Trækkræft tester / remspændingsmåler PCE-BTM 2000

Varenr.: PCE-BTM 2000
4.649,00 DKK
5.811,25 DKK
4250348722577
PCE-BTM 2000
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage

Bæltespændingsmåler / remspændingsmåler PCE-BTM 2000

Hukommelse til 750 aflæsninger / grafisk visning / enkel betjening / flersproget menu / måling i Hz og N

Bæltespændingsmåler bruges på et transportbånd.Bæltespændingsmåleren er et optisk målende vedligeholdelsesværktøj til bestemmelse af båndspændingen eller båndspændingskraften. Denne bæltespændingsmåler består af en visningsenhed og et sensorhoved, som er fastgjort til en svanehals. Fordelen ved svanehalsen er, at sensorhovedet kan placeres fleksibelt. På grund af svanehalsens mobilitet kan sensoren også måle selespændingen (strengkraften) på utilgængelige steder. Bæltespændingsmåleren måler båndets kraft og båndfrekvens, når den er stationær. En lille impuls på båndet, lodret i forhold til spændingsretningen, er tilstrækkeligt til at sætte båndet i bevægelse. Bæltespændingsmåleren bruger sensoren til at registrere den på denne måde genererede egenfrekvens af bæltet og visualisere det på displayet. Bæltespændingsmåleren kan bestemme båndets faktiske spændingskraft direkte ud fra båndfrekvensen og den valgfrit indtastede båndlængde og båndmasse. Indtastning af disse data er dog ikke absolut nødvendig for at udføre målinger direkte med remspændingsmåleren. Måleenhederne i remspændingsmåleren kan skiftes mellem N (SI-enhed) og pundkraft (US-enhed). Den målte værdi vises altid som båndfrekvens i Hz på det grafiske display på båndspændingsmåleren. Hvis bæltets masse og længde er indtastet i enheden, vises strengkraften også i Newton. Den intuitive grafiske menu visualiseres på Trumkraft-målerens højkontrastdisplay på seks valgbare sprog. Bæltespændingsmåleren er udstyret med en hukommelse til yderligere analyse og kvalitetssikringsformål. Op til 750 dataposter i 15 ordrer med 50 målte værdier hver kan gemmes i hukommelsen på båndspændingsmåleren. Remspændingsmåleren leveres fuldstændig klar til brug. Leveringsomfanget inkluderer den håndholdte enhed, standard svanehalssensoren, en magnetisk holder, batterier og betjeningsvejledning. En værktøjskuffert, en frekvensslag, et stativ og et eksternt sensorhoved med spiralkabel fås som ekstraudstyr til remspændingsmåleren for at øge fleksibiliteten ved måling.

Anvendelsesområder for båndspændingsmålere

Bæltespændingsmåleren kan bruges at måle remspændingen af både tandremme og kileremme. Remspænding er en vigtig parameter ved installation, opsætning, vedligeholdelse og reparation af remdrev. Remspændingen skal kontrolleres regelmæssigt over hele driftstiden og justeres om nødvendigt for at sikre den maksimale levetid for alle maskinkomponenter. Det er vigtigt, at forspændingskraften vælges i overensstemmelse med de kræfter, der skal overføres. I princippet gælder det, at jo større kræfter, der skal overføres, og jo større båndhastighed under drift, jo større skal forspændingskræfterne vælges. Samtidig skal der passes på, at remspændingen ikke sættes for højt, da remdrevenes lejer ellers kan blive beskadiget, samtidig med øget remslid, som kan føre til remsrivninger. En for lav selespænding kan også føre til skader, hvis for eksempel tænder springer eller selen skrider. Det er så meget desto vigtigere at bestemme remspændingen eller forspændingskraften med en remspændingsmåler. På denne måde kan opfølgningsomkostninger på grund af uplanlagte nedetider forårsaget af lejeskader eller defekte remme reduceres markant. Brugen af en remspændingsmåler er derfor velegnet til applikationer inden for motorteknologi, industriel produktion, stepmotorer, værktøj og maskinteknik eller også inden for vedligeholdelse og reparation.

