Arbejdsmiljø måleudstyr / Lækagetester PCE-HLD 10

Varenr.: PCE-HLD 10
2.365,00 DKK
2.956,25 DKK
4250348727633
PCE-HLD 10
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage
Lækagetester
med akustisk alarm og visuelt display / halvstivt 40 cm langt rør / 
forskellige følsomheder kan indstilles / detektering ved mindre end 5 ppm

Brint giver ikke kun muligheder, der næppe har været brugt som energibærer og energilager. På grund af dets fysiske egenskaber er den også ideel til at opdage lækager. Med sin brintselektive sensor kan lækagetesteren registrere de mindste lækager med en meget lav lækagerate. Beholdere eller ledninger, der ikke indeholder brint, kan også kontrolleres for utætheder med lækagetesteren, hvis de er fyldt med testgas indeholdende brint og derefter kontrolleres for utætheder. Den dannede gas med fem procent brint og femoghalvfems procent nitrogen, som allerede er kommercielt tilgængelig til andre tekniske formål, er velegnet til lækagetest.

Denne ene lækagetester registrerer automatisk den aktuelle brintkoncentration i miljøet efter hver tænding og evaluerer derefter kun ændringer relateret til denne koncentration. Reset-knappen gør det samme under lækagedetektion. Hvis lækagen ikke tydeligt kan identificeres, selvom alle indikator-LED'er allerede er tændt, kan den aktuelle brintkoncentration indstilles som basisværdi ved hjælp af reset-funktionen, og lækagens position kan dermed bedre lokaliseres. Lækagetesteren kan derefter nulstilles til lave begyndelsesværdier ved at nulstille den i et uforurenet miljø.

Uanset niveauet for den indledende koncentration, kan lækagetesteren bruge en af tre forskellige følsomhedsniveauer, som kan indstilles med et tryk på en knap. Den valgte følsomhed indikeres ved, at en mærket LED lyser. "H" står for høj, "M" for medium og "L" for lav. Brintindholdet i normal omgivende luft er 0,5 ppm. Den følsomme enhed registrerer allerede koncentrationer på mindre end 5 ppm, altså 0,0005 procent.

Føleren er fastgjort til hovedet af en halvstiv 40 cm lang slange, så den let kan føres til den komponent, der skal testes. For at søge efter utætheder flyttes sensoren langsomt så tæt på som muligt langs de punkter, der skal undersøges. Hvis lækagetesteren registrerer en lækage, lyder en alarm, og yderligere indikator-LED'er lyser. Jo højere den registrerede brintkoncentration sammenlignet med basisniveauet, jo flere indikator-LED'er lyser.

Med de fire standardbatterier, så har lækagetesteren en driftstid på omkring tolv timer ved normal brug. For at spare på batteriet lukker enheden ned efter 10 minutter, hvis den automatiske sluk-funktion er aktiveret. Et indikatorlys angiver, at batterierne er lavt. Den indbyggede sensor har en begrænset levetid. Under normale brugsforhold kan den bruges til lækagedetektion i en periode på mere end et år. Den korrekte funktion kan testes regelmæssigt med testgas. Hvis sensoren ikke længere reagerer pålideligt, kan den blot udskiftes med en ny.

Lækagetesteren er ikke beregnet til brug i potentielt eksplosive områder egnede områder. Den må derfor ikke anvendes, hvis der kan forventes højere koncentrationer af brint eller andre brandfarlige gasser i dårligt ventilerede områder. Over en vis koncentration er brint en af de farligste antændelige gasser, fordi det kræver lidt antændelsesenergi. Den nedre eksplosionsgrænse LEL for brint er fire procent.

- bjælkedisplay med trafiklysfunktion
- tre justerbare følsomheder
- batterilevetid på cirka 12 timer
- halvstiv sonde med en længde på 40 cm
- akustisk og visuel alarm
- automatisk nedlukning

   
Høj følsomhed > 2 g/år
Middel følsomhed >15 g/ år
Lav følsomhed >30 g/år
Følsomhed refererer til 5 %
Brint (H2) og 95 % nitrogen (N2)
Alarm akustisk og visuel
Opvarmningstid 45 sekunder
Batteritid ca. 12 timer
Strømforsyning 4 x 1,5 V AA-batteri
Automatisk nedlukning     10 minutter
Maks. højde 2000 over havets overflade NN
Driftsforhold 0 ... 40 °C, < ;80 % r. F., ikke-kondenserende
Opbevaringsforhold -10 . .. 60 °C, <70 % r. F., ikke-kondenserende
Slangelængde 40 cm
Mål 213 x 65,5 x 53,5 mm
Vægt 400 g
   

1 x Lækagetester PCE-HLD 10
1 x Transporttaske
4 x 1,5 V AA-batteri 
1 x Betjeningsvejledning