Refraktometer Bil / frostvæske PCE-DRA 1

Varenr.: PCE-DRA 1
2.224,00 DKK
2.780,00 DKK
4250348716965
PCE-DRA 1
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Frostschutzmittelgehalt
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Refraktometer f. kølemiddel PCE-DRA 1 

Nøjagtige måleresultater på få sekunder / Vandtæt ABS-hus IP 65 / Stort LCD-display / Med automatisk sluk / Til ethylenglycol og propylenglycol

Refraktometeroplysninger 

Dette PCE-DRA 1 refraktometer bruges til hurtigt at bestemme frostvæskeindholdet i vandige opløsninger. Med det digitale refraktometer PCE-DRA 1 kan du hurtigt og præcist bestemme frostvæskeindholdet i dine systemer og maskiner. Det praktiske PCE-DRA 1 refraktometer bruges både i industrien og i bilindustrien.


Kom blot et par dråber af væsken i prøven af rustfrit stål med glasprismet, luk låget, start målingen og læs resultatet på displayet. Køretøj eller system finder du information om blandingsforholdet mellem frostvæsken. Dette bør ikke kun overholdes om vinteren, men hele året rundt, da frostvæsken også indeholder additiver til korrosionsbeskyttelse og til at pleje kølevæskekredsløbet. Autoværksteder kontrollerer ofte blandingsforholdet ved hjælp af kølevandets frysepunkt. En frysetemperatur på kølevæsken på -27°C anbefales til mange områder. Tilsætning af "frostvæske" er også nødvendig i frostfrie områder, da disse ikke blot sænker kølevandets frysepunkt, men også øger kogepunktet. Hvis du måler uden for det anbefalede område, kan du fjerne noget af kølevæsken og tilføje enten frostvæske eller vand efter behov. Foretag derefter en ny måling med frostbeskyttelsesrefraktometeret.

Det digitale refraktometer PCE-DRA 1 kan bestemme enten koncentrationen eller frysepunktet for blandingen pr. måling. Hvis du vil kontrollere begge, udfører du to målinger. Før målingen påbegyndes, skal den ønskede karakteristikkurve vælges i enhedsmenuen:

> S01 - koncentration af ethylenglycol i kølevæsken i volumenprocent,
> S02 - frysepunkt for kølevæske med ethylenglycol,
> S03 - koncentration af propylenglycol i kølevæsken i volumenprocent,
> S04 - frysepunkt for kølevæske med propylenglycol.

Ved måling skal der skelnes mellem frostvæske baseret på ethylenglycol og dem, der er baseret på propylenglycol. I motorkøretøjer bruges hovedsageligt ethylenglycol (også monoethylenglycol, ethylenglycol, ethandiol). Med denne glykol falder kølevandets frysepunkt til omkring -10 °C til -40 °C i en andel på 20 til 50 procent, afhængigt af producenten. Med en højere andel af ethylenglycol stiger frysepunktet igen og er omkring -13 °Celsius, når det bruges ufortyndet. Propylenglycol (også monopropylenglycol, propandiol) er mindre giftigt og nedbrydes hurtigere. Den bruges derfor til køle- og varmesystemer i fødevare- og medicinalindustrien samt til solcelleanlæg og varmepumper. Frysepunktet for propylenglycol falder med stigende koncentration til cirka -59 °C, når det bruges ufortyndet. Tilsæt eventuelt lidt mere, hvis det ikke er tilstrækkeligt, og foretag derefter en ny kontrol med refraktometeret.

Producenten har designet frostbeskyttelsesrefraktometeret på en sådan måde, at glasprismet er beskyttet mod beskadigelse. Den enkle betjening garanterer en brugervenlig håndtering og udelukker næsten helt forkert betjening af bilens refraktometer. For at spare på batteriet i måleapparatet har producenten udstyret frostbeskyttelsesrefraktometeret med en automatisk slukning. Når det ikke er i brug, slukker refraktometeret automatisk efter et minut. Hvis det er nødvendigt, kan brugeren selv kalibrere KFZ refraktometeret til enhver tid ved at tilsætte et par dråber destilleret vand til måletruget og udløse kalibreringen med et tryk på en knap.  

Applikation

Det er en velrenommeret producents opgave at tilbyde god kvalitet og sikkerhed. Brugeren ønsker et pålideligt produkt med lang levetid. Hvad begge ønsker er at undgå fejl og fiaskoer. Brugen af hjælpeudstyr - som i dette tilfælde et refraktometer - reducerer i høj grad risikoen for udstyrsfejl og kvalitetsforringelse under fremstillingsprocessen. Moderne kraftfulde enheder får ofte stoffer og væsker til at varme op, og brugen af kølemidler og frostvæske af dårlig kvalitet vil med garanti føre til nedbrud og hurtigt slid. Et bærbart kølemiddelrefraktometer er et instrument, der giver førere og operatører mulighed for nøje at kontrollere tilstanden af de væsker, der bruges til at understøtte motorens drift. Både for lave og for høje koncentrationer kan betyde udløbet af levetiden for motoren og andre dele af køretøjet. Systemet kan blive tilstoppet med snavs, overflader kan overophedes, forskellige former for korrosion, lækager og mange andre problemer er mulige - dette er resultatet af brug af frostvæske eller kølevæske med unødvendige tilsætningsstoffer og bobler. I hverdagen er kølemiddelrefraktometeret en pålidelig vogter, der bidrager til en lang levetid for køretøjet med få problemer.


- Præcise måleresultater på sekunder
- Stor LCD (målt værdi og temperatur)
- Vandtæt ABS-hus IP 65
- Automatisk temperaturkompensation
- Lille prøvemængde
- Simpel kalibrering med destilleret vand
- Rustfri stålprøvebrønd med glasprisme
- Nem betjening med tre knapper
- Batterikontrolsystem
- Automatisk sluk efter 1 minuts pause

Temperaturkompensation

automatisk 10 ... 40 °C

Målehastighed

ca. 1 sek

Samplevolumen 4 ... 5 dråber
Prøve Ring i rustfrit stål med glasprisme
Hus ABS, IP 65
Batteri 1 x 1,5 V AAA
Automatisk nedlukning efter 1 minuts målepause
Beskyttelsesklasse IP 65
Mål 121 x 58 x 25 mm
Vægt 90 g uden batteri
   
Måleparametre 
Rækkevidde
 
Ethyl Glykol (V/V) 0 … 60 %
Ethylen glykol (°C) -50~0 °C
Propylenglycol (V/V) 0 … 70 %
Propylenglycol ( °C)  

-60~0 °C 

 

Opløsning  
Ethylenglycol (V/V) 0,10 %
Ethylenglycol (°C) 0,1 °C
Propylenglykol (V/V) 0,10 %
Propylenglykol (°C) 

0,1 °C 

 

Nøjagtighed  
Ethylenglycol (v/v) ±0,5 %
Ethylen Glykol (°C) ±0,5 °C
Propylenglycol (V/V) ±0,5 %
Propylenglycol ( °C) ±0,5 °C

1 x Refraktometer PCE-DRA1
1 x Pipette
1 x Prismedæksel
1 x Instruktionsmanual
1 x Batteri