Sip.no.: PCE-3000ULS

Sertlik Ölçüm Cihazı PCE-3000ULS

Wireless
136.341,00 TL
163.609,20 TL
:
4250348732569
PCE-3000ULS
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: Yakında tekrar mevcut olacak!

Ürün Bilgisi

Sertlik Ölçüm Cihazı PCE-3000ULS
Mobil / HRC, HB ve HV sertlik ölçekleri / Çekme mukavemetinin (Rm) belirlenmesi için uygun /

Kalınlığı 1 mm’ye kadar olan parçalar için

Sertlik ölçüm cihazı PCE-3000ULS, monte edildiğinde bile bileşenlerin sertliğini hızlı bir şekilde kontrol etmek için kullanılabilir. Sertlik ölçüm cihazı, geniş ölçüm aralığı, kolay kullanım, sağlam tasarım ve -20 °C’ye kadar sıcaklık direnci sunar. Sertlik ölçüm cihazı, Rockwell, Brinell ve Vickers sertlik ölçümünün yanı sıra 1740 MPa’ya kadar olan çekme mukavemetini belirlemek için de kullanılabilir. Sertlik ölçüm cihazı, standart olarak 50 N’lik kuvvete sahip bir probla gelir ve bu probla herhangi bir düzeltme faktörü olmadan her yönden bağımsız ölçüm gerçekleştirilebilir.

Sertlik ölçüm cihazının önemli bir özelliği de tahribatsız ölçüm (NDT) özelliğidir. Probun ucunda, ultrasonik frekans aralığında tetiklenen bir Vickers elmas bulunur. Sertlik ölçüm cihazı ile sertlik ölçümü sırasında elmas, test nesnesinin yüzeyine dokundurulduğunda titreşim sönümlenir. Ortaya çıkan frekans kayması, test nesnesinin yüzey sertliği ile doğrudan ilişkilidir. Düşük kuvveti nedeniyle elmasın penetrasyon derinliği de küçüktür; bu nedenle, elmas, neredeyse görünmez bir iz bırakır.

Sertlik ölçüm cihazı, küçük ve ince duvarlı bileşenleri, yüzeyi sertleştirilmiş test nesnelerini veya nitrürlenmiş bileşenleri kontrol etmek için kullanılır. Bunun haricinde, sertlik ölçüm cihazı, kaynak dikişlerinin ölçümünde ve karmaşık geometrisi olan bileşenlerin kontrolünde de etkilidir.

Sertlik ölçüm cihazı, ultrasonik temas empedansı (UCI) yöntemine ek olarak geri tepme probu ile de donatılabilir. Bu da sertlik ölçüm cihazının Leeb sertlik test cihazına yükseltilmesini sağlar. Sertlik ölçüm cihazı, ultrasonik temas empedansı (UCI) ve dinamik geri tepme (Leeb) yöntemlerinin avantajlarını bir araya getirir. Bu da kullanıcının neredeyse tüm saha sertlik testi görevlerini çözmesini sağlar.

Sertlik ölçüm cihazı, karbon ve yapısal çeliklerin, kaynakların, elektroliz kaplamaların, kaplamaların, ısıya dayanıklı, korozyona dayanıklı ve paslanmaz çeliklerin, sertleştirilmiş yüzeylerin sertlik ölçümüne, ince duvarlı sertleştirilmiş parçaların, ulaşılması zor yerlerde ve herhangi bir açıda bile hızlı sertlik testine olanak tanır.

Ultrasonik temas empedansı (ASTM A1038)
UCI probu ile karmaşık şekillere sahip küçük, ince numunelerin sertlik testi mümkündür. Kullanıcı, UCI probu ile olukların, küçük yarıçaplı yüzeylerin, ayna benzeri yüzeylere sahip şaft boyunlarının, dişlilerin ve bıçakların sertliğini ölçebilir.

