Varenr.: PCE-A-315

Fugtanalysator PCE-A-315

53.872,00 DKK
67.340,00 DKK
PCE-A-315
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Absolute Materialfeuchte
Leveringstid: Ikke tilgængelig i øjeblikket!

Beskrivelse


PCE-A-315 mikrobølgesensor / kontinuerlig fugtmåling i korn (rørinstallation)

Materialer, der kan måles præcist med mikroovns fugtmåler Korn: hvede, byg, triticale (dyreblandinger lavet af hvede og rug), rug, havre, majs, hirse, boghvede Bælgplanter: lupin Oliefrø: raps, solsikkefrø (antal afgrødesorter, der kan måles: 25 mulige typer).

fugtighedssensor

Mikrobølgefugtmåleren bruges ikke kun for at registrere det aktuelle materialefugtindhold i den kontinuerlige industrielle produktionsproces, kan den også bruges med valgbare Interfaces RS-232, RS-485 eller 4-20 mA kan tilsluttes evalueringsenheder, dataloggere, procescontrollere eller proceskontrolsystemer og er derfor en del af en måling og kontrolkæde, som tillader meget præcis måling og kontrol af fugt.
Funktionsprincippet for mikrobølgekorns fugtmåler er baseret på den væsentlige forskel i de ultrahøjfrekvente dielektriske kapacitanser for de fleste tørvarer og vand . Måleren bruger en ringresonator som sensor, i hvis centrum er en målekanal i form af et dielektrisk rør, gennem hvilket kornet delvist strømmer tildelt af den generelle strøm. Resonatorens parametre ændrer sig, når elektromagnetiske bølger interagerer med korn af forskellige fugtniveauer.
En stor fordel og væsentlig egenskab ved fugtregulatoren er, at på grund af den samtidige måling af to parametre for resonatoren (resonansfrekvens og resonansamplitude) og en speciel behandlingsalgoritme for kornfugtigheden, uanset tætheden, opnås høj pålidelighed og reproducerbarhed af målingen. Desuden bestemmes kornets fugtighed uden at beskadige kornet under målingen eller forårsage slid på sensoren. Metoden til at måle fugt ved hjælp af mikrobølger tillader derfor ikke-destruktiv detektion i kontinuerlig drift (online). Transmissionseffekten er lav, så materialet ikke opvarmes eller deformeres. En af de vigtigste fordele ved at måle med mikrobølger er, at varens kernefugt også kan registreres. Det sparer også en masse tid sammenlignet med at bruge en klassisk fugtskala.
Temperatursensoren, der også er indbygget i målekanalen, muliggør automatisk korrektion af måleresultatet af kornfugtigheden afhængig af korntemperaturen.
Den gennemsnitlige levetid for mikrobølge-fugtighedssensoren er 10 år. Online-målesystemet er meget lavt vedligeholdende, hvilket holder driftsomkostningerne, inklusive tilhørende omkostninger, meget lave.


Funktioner

- Kornfugtigheden registreres løbende uafhængigt af materialetætheden med høj reproducerbarhed af de
  målte værdier direkte i massestrømmen
- Særligt langtidsstabilt målesystem
- når først den er kalibreret, er der praktisk talt ingen re  ;Kalibrering påkrævet efter en vis driftsperiode
- fugtmåleren er ikke udsat for naturlig drift af mikrobølgesensoren

Specifikationer

   
Vis rækkevidde af kornfugtighed i kontinuerlig massestrøm
Skærm interval 5 ... 25 %
Maksimal absolut fejl på ±0,5 % (i måleområdet fra 5 til 18 %)
Fugtmåling ±1,0 % (i måleområdet >18%)
Arbejdstemperaturområde ±5 .. .+55 °C
Arbejdstilstand 24 VDC
spændingsforsyning termisk spændingsfri NiCr-Ni-stik
Inputeffekt op til 5 W
Opvarmningstid ved opstart ca. 60 min
Udgange RS-232, RS-485, 4-20mA
Indgange 4-20 mA
Beskyttelsesklasse IP65 / EX ia
Vægt maks. 6,5 kg
   

Leveringsomfang

1 x  Materialefugtmåler PCE-A-315
1 x betjeningsvejledning