Fugtmåler / kornfugtmåler PCE-GMM 10

Varenr.: PCE-GMM 10
Topseller
1.710,00 DKK
2.137,50 DKK
4250348719911
PCE-GMM 10
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Absolut
Nein
extern
Ja
Nein
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Fugtmåler / kornfugtmåler PCE - GMM 10

Kornfugtighedsmåler til 17 forskellige typer korn / lille prøvemængde / LC-display
automatisk temperaturkompensation / manuel korrektion af målte værdier mulig / fuldkornsmåler

Når det kommer til kornopbevaring, holdbarhed og kvalitet spiller kornfugten en afgørende rolle. Derfor er pleje og overvågning af korn før, under og efter opbevaring afgørende. Det ideelle værktøj er kornfugtmåleren fra PCE Instruments. Med kornfugtmåleren kan fugten registreres let, bekvemt og særligt præcist og dermed beskytte bulkmaterialet mod fordærv. Kornfugtighedsmåleren er specielt udviklet til pålideligt at bestemme fugtindholdet i 15 forskellige typer korn (hvede, majs, Japonica ris, indiske ris, sojabønner, ris, sorghum, raps, hirse, jordnødder, byg, solsikkefrø, kaffebønner, kakaobønner, sesam). Korn er en basisfødevare for mennesker og dyr og bruges også fx som råvare til fremstilling af luksusfødevarer som spiritus.

Korn fugt- meter brugt under høsten.For at opbevare hvede, majs, hirse og andre typer korn uden at beskadige kornet, skal det først tørres. Korn kan kun opbevares fra et fugtindhold på 14,5 procent. Men da det ofte høstes i fugtigt vejr, er en efterfølgende tørringsproces påkrævet. Dette er den eneste måde at fjerne overskydende fugt fra kornet. Hvis kornet indeholder for meget fugt under opbevaring, er der risiko for svampeangreb, som gør det ubrugeligt. Fugtighed kan bestemmes hurtigt og nemt med kornfugtmåleren fra PCE Instruments, en fuldkornsfugtmåler. Dybest set, jo tørrere kornet er, jo mindre sandsynligt er det, at bakterier og svampe spreder sig. Kornfugtmålerens måleområde er stort og spænder fra 4,5 til 40 procent afhængig af korntypen.  Efter tørring, afhængigt af anvendelsen, fugtes kornet igen til 16 til 17%. Dette gøres, når kornet skal males. 14 % fugt er for lavt til formaling, så kornfugtmåleren kan også bruges til at bestemme grænsen mellem lagrelige korn og korn, der kan males.

For at måle fugten indhold, behøver du kun kornfugtmåleren en meget lille prøvevolumen på omkring 65 milliliter. For at bestemme fugtindholdet fyldes kornprøven i kornfugtmålerens lille målebeholder, som kan rengøres hurtigt og nemt efter brug. Det er ikke nødvendigt at knuse kornet for at måle fugtindholdet. Under målingen udfører kornfugtmåleren automatisk en temperaturkompensation. Kornfugtmåleren viser straks måleresultaterne på det store LC-display.Den batteridrevne kornfugtmåler er ekstremt nem at betjene med kun fire knapper. For at spare på batteriet skifter kornfugtmåleren automatisk til dvaletilstand efter tre minutters manglende brug. Derudover har kornfugtighedsmåleren en praktisk indstillingsmulighed til omkalibrering af apparatet.

Anvendelsesområder for kornfugtmålere

Kornfugtighedsmåler brugt på korn ører.Den brugervenlige kornfugtmåler er ideel til pålidelig bestemmelse af fugt i 17 forskellige korntyper. Det kompakte og handy design samt batteridriften af kornfugtmåleren garanterer fleksibel, stedsuafhængig brug. På grund af dens lille størrelse kan du altid have kornfugtmåleren med dig og dermed altid have overblik over kornfugtigheden, det være sig under opbevaring, tørring eller tærskning. Kornfugtmåleren fra PCE Instruments er ideel til at bestemme vigtige indikatorer for kornopbevaring og -kvalitet. Kornfugtmåleren fra PCE er også et vigtigt værktøj i møller, kornmagasiner eller i korn- og bælgplanteforarbejdningsindustrien. Desuden er kornfugtmåleren et nyttigt værktøj til at udføre regelmæssige kvalitetskontroller inden for korndyrkning. Med denne fugtmåler kan det afgøres direkte i marken, om kornhøsten giver mening på det rette tidspunkt eller ej. Ventetider på resultater fra eksterne serviceudbydere kan dermed reduceres, hvilket på den ene side sparer omkostninger og på den anden side reducerer nedetider på høstmaskiner. Kornfugtmåleren kan således bidrage til at reducere omkostninger og øge effektiviteten i kornhøst og forarbejdning.

