Varenr.: PCE-RT 1200

Ruhedsmåler PCE-RT 1200

11.368,00 DKK
14.210,00 DKK
:
4250348701275
PCE-RT 1200
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Beskrivelse

Ruhedsmåler PCE-RT 1200
Bærbar ruhedsmåler til hurtig optagelse af Ra, Rz, Rq og Rt / Stort OLED-display / Mikro-USB-interface / Med kalibreringsplade og ruhedsstandard / Målesoftware / Indbygget Li-ion-batteri

 

Ruhedsmåleren tjener til at bestemme overfladeruheden. Den kompakte ruhedsmåler er en håndholdt måleenhed til mobil brug. På grund af strømforsyningen via et kraftigt batteri kan den bruges direkte på stedet. Ruhedsmåleren bruges i laboratoriet, i produktionen og generelt overalt hvor ruheden af overflader skal bestemmes. De målte værdier vises på det klare og meget tydelige OLED-display direkte på måleapparatet. Ruhedsmåleren har desuden en lagringsmulighed for op til 20 måleværdier, som senere kan udlæses via mikro-USB-interfacet. Til dette kan målesoftwaren, som er inkluderet i leveringsomfanget som et USB-kabel, også bruges. Det internt installerede batteri oplades også via mikro-USB-interfacet. Den allerede nævnte målesoftware er særligt velegnet, når rækker af målinger mangler. Dataene overføres derefter til softwaren og kan evalueres direkte på skærmen.

Ruhedsmåleren har en beskyttelseshætte til sensoren, som beskytter den mod ydre påvirkninger og nemt kan skrues på enheden kan. En kalibreringsplade med en ruhedsstandard er også en del af standardudstyret og bruges til at kontrollere rigtigheden af måleresultaterne.

Ved måling af ruhed bruges forskellige teknologier og overfladeruhedsmåleapparater til at bestemme ruheden. Der skelnes groft mellem kontakt- og ikke-kontaktmetoder, hvor forskellige tilgange til bestemmelse af overfladeruhedsparametre anvendes i praksis inden for disse to skelnende træk. For eksempel kan en berøringsanordning til måling af overfladeruhed  betjenes med et enkelt glideberøringssystem, et toudskridningsberøringssystem eller med et referenceplanberøringssystem. Ruhedsmåleren PCE-RT1200 arbejder efter kontaktpennemetoden i henhold til ISO 3274. Dette er en taktil metode, hvor ruhedsmålerens nålespids (diamanten) trækkes vandret hen over overfladen af et emne med konstant hastighed. Den vandrette forskydning af sondespidsen fører samtidig til en lodret afbøjning af samme. Denne forskydning registreres ved en induktiv banemåling i ruhedsmåleren og svarer til emnets overfladeprofil. Ruhedsmåleren mærker således overfladeprofilen, registrerer afvigelser i form og bruger denne til at beregne ruhedsparametre og profiler. 

Det betyder, at en vigtig parameter ved bestemmelse af ruhedsparametre er selve sondespidsen. Afhængig af den valgte spidsvinkel og spidsradius på diamanten kan ruhedstesteren kortlægge overfladeprofilen mere eller mindre nøjagtigt. Med en stor vinkel og stor radius fanger diamantspidsen kun de grovere fordybninger, riller og riller, jo mere spids vinklen og jo mindre radius, jo dybere kan diamanten trænge ind i profilens ujævnheder og skabe et nøjagtigt billede af overfladeprofilen. Her er det dog vigtigt at afveje valget af et passende måleapparat. En ruhedsmåler med en spids diamant og en lille radius er væsentligt mere modtagelig for slid og sprøde brud end en ruhedsmåler med en sløvere geometri. Til regelmæssig brug ved overfladeinspektion repræsenterer ruhedstesteren fra PCE Instruments med en punktvinkel på 90° og en punktradius på 5 µm et meget godt kompromis mellem robust holdbarhed med lav slidstyrke og præcis ruhedsværdibestemmelse i henhold til nøjagtighedsklasse 2. Kalibrering i henhold til DIN ISO 5436 er derfor let mulig for overfladeruhedsmåleren.

Rz = gennemsnitlig ruhedsdybde 
Gennemsnittet ruhedsdybde Rz er det aritmetiske gennemsnit af de største individuelle ruhedsdybder af flere tilstødende individuelle målesektioner.
Ra = aritmetisk middel ruhed 
Ra er den almindeligt anerkendte og internationalt anvendte ruhed parameter. Det er det aritmetiske gennemsnit af de absolutte værdier af profilafvigelserne i referenceafsnittet. Den målte numeriske værdi Ra er altid mindre end Rz-værdien bestemt på samme ruhedsprofil.


Funktioner

- Meget kompakt
- Nem at bruge
- En stor OLED-skærm
- 4 målbare parametre for ruhed
- Ruhedsmålerens sonde består af en diamant af høj kvalitet
- Ruhedsmålerens display viser de målte værdier i tabelform
- De målte værdier kan også vist af ruhedsmåleren som en graf
- Et mikro-USB-interface til online dataoverførsel til en pc (f.eks. nyttigt til seriemålinger eller laboratoriemålinger) et internt genopladeligt batteri ( 3000 målinger med én batteriopladning (Li-ion))



Specifikationer

MåleparametreRa, Rz, Rq, Rt
MåleområderRa, Rq: 0,005 ... 16,00 µm
Rz, Rt: 0,02 ... 200,0 µm
Radius stylus spids 5 µm
Material stylus spidsDiamant, 90 ° vinklet
Maks. anbefalede Kraft i statisk måling4 mN (0,4 gf)
Radius langsgående styrestang45 mm
StandarderANSIB46.1/ASMEB46.1 (DIN EN ISO 4287)
Maksimal køreafstand 15 mm
Måleprincipinduktiv
Afskæringsbølgelængde (afskæring) 0,25 mm / 0,8 mm / 2,5 mm
Scanningshastighed0,135 mm/s Grænsebølgelængde: 0,25 mm
0,5 mm/s ved grænsebølgelængde: 0,8 mm
1 mm/s ved grænsebølgelængde: 2,5 mm
Omvendt hastighed: 1 mm/s
Målenøjagtighed <±10 %
Gentagelighed<6 %
SkærmOLED
Enhederμm / μinch (kan omskiftes )
GrænsefladeMicro-USB
Strømforsyninggenopladeligt Li-ion batteri
Mål L x B x H150 x 60 x 43 mm
Vægt370 g

Leveringsomfang

1 x Ruhedsmåler PCE-RT 1200
1 x Mikrosonde
1 x Beskyttelseshætte til sonde
1 x Spændeanordning
1 x Software
1 x Kalibreringsplade
1 x Ruhedsstandard
1 x USB-kabel
1 x Opladningsadapter
1 x Transportkasse
1 x Brugervejledning

ETIM specifikation

overfladeruhed
LED'er
Ingen
Ja
Ingen
batteri pakke
150 mm
60 mm
43 mm