Varenr.: GS-Rechargeable

Strålebeskyttelsesmåler Gamma-Scout GS Genopladelig

3.646,00 DKK
4.557,50 DKK
GS-Rechargeable
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Leveringstid: 5 - 7 Hverdage

Beskrivelse

Strålebeskyttelsesmåler med batteri til alle typer stråling med intern hukommelse og software


Strålebeskyttelsesmåleren er et professionelt måleapparat til meget præcis detektion af alfa-, beta- og gammastråling. Denne strålebeskyttelsesmåler har et stort måleområde og kan bruges til sporadiske målinger på stedet eller til langtidsmålinger eller overvågning. Strålebeskyttelsesmåleren muliggør en certificeret måling af den naturlige omgivende stråling og øget kunstig stråling op til 500 gange den lovlige grænseværdi. Anvendelsestilfældene er forskellige. Strålebeskyttelsesmåleren bruges traditionelt i atomkraftværker. Det bliver brugt mere og mere til at teste importerede materialer, samt til at måle fødevarer, der bliver bestrålet. Naturlig radioaktiv stråling, som den der findes i nærheden af ​​søer, kan også måles nøjagtigt.

Strålebeskyttelsesmåleren gør naturligvis også sit arbejde, når der testes bygge- og byggematerialer ved renovering af fabrikker. To versioner af enheden er tilgængelige online: strålebeskyttelsesmåleren i standardversionen som model GS1 eller samme måler, men med akustisk signalering (ticker) som model GS2. Strålingens målte værdier kan lagres i selve strålebeskyttelsesmåleren og overføres til en computer og evalueres ved hjælp af datasættet (software og datakabel), som er inkluderet i leveringsomfanget. En strålebeskyttelsesmåler fra denne serie er beregnet til stationær brug. Det er Gamma Scout Online (GS-3). Denne strålingsbeskyttelsesmåler sender kontinuerligt måledata til pc'en eller laptoppen (pulstransmission fra enheden til pc'en hvert 10. / 30. eller 60. sekund).

Hvad er radioaktivitet?
Antoine-Henri Becquerel opdagede i slutningen af ​​det 19. århundrede, at uranforbindelser udsender usynlige stråler spontant, altså uden ydre påvirkning.

For eksempel henfaldet af radium, der udsender alfastråling. Den ustabile kerne af den radioaktive isotop af radium (bestående af 88 protoner og 138 neutroner) stræber konstant efter at gå over til en mere stabil tilstand. Derfor udsender radiumkernen en såkaldt alfapartikel, svarende til en heliumkerne, bestående af 2 protoner og 2 neutroner. Man taler om alfastråling. Du kan se en detaljeret forklaring af radioaktivitet ved at følge linket ovenfor eller linket på billedet til højre.

Hvilke måleenheder er almindelige inden for strålebeskyttelse?
Vi har intet sanseorgan til at opfatte den ioniserende stråling. Måleapparater er påkrævet for at detektere stråling, og kendskab til strålingstype og energi og radionukliders opførsel i kroppen er nødvendig for at vurdere strålingens virkninger. For eksempel siger aktivitetsmålingen alene intet om den biologiske effekt eller faren ved strålingen (for en detaljeret opdeling af måleenhederne, følg linket ovenfor).
Den medfølgende software bruges til at overføre de strålingsmålinger, der er gemt i strålingsmåleren, og evaluere dem på pc'en. Dataene kan dog også overføres og evalueres i andre regnearksprogrammer såsom Microsoft Excel (download mulighed nedenfor).

Funktioner

- Testet præcisionsenhed  (hver individuel strålingsmåler udsættes for en afsluttende test, denne afsluttende test udføres af Institut for Strålingsbeskyttelse ved et statsuniversitet for anvendt videnskab og dokumenteret med et testcertifikat)
- Alle typer stråling (måleren registrerer radioaktiv alfa-, beta- og gammastråling)
- Kontinuerlig drift 
- Stor skærm
- Data opbevaring
- Evaluering af strålingsmålingerne på pc'en
  (den medfølgende software giver dig mulighed for at overføre måledata fra radiometeret til en
  computer til at overføre og evaluere.)
- Certificering  (GAMMA-SCOUT® er blevet testet af TÜV for sin enhedssikkerhed og opfylder det europæiske CE standard samt den amerikanske FCC-15 standard / det er også tilladt at tage med i fly)
- Udvidelsesversion (GS2) (måleapparatet GAMMA-SCOUT® m/ALERT giver et akustisk signal, når strålingen er over  en grænseværdi, der kan indtastes)
- Genopladeligt batteri som strømkilde, der oplades via USB (netadapter eller pc).

Specifikationer

   
MåleprincipGeiger-Müller selvskullende, rustfri stålkasse med halogenfyld 
- Målelængde = 38,1 mm
  - Målediameter = 9,1 mm
  - Fenster = 1,5 ... 2,5 mg/m²
   
Typer af stråling - Alpha-stråling fra 4 MeV
  - Beta-stråling fra 0,2 MeV
  - Gamma-stråling fra 0,02 MeV
   
Blænde - Alpha + Beta + Gamma (uden blænde)
  Beta + Gamma (Alu-Folie (ca. 0,1 mm) skærmet
    Alpha voll ab) 
- Gamma (Alu-Skærm (ca. 3 mm) skærmer alpha, fuld og beta stråling fra omkring 2 MeV
Gammafølsomhed95,0 pulser/min ved Co60 stråling
Nulhastighed <10 pulser/min med afskærming af 
3 mm Alu og 50 mm Pb (bly)
Måleområde 0,01 µSv/h - 1000 µSv/h
Pulsmåling 1 ... 99 s, 1 ... 99 min, 1 ... 99 h,
  24 timers gennemsnit i µSv/h
Intern lagring Intern lagring kan vælges i cyklusser på 1 min, 1 min, 1 time, 1 dag og 7 dage.
Læsehukommelse 2 KB
Evalueringssoftware   Datakabel medfølger
Strøm Internt batteri
Strømforbrug Under 10 mikroampere 
Display 4 cifret LED med betegnelse og kvasi-logaritmisk søjlediagram og indikation af driftstilstand
Hus Slagfast
Mål 161 x 72 x 30 mm
Vægt 153 g
CertifikatEuropæisk CE-Standard
  US-Standard FFC15
   
   

Leveringsomfang

1 x Strålebeskyttelsesmåler Gamma-Scout GS-Rechargeable
1 x Software på CD
1 x Datakabel
1 x Instruktionsmanual
1 x Strømadapter