Kalibrering af kornfugtmåler

Denne kornfugtighedsmåler til 17 forskellige kerner og afgrøder er kalibreret separat for hver type korn eller afgrøde.

Til dette formål udføres enten referencemålinger ved hjælp af Darr-metoden, eller en delmængde af samme prøve måles på samme tid ved hjælp af en testet sammenligningsenhed med højere nøjagtighed. Ved ovntørring er det vigtigt at sikre, at den anbefalede tørretemperatur for den respektive sort overholdes. Hvis temperaturen er for høj, frigives ikke kun fugten, men også andre ingredienser fra prøven, eller prøvekomponenterne ødelægges, hvilket fører til forkerte resultater.

På grund af kornenes forskellige størrelse, komponenter og struktur findes der forskellige ISO-standarder for referencemålingerne til fugtbestemmelse for korn, oliefrø og majs. De regulerede referencemetoder for kornfugt er ovntørring med fast varighed og temperatur. Vægtforskellen mellem vejningerne før og efter ovntørring svarer til prøvens fugtindhold.

• DIN EN-ISO 712 af 04/2010 regulerer referencemetoden til bestemmelse af fugtindholdet af korn og kornprodukter i form af korn, malet korn, semulje eller mel. Det gælder derfor for hvede, byg, rug, havre, triticale, hirse og ris (uskrællede, skrællede og hvide ris). Prøverne, som knuses om nødvendigt, tørres ved temperaturer på 130 til 133 °C.
• DIN EN ISO 665 fra 06/2020 definerer bestemmelsen af fugt og indholdet af flygtige komponenter for oliefrø. Det urensede eller rene frø tørres ved 103 °C (±2 °C) i et tørreskab, indtil der ikke længere er nogen ændring i massen.
• DIN EN ISO 6540 fra 08/2010 beskriver majs som både et fuldkorn såvel som i formalet form - to metoder til at bestemme fugtindholdet. Med referencemetoden for majs er der vanskeligheder med fortørring og knusning på grund af majskernernes størrelse og overfladestruktur og det meget høje fugtindhold. Specielt testudstyr og erfarent testpersonale er påkrævet til udførelse. Af denne grund beskriver standarden også en mindre kompleks metode til fugtbestemmelse, hvor hele majskerner bruges uden fortørring og knusning. Denne rutineprocedure er meget lettere at implementere og kan også bruges til serietests. Fuldkorn tørres i 38 timer mellem 130 og 133 °C.

Hvis kornfugtmålerens målte værdier afviger fra referencemålingerne med mere end 0,5 procent, kan apparatet justeres . Efter justeringen skal der foretages sammenligningsmålinger igen til verifikation.


- lille prøvemængde
- til 17 typer korn
- justeringsmulighed
- temperaturkompensation
- enkel betjening
- grafisk display

       
Type af korn Måleområde     Opløsning    Nøjagtighed
Hvede 9 ... 38 % 0,1 % ±0,5 %
Majs 9 .. . 39 % 0,1 % ±0,5 %
Japonica-ris 8,5 ... 40 % 0,1 % ±0,5 %
Indisk ris 8,9 ... 30,4 % 0,1 % ±0,5 %
sojabønner 8,9 ... 33,4 % 0,1 % ±0,5 %
Ris 10,4 .. .26,4 % 0,1 % ±0,5 %
Pleje hum 8 ... 35 % 0,1 % ±0,5 %
Raps 6, 4 ... 25,4 % 0,1 % ±0,5 %
hirse 9,4 ... 28,4 % 0,1 % ±0,5 %
Peanuts 5,4 ... 18,9 % 0,1 % ±0,5 %
Byg 9,4 ... 26,4 % 0,1 % ±0,5%
Solsikkefrø 7,9 .. 24,4 % 0,1 % ±0,5 %
kaffebønner 10 ... 30 % 0,1 % ±0,5 %
Kakaobønner 4,5 ... 17 % 0,1 % ±0,5 %
sesam
6 ... 18 % 0, 1 % ±0,5 %
Hørfrø 4,5 ...18 % 0,1 % ±0,5 %
Mandel 4.5 .. 21 % 0,1 % ±0,5 %
       
Gentagelsesnøjagtighed
0,2 %
Justeringsområde ± 9,9 %
prøvebeløb ca. 65 ml
Driftstemperaturområde 0 .. 40 °C
Temperaturkompensation Automatisk
Strømforsyning 9 V bloker batteri
Automatisk nedlukning    efter 3 minutter
  ;  

1 x korn fugtmåler PCE -GMM 10
1 x bæretaske
1 x rensebørste, 
1 x skruetrækker
1 x 9 V blokbatteri
1 x brugervejledning