Leeb’e göre geri tepme sertliği testi (ASTM A956)
Kullanıcı, D tipi dinamik bir prob (Leeb probu) ile pürüzlü yüzeylere sahip katı parçaların sertliğini test edebilir. Sertlik ölçüm cihazı, farklı boyutlara ve yay sertliklerine sahip değiştirilebilir ek problarla donatılabilir.

Ana fonksiyon
Sertlik ölçüm cihazı, malzemeler ve ölçeklerle çalışmak için tüm fonksiyonlara sahiptir ve bu da sertlik ölçüm cihazını tahribatsız metal sertlik testi için evrensel bir cihaz haline getirir.

Tek noktalı kalibrasyon, sertliği bilinen mevcut bir numuneye dayalı olarak kullanıcı tanımlı bir sertlik ölçeği oluşturulmasını sağlar. Bu avantaj, kullanıcının sertlik ölçüm cihazının hassasiyetine yaklaşmak için münkün olduğunca doğru bir şekilde kalibre etmesini sağlar. Bunun haricinde, kullanıcının büyük bir ürün grubunun sertliğini hızlı ve yüksek hassasiyetle ölçmesini de sağlar.

Kullanıcı, sertlik ölçüm cihazı PCE-3000ULS ile 500’den fazla sertlik ölçeği oluşturup depolayabilir ve testten sonra tüm ölçümlerin geçmişini görüntüleyebilir. UCI probu, çelik için önceden kalibre edilmiştir. Leeb probu, çelik, dökme demir, paslanmaz çelik, alüminyum, bronz ve pirinç, bakır için önceden kalibre edilmiştir.

Standart Rockwell, Vickers, Brinell ve Shore kalibrasyonları da mevcuttur. Kullanıcı, yumuşak ve sert malzemeler için ek kalibrasyonlar oluşturabilir ve düzeltebilir.

Sertlik ölçüm cihazı PCE-3000ULS’nin en önemli avantajları:
- Parlak arka aydınlatmalı büyük renkli ekran
- Zor iklim koşulları altında stabil çalışma
- Genişletilmiş sıcaklık aralığı (-20 °C’ye kadar donmaya dayanıklı)
- Saha ve atölye koşullarında uzun süreli çalışma için cihaz toz geçirmez bir gövde içinde tasarlanmıştır.
- Kauçuk tamponlar, cihazı darbelere veya 5 metreye kadar yükseklikten düşmelere karşı korurken cihazın işlevselliği devam eder.
- Çıkarılabilir 2 prob: ultrasonik temas empedansı (UCI) ve dinamik geri tepme (Leeb)
- Tek noktalı kalibrasyon fonksiyonu (tip kalibrasyonu)
- Cihaz, minimum, maksimum ve ortalama sertlik değerlerini görüntüleme, aralık dışı yanlış okumaları filtreleme fonksiyonlarına sahiptir.
- Bir serideki 20 ölçümün aynı anda görüntülenmesi fonksiyonu, çok sayıda ölçümün analiz edilmesini sağlar ve sonuçların işlenme hızını önemli ölçüde artırır.
- Bir dizi ölçüm için diyagram oluşturma fonksiyonu, boyutsal olarak kararlı bir ürünün tüm yüzeyindeki sertlik ölçümünün görselleştirilmesine yardımcı olur.
- Maksimum hassasiyet elde etmek amacıyla hassasiyet katsayısını ayarlamak ve probun sinyal işlemesini ayarlamak da mümkündür
- Tüm ölçümlerin otomatik olarak kaydedilmesi veri kaybını önler ve gerektiğinde verilerin daha uzun bir süre sonra analiz edilmesini sağlar.
- Kalibrasyonun UCI probunun belleğinde depolanması, bir arıza durumunda cihazın fabrika kalibrasyonu için üreticiye geri gönderilmesine gerek kalmadan sensörün hızlı bir şekilde değiştirilmesine olanak tanır.


