Honning refraktometer PCE-DRH 1

Varenr.: PCE-DRH 1
2.566,00 DKK
3.207,50 DKK
4250348716934
PCE-DRH 1
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Imkerrefraktometer
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Honning refraktometer PCE-DRH 1

Til bestemmelse af vandindholdet i honning / Med temperaturkompensation og automatisk sluk / For små prøvemængder / IP65 beskyttelse

Vandindholdet er et af de vigtigste kvalitetskriterier for honning. Det digitale refraktometer fra PCE Instruments er specielt designet til præcist at bestemme kvaliteten af honning inden for få sekunder. Refraktometeret bruges til at bestemme det nøjagtige sukker- og vandindhold i honning. På denne måde kan biavleren sikre, at deres produkt ikke bliver udvandet. For højt vandindhold i honning kan føre til gæring, hvilket vil påvirke holdbarheden, konsistensen og smagen af naturproduktet.

Refraktometeret er et måleapparat, der er baseret på at bestemme en væskes brydningsindeks. Ved hjælp af refraktometeret kan biavleren allerede måle koncentrationen af vand og sukker med en lille prøvemængde. Det er tilstrækkeligt at dryppe et par dråber honning ned i måleapparatets rustfri brønd for at få et meningsfuldt resultat. Et prisme er monteret i prøvebrønden, og sukker- og vandkoncentrationen i honningen måles ved hjælp af lysbrydning. Den integrerede lyskilde i det digitale honningrefraktometer forhindrer målefejl, der hurtigt udløses af kunstigt lys såsom fluorescerende lamper i et analogt honningrefraktometer.

Efter automatisk temperaturkompensation (10 til 40 °C) vises måleresultatet hurtigt og præcist på honningrefraktometerets store, letlæselige LCD-display. Brugeren af biavlsrefraktometeret kan vælge mellem forskellige almindelige måleparametre: Brix (0 til 90,00%), vand (5,00 til 38,00%), Bé (33,00 til 48,00) eller brydningsindeks (1,3330 til 1,5177 nD). Derudover giver displayet information om den målte honningtemperatur takket være et integreret temperaturdisplay.

Refraktometerets glasprisme, som er indesluttet i den rustfri brønd, kan rengøres hurtigt og nemt før og efter målingen og er forseglet med et prismedæksel af plast. Producenten har designet refraktometeret på en sådan måde, at glasprismet er beskyttet mod skader. Den praktiske betjening med tre knapper garanterer brugervenlig håndtering og udelukker næsten fuldstændigt forkert betjening af honningrefraktometeret. For at spare på batteriet i måleapparatet har producenten udstyret honningrefraktometeret med en automatisk slukning. Når honningrefraktometeret ikke er i brug, slukker det automatisk efter et minut. Hvis det er nødvendigt, kan brugeren til enhver tid selv kalibrere refraktometeret til biavlere ved at tilsætte et par dråber destilleret vand til målebrønden og trykke på en knap for at starte kalibreringen.

Anvendelsesområder 

Et refraktometer er en optisk måleanordning, med hvilken brugeren kan bestemme brydningsindekset for flydende eller faste stoffer. For biavlere er refraktometeret et af de vigtigste værktøjer i honningproduktionen. Biavlere har brug for et refraktometer for at bestemme det nøjagtige vandindhold i honning. Denne måling er afgørende, hvis honningen skal sælges. Fordi den tyske honningforordning har begrænset det maksimale vandindhold til 20 procent. Præcis bestemmelse er næsten umulig uden et refraktometer.

Takket være dens brugervenlige håndtering er refraktometeret fra PCE Instruments ideelt til at bestemme vand- og sukkerindholdet på få sekunder. Takket være det praktiske design kan refraktometeret bruges når som helst og hvor som helst. Dens enkle betjening og fleksible anvendelsesmuligheder gør det digitale refraktometer fra PCE Instruments uerstatteligt i honningproduktion og giver biavleren vigtige beslutningshjælpemidler. På grund af det robuste og vandtætte ABS-hus er refraktometeret specielt designet til udendørs brug.


- Præcise måleresultater på sekunder
- Stor LCD (målt værdi og temperatur)
- Vandtæt ABS-hus IP 65
- Automatisk temperaturkompensation
- Lille prøvemængde
- Simpel kalibrering med destilleret vand
- Rustfri stålprøvebrønd med glas prisme
- Nem at bruge med tre knapper
- Batterikontrolsystem
- Automatisk sluk efter 1 minuts pause

Temperaturkompensation

automatisk 10 ... 40 °C

Målehastighed

ca. 1 sek

Samplevolumen 4 ... 5 dråber
Prøvebrønd Ring i rustfrit stål med glasprisme
Bolig ABS, IP 65
Batteri 1 x 1,5 V AAA
Automatisk sluk efter 1 min. indbrud måling
Beskyttelsesklasse IP 65
Mål 121 x 58 x 25 mm
Vægt 90 g uden batteri
 
Måleparametre
Interval
Brix 0 … 90,00 %
Vandindhold 5,0 %... 38,0 %
33.0 … 48.0
Brydningsindeks 1.3330 … 1.5177 nD
 
Opløsning
Brix 0, 10 %
Vandindhold 0,10 %
0.1
Brydningsindeks 0 ,0001 nD
 
Nøjagtighed
Brix ±0,2 %
Vandindhold ±0,2 %
±0,2
Brydningsindeks ±0, 0003 nD

1 x Refraktometer PCE-DRH1
1 x Pipette
1 x Prismedæksel
1 x Instruktionsmanual
1 x Batteri