Hvorfor skal selespændingen måles?

Bæltespændingsmåleanordning i brug på en pakkemaskine.Opmåling af remme er altid nødvendig, når maskiner og systemer skal vedligeholdes optimalt. Et remtræk opnår kun sin maksimale levetid, hvis det er designet til den specifikke anvendelse. Det betyder, at remmen er optimalt spændt og remskiverne er præcist justeret. Ved hjælp af remspændingsmåleren kan spændingskraften (strengkraften) bestemmes nøjagtigt, når remmen er stationær.

Lang levetid og høj ydeevne af apparaterne, maskinerne og systemerne - det er målet for hver bruger, enten en virksomhed eller en enkeltperson. I mange brancher, især på forskellige maskiner, er bælter en vigtig og nødvendig del. De mindste afvigelser fra normen kan have alvorlige konsekvenser, såsom: B. skævhed eller glidning, hvilket resulterer i systemfejl. Det er derfor særligt vigtigt at kontrollere remspændingen regelmæssigt, da dette er den eneste måde at opnå perfekt koncentricitet. Ikke kun svagere end nødvendigt spænding, men også spænding højere end normen kan forårsage alvorlig og vigtigst af alt midlertidig forringelse af bæltet og fald i ydeevnen. For eksempel er forkert remspænding i køretøjets generator katastrofal i begge tilfælde og kan være farligt, hvilket fører til fuldstændig slitage og motorskade. Betydelige omkostninger - er blot et af punkterne på listen over mulige problemer, der kan følge. Selvom drivremmen ikke er i stykker, er det ikke uvæsentligt for hele systemet eller mekanismen at ændre dens funktion, og derfor er det faktisk en af de prioriterede opgaver at holde dette problem under kontrol.

Dette kan lade sig gøre. nemt og præcist ved hjælp af remspændingsmåleren. Med remspændingsmåleren kan brugeren bestemme remspændingen i det remskivesystem, der skal kontrolleres, og dermed tage den øjeblikkelige handling for at justere spændingen til den ønskede værdi. Selvom måling af remspænding kræver høj præcision, forenkler målerens design og specifikationer i høj grad opgaven for den vedhæftede bruger, der udfører måling af spænding baseret på lydbølger genereret af bæltet. Manuel test af spændingen er derfor ikke længere nødvendig. Den bedste måde at bestemme remspændingen på er at bruge måleren og bruge beregningerne til at få nøjagtige data om den pågældende remspænding. Oscillationerne/vibrationerne udsendt af remmen registreres ikke kun af måleapparatet, dataene behandles efter modtagelsen af sensoren og baseret på transmissionsremmens egenskaber (vægt, bredde, længde) beregnes og vises det endelige resultat. på den baggrundsbelyste skærm (i Newton/Hz).

Anvendelsesområdet for remspændingsmåleren er ret stort og spænder fra individuelle applikationer i hjemmet (forskellige enheder og husholdningsapparater) eller i kontor til industriområder (store motor-aksel kombinationer, forskellige transportører, hejseværker, elevatorer, bilindustri, landbrugsmaskiner).

Fordelen ved at bruge remspændingsmåleren er ikke kun, at den hjælper med at detektere fejl og undgå fejl, men også til verifikation af installationens rigtighed kan bruges inden idriftsættelse. Før du starter udstyret, er kontrol med remspændingsmåleren en pålidelig bekræftelse af, at maskinen kører korrekt i henhold til forskrifterne. Data modtaget fra remspændingsmåleren kan gemmes og senere bruges som en standardprøve under periodiske vedligeholdelsestjek. Efter måling i realtid går dataene ikke tabt og kan gemmes i remspændingsmåleren til fremtidige målinger.

Når det kommer til bånd, er der mange ting: tung belastning, hastighed, vibrationer , magt , beskyttelse af de andre mekanismer mod overbelastning osv., men det vigtigste punkt, der ikke bør glemmes, er sikkerhed. Brug af remspændingsmåleren er en god måde at udføre moderne teknisk service og diagnosticering af fejl og mekaniske/tekniske problemer på. 

