveonderdelen beschikbaar zijn voor het meetinstrument .

Als u een meetinstrument van PCE hebt gekocht, kunt u er zeker van zijn dat u de juiste aankoopbeslissing hebt genomen. PCE Instruments werd opgericht in 1999 in het Duitse Hochsauerland en heeft snel naam gemaakt op het gebied van meet- en testtechnologie. Met eigen meetinstrumenten, maar ook met handheld analysers, bench-top analysers, test- en meetapparatuur, detectoren, dataloggers, sensoren, oscilloscopen, etc. van andere gerenommeerde fabrikanten. Vandaag de dag blijft PCE uw vertrouwde partner voor oplossingen op het gebied van meettechniek, weegtechniek, regeltechniek en weegtechniek. Meer informatie over de geschiedenis van PCE Instruments vindt u onder „Over ons“ / „Het verhaal achter PCE Instruments“ op onze website.

Uiteraard omvat onze service het onderhoud, de kalibratie en, indien nodig, de reparatie van de apparatuur.

Vragen over ons assortiment? Neem contact met ons op via of bel ons.: +31 53 737 01 92.