Refraktometer PCE-ABBE-REF2

Varenr.: PCE-ABBE-REF2
5.914,00 DKK
7.392,50 DKK
4250348728371
PCE-ABBE-REF2
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Erzeugnisanalyse
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage
Abbe refraktometer til nøjagtig måling af brydningsindeks og sukkerindhold / Termometer medfølger / Temperaturstyring af prismeholderen muligt / Til analyse af fedtstoffer, olier, maling, lak, fødevarer og kemikalier

Med Abbe refraktometeret får du et måleapparat til hurtigt og præcist at bestemme brydningsindekset i nD mellem 1.300 og 1.700. Abbe refraktometeret måler også sukkerindholdet i gennemsigtige væsker, dispersioner, emulsioner eller andre stoffer. Ved hjælp af det medfølgende termometer kan brydningsindekset bestemmes for et temperaturområde på 0 ... +70 °C. For at styre temperaturen på enheden er adaptere til vandslanger fastgjort til den øvre og nedre prismeholder på begge sider af Abbe refraktometeret, som tillader temperaturstyring ved hjælp af en ekstern termostat. Med dette Abbe refraktometer kan du f.eks. foretage en nøjagtig bestemmelse af sukkerindholdet i området 0 ... 95 % (1.333 ... 1.531). Anvendelsesområdet er dog meget større: måling og analyse af fedtstoffer, olier, maling, lak, fødevarer, kemiske stoffer, alkohol og opløsningsmidler.

Hvordan fungerer et Abbe refraktometer?
Et refraktometer fungerer som en måleapparat, med hvilket du kan måle for at bestemme brydningsindekset. Dette fungerer med flydende eller faste stoffer, så længe de er gennemsigtige, ved hjælp af refraktometri. Efter prøven er blevet påført refraktometeret, genererer speciel optik i refraktometeret modsatrettede lys/mørke felter, grænselinjen mellem de to felter er prøvens måleresultat.

Groft sagt kan et refraktometer opdeles i tre målemetoder:

- Gennemført lys
- Stribende idé
- Total refleksion

Til dette formål anvendes brydningen, dvs. lysets brydning eller totalreflektion og dets fysiske egenskaber. Fællesnævneren for de tre præsenterede måleprincipper er måleprismet med et kendt brydningsindeks. Lys har den egenskab, at det ikke bevæger sig med samme hastighed ved overgangen mellem måleprismet og prøvemediet, men forplanter sig med forskellige hastigheder. Det ukendte brydningsindeks for mediet, der skal måles, måles via lysafbøjningen.

- Med transmitted light-princippet projiceres et parallelt bundt af stråler ved grænsefladen mellem de to medier.

- Med græsningsforekomst og total refleksion er den kritiske vinkler af stråler målt med forskellige indfaldsvinkler på grænsefladen.

Målingen er mest nøjagtigt ved 20 °C, så temperaturen bør altid bestemmes og fejlene bestemmes ved hjælp af en korrektionstabel. Men der findes også refraktometre, der har en automatisk temperaturkorrektion, hvilket selvfølgelig øger målepræcisionen betragteligt.

Hvad bruges Abbe refraktometeret til?
Mange applikationer har til formål at forbedre koncentrationen i en  at bestemme bæremediet. Et traditionelt eksempel er bestemmelsen af sukkerindholdet i for det meste vandige opløsninger. For eksempel ved at bestemme sukkerkoncetrationen af en klase druer, kan deres modningsgrad bestemmes, hvilket gør dem interessante for vinproducenter. Refraktometeret kan også bruges til at måle den originale urt ved brygning af øl, og vandindholdet i honning. Men et refraktometer kan også være et rigtigt værktøj i industrien, for eksempel kan olie-vand-koncentrationen i køleemulsionsblandinger i metalbearbejdningsmaskiner eller syrekoncentrationen i batterier bestemmes. Et refraktometer kan også findes i medicin, for eksempel kan proteinindholdet i urinen måles. Der er mange andre anvendelsesområder, hvor et refraktometer er nyttigt og i høj grad forenkler arbejdet. For at sikre sammenlignelighed af resultaterne er der etableret separate skalaer (grader Oechsle, grader Brix, grader Platon). 

- Nem at bruge
- Måler brydningsindeks og sukkerindhold
- Robust støbt hus
- Høj opløsning
- Stort anvendelsesområde 
- Indskruet termometer

  
Måleområde 
Brydningsindeks    1.300 ... 1.700 nD span>
Opløsning0,005 nD
Nøjagtighed±0,005 nD
  
Måleområde 
Sukkerindhold0 ... 95%
Opløsning0,25%
Nøjagtighed ±0,25 %
  
DisplayOpdelt skala (øverste del % Brix /
 nedre del brydningsindeks nD)
vægt3000g
  

1 x Refraktometer PCE-ABBE-REF 2
1 x Referenceblok
1 x Skruetrækker
1 x Indskruningstermometer
1 x Betjeningsvejledning