Hvad er selespændingen eller selens forspændingskraft?

Da flere kræfter virker på et remtræk, er de vigtigste kræfter på remtræk nævnt nedenfor for at forstå betydningen af remspændingen / forspændingskraft. Remmen forbinder en drivremskive med en drevet remskive. Drivremskiven drives af en motor, som genererer moment og overfører det til drivremskiven. Remmen overfører dette drejningsmoment til udgangsremskiven i form af en periferisk kraft. Følgende kræfter er vigtige.

Omkredskraften: Omkredskraften svarer til den effektive kraft, der skal overføres af bæltet. Omkredskraften afhænger af den påførte motoreffekt og dermed af drejningsmomentet samt af motorhastigheden og remskivens diameter. For at opretholde balancen af kræfter forårsager den periferiske kraft, at der dannes forskellige kræfter i båndets strenge. Forskellen i kræfterne mellem den stramme side og den slap side svarer til den perifere kraft, som overføres til den drevne rem.

Friktionskraften: Friktionskraften virker på kontaktfladerne mellem remmen og remskiverne. Friktionskraften på drivremskiven sikrer, at motorens drejningsmoment overføres til remmen  og sendes således videre til den drevne remskive. På grund af friktionskraften på den drevne remskive overføres kraften mellem remmen og den drevne remskive. Der skabes således et brugbart moment på den drevne remskive, som svarer til produktet af periferikraften og halvdelen af den drevne remskives diameter.

Centrifugalkraften. Centrifugalkraften øges i takt med at motorens omdrejningstal øges og får remmen til at strække sig og som følge heraf mister grebet. I dette tilfælde virker centrifugalkraften mod klæbekraften.

Forspændingskraften: Forspændingskraften / strengkraften / remspændingen er forskellig under dynamiske forhold i den stramme og slap side. I statisk tilstand er bæltespændingen identisk i begge strenge. Forspændingskraften skal indstilles i statisk tilstand på en sådan måde, at der under dynamiske forhold er tilstrækkelig vedhæftning til remskiverne til at sikre kraftoverførslen fra rem til remskive samtidig med, at der tages hensyn til de centrifugalkræfter, der virker. på bæltet i driftstilstand. Båndspændingen må dog ikke indstilles for højt, da der ellers kan opstå remskader og/eller lejeskader under belastning. Den korrekte remspænding er specifik for hver rem og anvendelse. Bælteproducenter angiver normalt de tilsvarende båndspændinger i form af kræfter eller frekvenser. Den nødvendige remspænding kan derefter bestemmes præcist med en remspændingsmåler efter montering og før idriftsættelse af et remtræk.


- Måling af båndets vibrationsfrekvens
- intuitiv betjening
- Beregning af strengkraften
- Visning af båndspændingen i N
- 6 menusprog
- Hukommelse til 750 aflæsninger
- Sensor på svanehals
- Indtastning af båndlængde og båndmasse

 
Måleområde10 ... 900 Hz
Nøjagtighed± (1 % af læsning + 4 cifre)
Gentagelighed± 1 Hz
Opløsning<100 Hz: 0,1 Hz
>100 Hz: 1 Hz
Bæltelængdemaks. 9.999 m
Båndmassemaks. 9.999 kg/m
Hukommelse750 aflæsninger
15 mapper med 50 hver Målepunkter
Menusprogtysk, engelsk, spansk,
Fransk, italiensk , hollandsk
Strømforsyning   3 x 1,5 V AAA-batteri
Driftsbetingelser0 ... 50 C; maks. 95 % RF
Opbevaringsforhold-20 ... 65 C; maks. 95 % RF
Mål150 x 80 x 38 mm
Vægtca. 200 g inklusive batterier

1 x remspændingsmåler PCE- BTM2000
1 x standard sensorhoved
1 x magnetisk holder
3 x 1,5 V AAA batteri
1 x brugervejledning
1 x bæretaske