Kraftmåler (penetrometer) PCE-PTR 200N

Varenr.: PCE-PTR 200N
3.593,00 DKK
4.491,25 DKK
4250348717931
PCE-PTR 200N
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
digital
20 kg
intern
ohne Speicher
USB
Leveringstid: 1 - 2 Hverdage
Penetrometer PCE-PTR 200N
Penetrometer med integreret vejecelle / USB-interface / Evalueringssoftware //
Måleområde op til 200 N / blinde huller til montering på bagsiden / 
Overbelastning beskyttelse / måling i N, kg, lb

Penetrometeret PCE-PTR 200N er et praktisk håndholdt måleapparat til kontrol af modenhedsgraden af forskellige frugttyper. I modsætning til et analogt penetrometer tilbyder denne digitale måleenhed højere nøjagtighed. Penetrometeret giver dig værdifuld information om den optimale høsttid. Derudover kan kvaliteten også overvåges under opbevaring, transport og distribution. Penetrometeret har en internt installeret målecelle og styres af en mikroprocessor. Denne mikroprocessor giver mulighed for en hurtig og præcis aflæsning. Enheden er forsynet med en monteringsanordning til en teststand og kan, hvis sådan findes, monteres på den. Dette minimerer brugerfejl og tillader serielle målinger.

betjenes penetrometer via et internt installeret batteri, der kan oplades via et 240 V netstik. Displayet kan drejes 180°, hvilket gør det nemmere at aflæse under målingen. Softwaren og datakablet bruges til at overføre de målte værdier fra penetrometeret til en computer. Målinger kan udføres i enhederne N, kg og lb. En særlig fordel ved penetrometeret PCE-PTR 200N er det store måleområde med høj opløsning og nøjagtighed på samme tid. Normalt er en måling af alle typer frugt, der forekommer, kun mulig, hvis tre konventionelle penetrometre er tilgængelige. Dette er den eneste måde at måle nøjagtigt efter DIN, uanset type og diameter. Ved brug af penetrometeret PCE-PTR 200N kræves der ikke yderligere apparater, da de tre måleadaptere er inkluderet i leveringsomfanget. De kan nemt skrues af og på. 


Info frugtfasthed / modningsgrad

Når man taler om modningsforløbet i frugt, skal man skelne mellem fysiologisk modenhed og modenhed til fordeling. Den fysiologiske modenhed nås kun i træet, og den svarer til det tidligste høsttidspunkt for udbredelsen af denne type frugt. Modenhed til distribution nås senere og angiver det bedste tidspunkt at indtage (når farve, smag og fasthed er ideelle for slutforbrugeren). De klimaafhængige frugter når senere modenhed til distribution, fordi de fortsætter med at modnes efter høst. Under modningen bemærkes en intens indre ændring i frugten. Denne ændring afspejles i dens farve, form og fasthed. Det er nødvendigt at opnå objektive værdier, med hvilke du kan følge udviklingen af modningsprocessen. Dette giver dig mulighed for at bestemme de rigtige mål for den bedste høsttid og efterfølgende processer (f.eks. til bestemmelse af frugtens kvalitet, værdien for markedsdistribution eller for slutforbrugeren), især for klimaafhængig frugt. Måling af fastheden eller sejheden i frugten med penetrometeret giver dig information om graden af modenhed, så det er den mest brugte metode til kontrol. Men der er også andre metoder, som fx bruges af refraktometeret. Refraktometrene bruger den kolorimetriske metode, eller de måler indholdet af opløselige faste stoffer i frugt (denne metode giver dig mulighed for at bestemme det samlede sukkerindhold). 
Den med Fasthed og sejhed målt med penetrometeret falder med modningen, men vi skal tage højde for, at fastheden af en frugtsort kan ændre sig under generelle forhold (frugtsorten eller vækstzonen) eller under specifikke forhold (størrelse, temperatur osv.). ). Frugternes fasthed falder, jo større de er og jo højere temperatur.

Vigtige bemærkninger om penetrometeret

PCE-PTR-penetrometeret viser kraften i gram, der udøves på frugten. For at opnå den kraft, der udøves i kg/cm², er det nødvendigt at kende diameteren på den valgte indentør.

For eksempel, for en given værdi på 4.320 g målt med penetrometeret, skal du beregne den faktiske kraft, der udøves afhængigt af penetrationsspidsen. Denne kraft er lig med værdien i kg divideret med det tilsvarende valgte overfladeareal af indrykningsspidsen:

Faktisk indenterdiameter (mm): 6, 8, 11,3
Faktisk indrykningsoverflade (cm²): 0,28, 0,5, 1
udøvet kraft (kg/cm²): 15,43, 8 ,64, 4,32


I modsætning til det analoge penetrometer tilbyder dette digitale penetrometer en højere nøjagtighed og en højere opløsning i målingen. Muligheden for at vælge den penetrerende spids (med tre forskellige diametre) til penetrometeret PCE-PTR 200N sparer dig også for at købe flere analoge penetrometre. Hver af de analoge enheder har kun en bestemt rækkevidde og indtrængningspunkt for en bestemt type frugt, så du skal bruge en enhed til hver type frugt. Det digitale penetrometer PCE-PTR 200N giver dig mulighed for at udføre forskellige målinger med den samme enhed. Du skal blot ændre målespidsen.

- Visning af ekstrem værdi
- Nulstilling mulig til enhver tid ved hjælp af knappen
- Peak hold-funktion
- Automatisk sluk
- Blindhuller på bagsiden
- Batteriniveauindikator
- Overbelastningsbeskyttelse
- USB-interface

måleområde0 .. . 200 N
Opløsning0.1 N
Trykkalibrering1 Mpa
Load celleintegreret vejecelle med M6-forbindelse
Måleområde1 ... 100 % af fuld skala
Målenøjagtighed±0,5 %
EnhederN, kg, lb
SkærmLCD
Driftstemperatur+10 ... +30 °C
relativ luftfugtighed15 ... 80 % relativ luftfugtighed
Arbejdsforhold   Enheden må ikke placeres i nærheden af kilder til vibrationer 
eller ætsende stoffer
Vægt1 kg
   ;

1 x kraftmåler (penetrometer) PCE-PTR 200N
1 x penetrationsspids Ø 6 mm
1 x penetrationsspids Ø 8 mm
1 x penetrationsspids Ø 11 mm
1 x fladhovedadapter
1 x krogadapter
1 x kuglehovedadapter
1 x mejselhovedadapter
1 x hakhovedadapter
1 x forlængerstang (65 mm)
1 x USB-kabel
1 x strømstik
2 x Låsering
1 x enhedstaske
1 x software
1 x betjeningsvejledning
div>