Özellikler

- Tuş takımı sertlik ölçeklerinin hızlı veri girişini sağlar
- Sezgisel menü
- Yüksek hassasiyette ve hızda ölçümler
- Geniş sertlik değerleri aralığı
- 500’e kadar kullanıcı sertlik kalibrasyonu ve bilgisayar iletişimi için dahili bellek
- Küçük darbe izi (aynalı şaft boyunları, bıçaklar, dişli dişleri vb. için uygundur)
- Herhangi bir kütle, konfigürasyon, yapı, mekanik ve ısıl işlem derecesine sahip ürünlerin sertlik ölçümü
- Yüzeyi sertleştirilmiş katmanların sertlik ölçümü
- Kalınlığı 1 mm’den fazla olan ürünlerin (küçük parçalar, çelik saclar, ince duvarlı yapılar, borular, konteynerler, karmaşık şekilli ürünler, metal kaplamaların sertliğinin belirlenmesi vb.) azaltılmış yük enerjisine sahip özel problar kullanılarak sertlik tayini
- Geniş bir işlevsellik yelpazesi, kullanıcının Rockwell, Vickers, Brinell veya Shore’a göre ölçüm ölçeğini, dönüştürme ölçeğini ve ölçüm sayısını seçmesine olanak tanır
- Akıllı ortalama alma modu, benzersiz istatistiksel işleme sistemi ve esnek bellek organizasyonu en uygun sertlik ölçümünü sağlar
- Tüm ölçümler tarih ve saat bilgileriyle depolanır. Sonuçlar, elde edilen değerlerin ayrıntılı bir analizinin yapılmasını sağlayan tablo ve diyagramlar halinde görüntülenebilir
- Yüksek kaliteli problar, modern eleman tabanı ve işlemci
- Dahili şarj edilebilir pil, yaklaşık 9 saat boyunca sürekli çalışmaya izin verir ve USB kablosuyla şarj edilir

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı

Rockwell
20 - 70 HRC
Hassasiyet2 HRC
 
Ölçüm Aralığı

Brinell
30 - 650 HB
Hassasiyet


90-180 HB aralığında 10 HB 
180-250 HB aralığında 15 HB
250-460 HB aralığında 20 HB

  
Ölçüm Aralığı

Vickers
230 - 940 HV
Hassasiyet


240-500 HV aralığında 15 HV
500-800 HV aralığında 20 HV
800-940 HV aralığında 25 HV

 
StandartlarASTM A1038, ASTM A956
Delici

UCI Sensör - Elmas delici
Leeb Sensör - Sertleştirilmiş bilye

  
Ultrasonik sensör için sensörün takılacağı yüzeyin çapı
 - Düzlemde 1 mm’den
 - Dinamik prob için kör delikte (oluk) 5 mm’den
düzlemde 10 mm’ye kadar
  
Malzemeler Ultrasonik Sensör (UCI)- Çelik için önceden kalibre edilmiştir
 - Çelik için ön kalibrasyonlu dinamik (Leeb)
 - Alaşımlı çelik
 - Dökme demir
 - Paslanmaz çelik
 - Alüminyum
 - Bronz
 - Pirinç
 - Bakır
  
Ortalama Değer Hesaplama

1’den 20’ye kadar ölçümler minimum, maksimum, ortalama değer
Hatalı Ölçümlerin Sonuçları

Ölçek dönüştürme
Ölçülen sertliğin farklı ölçeklere dönüştürülmesi

Darbeye Dayanıklı Plastik GövdeKauçuk tamponlu
Çalışma Sıcaklığı-20 ... +45 °С
EkranLCD TFT 3.5 inç ekran (320 x 480)
Dilİngilizce, Ukraynaca, Rusça
Bilgisayar BağlantısıUSB / Wireless
Güç KaynağıPil
Çalışma SüresiYaklaşık 9 saat
Boyut150 × 70 × 45 mm
Ağırlık300 g

Teslimat İçeriği

1 x Sertlik Ölçüm Cihazı PCE-3000ULS,
1 x UCI Ölçüm Probu,
1 x D Tipi Geri Tepme Probu,
1 x Şarj Cihazı,
1 x USB Kablosu,
1 x Taşıma Çantası,
1 x Kullanım Kılavuzu.