Brix refraktometer PCE-DRB 1

Varenr.: PCE-DRB 1
2.640,00 DKK
3.300,00 DKK
4250348716873
PCE-DRB 1
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Zuckergehaltbestimmung
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Vandtæt Digital Brix Sugar Refractometer PCE-DRB 1

Til bestemmelse af sukkerindholdet / Måleparametrene Brix, brydningsindeks / 0...90 % Brix / 1,3330 ... 1,5177 nD / Med temperaturkompensation

Mængden af sukker i en væske kan beregnes mest bekvemt med et digitalt sukker refraktometer. Det digitale refraktometer fra PCE Instruments er et håndholdt måleapparat, der er specielt designet til at udføre en præcis analyse af sukkerholdige opløsninger. På denne måde kan brugeren med støtte fra refraktometeret udføre en ukompliceret kvalitetskontrol og kontrollere sukkerkoncentrationen i en væske.

Brix-måleenheden er hovedsageligt brugt i frugtindustrien og bestemmer den relative massefylde af væsker. Brix Sugar Refractometer er et præcisionsmåleinstrument baseret på måling af en væskes brydningsindeks og garanterer maksimal pålidelighed selv under vanskelige måleforhold. Ved hjælp af Brix refraktometeret kan brugeren allerede måle sukkerindholdet i en væske med en lille mængde prøve. For at opnå et meningsfuldt resultat er det tilstrækkeligt at dryppe fire til fem dråber ned i den tragtformede fordybning af rustfrit stål i måleapparatet. Et prisme er monteret i prøvebrønden, og sukkerindholdet måles på denne måde ved hjælp af lysbrydning. Den interne lyskilde tillader også målinger under kunstige lysforhold. Kunstigt lys kan hurtigt forårsage målefejl ved brug af et analogt refraktometer. Omgivelsestemperaturen har stor indflydelse på måleresultatet. Påvirkningen af temperaturen under brug kompenseres internt af Brix sukkerrefraktometer. Efter denne automatiske temperaturkompensation (10 til 40 °C) vises måleresultatet hurtigt og præcist på det store, letlæselige LCD-display på refraktometeret. Refraktometerets store måleområde strækker sig fra 0 til 90 % Brix. Derudover giver displayet på refraktometeret information om væskens målte temperatur (0 til 40 °C) og brydningsindekset (1,3330 til 1,5177 nD) takket være en integreret temperaturvisning.

Glasprismet på det digitale refraktometer, som er indesluttet i det rustfri ståltrug, kan rengøres hurtigt og nemt før og efter målingen og er forseglet med et prismedæksel af plast. Refraktometeret er designet til at beskytte glasprismet mod beskadigelse. Den praktiske betjening med tre knapper garanterer brugervenlig betjening. For at spare på batteriet i refraktometeret er det digitale refraktometeret udstyret med en automatisk slukning. Når det ikke er i brug, slukker refraktometeret automatisk efter et minut. Et par dråber destilleret vand er nok til selv at kalibrere refraktometeret med et tryk på en knap.

Anvendelsesområder

Et refraktometer er en optisk måleenhed, der giver brugeren mulighed for at bestemme blandingen forholdet mellem mange forskellige løsninger. Anvendelsesområderne for refraktometeret spænder fra frugthøst til frugtsortering og vurdering til kvalitetskontrol. Under frugthøsten kan refraktometeret f.eks. bruges til at afgøre, om frugten er moden nok til at blive høstet. Refraktometeret kan også bruges til indgående inspektion. Andre anvendelsesområder kan findes i fødevareindustrien til kontrol af ingredienser og overholdelse af forskellige standarder. Refraktometeret fra PCE Instruments er velegnet til pålidelig øjeblikkelig analyse, er alsidigt og nemt at bruge. Ved hjælp af det digitale refraktometer kan væsker, der indeholder sukker, tjekkes hurtigt og nemt. Takket være dens brugervenlige håndtering er refraktometeret ideel til at bestemme sukkerindholdet i juice og andre væsker, der indeholder sukker på få sekunder. Takket være det praktiske og robuste design kan refraktometeret bruges når som helst og hvor som helst. Dens brugervenlighed og vandtætte hus gør refraktometeret uerstattelig, når du tjekker væsker.

Kalibrering af refraktometer PCE-DRB 1

Før brug bør du kalibrere refraktometeret for at sikre, at følgende aflæsninger er korrekte. Kalibrering er meget let, du behøver kun destilleret vand som referencevæske. Før kalibrering eller måling skal du kontrollere, at prøvebrønden er ren og fri for rester. Hvis det er nødvendigt, kan du rense prøven godt med et fnugfrit, blødt papir eller en klud. Sørg derefter for, at refraktometeret står på en flad, plan overflade, og at både refraktometeret og det destillerede vand har stuetemperatur. Med SCALE-knappen kan du skifte mellem måleparametrene Brix - skala S01 og brydningsindeks - skala S02. Sørg for at kalibrere den måleparameter, som du vil bruge til den følgende måling. Du kan selvfølgelig også kalibrere begge måleparametre efter hinanden. For at gøre dette, start refraktometeret, tilsæt 4 til 5 dråber destilleret vand til prøvebrønden, luk låget og vælg kalibreringsfunktionen med CAL-knappen. Hvis kalibreringen lykkes, vises 0,0 % for Brix-skalaen S01 eller 1,3330 RI for brydningsindeks-skalaen S02. Refraktometeret kan registrere følgende fejl under kalibreringsprocessen og vise dem som en fejlkode: Kalibreringstemperatur uden for måleområdet 0 til 40 °C, forkert væske, manglende væske eller hardwareproblem. I tilfælde af at refraktometeret ikke kan kalibreres korrekt, kan du sende enheden til vores reparationsservice til undersøgelse.


- Præcise måleresultater på få sekunder
- Stor LCD (målt værdi og temperatur)
- Vandtæt ABS-hus IP 65
- Nem at bruge ( tre knapper)
- Lille prøvemængde
- Simpel kalibrering med destilleret vand
- Automatisk temperaturkompensation
- Prøvebrønd i rustfrit stål med glasprisme
- Batterikontrolsystem
- Automatisk sluk efter 1 minuts målepause

Temperaturkompensation

automatisk 10 ... 40 °C

Målehastighed

ca. 1 sek

Samplevolumen 4 ... 5 dråber
prøvebrønd Ring i rustfrit stål med glasprisme
Hus ABS, IP 65
Batteri 1 x 1,5 V AAA
Automatisk nedlukning efter 1 minuts målepause
Beskyttelsesklasse IP 65
Mål 121 x 58 x 25 mm
Vægt 90 g uden batteri
   
Måleområde  
sukkerindhold 0 ... 90 % Brix
Brydningsindeks 1.3330 ... 1.5177 nD
Temperature 0 ... 40 °C
   
Opløsning  
Sukkerindhold 0,1 % Brix
Brydningsindeks 0,0001 nD
Temperatur 0,1 °C
   
Nøjagtighed  
Sukkerindhold
0,2 % Brix

Brydningsindeks
0,0003 nD

Temperature ±0,5 °C
   

1 x Refraktometer PCE-DRB1
1 x Pipette
1 x Prisme dæksel
1 x Brugsanvisning
1 x Batteri