Sip.no.: CAL-HT-2

Leeb Sertlik Ölçüm Cihazı için ISO Kalibrasyon Sertifikası

9.912,00 TL
11.894,40 TL
CAL-HT-2
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Leeb Sertlik Ölçüm Cihazı için ISO Kalibrasyon Sertifikası

Hassasiyet: üç referans noktası, yaklaşık 500 HLD, 700 HLD, 800 HLD ile sertifikalı test blokları
Tekrarlanabilirlik: sertifikalı olmayan bir test numunesi üzerinde bir ek referans noktası

Cihazlar: örneğin PCE-900, PCE-950, PCE-1000, PCE-2000, PCE-2000N, PCE-2500, PCE-2500N, PCE-2550, PCE-2600, PCE-2600N, PCE-2800, PCE-2900

ISO kalibrasyon sertifikası, belirli koşullar altında gerçekleştirilen bir kalibrasyonun ölçüm sonuçlarını onaylar. Sertifika genellikle DIN ISO 9000 serisi standartlara göre operasyonel olarak tanımlanmış kalite gerekliliklerine uygunluk için gereklidir. Bu operasyonel kalite gereklilikleri, her bir ölçüm cihazı için yeni bir kalibrasyonun gerçekleştirilmesi gereken süreyi de belirtir.

Leeb sertlik ölçüm cihazı, PCE Instruments’ın kalibrasyon laboratuvarında hem ölçümün hassasiyeti hem de tekrarlanabilirliği açısından test edilmiştir. Kalibrasyon gerçekleştirilmeden önce Leeb sertlik ölçüm cihazı ilk olarak ölçümler için ayarlanır. Bu amaçla, test referansının malzemesi, darbe yönü dikey ve ortalama değerin hesaplanması için üç ölçüm sayısı cihaz menüsü üzerinden seçilir.

Hassasiyetin kalibrasyonu, Leeb sertliği D’ye sahip üç sertifikalı test bloğu üzerinde yani yaklaşık 500 HLD, 700 HLD ve 800 HLD’de gerçekleştirilir. Her referans bloğunda üç ölçüm gerçekleştirilir. Üç ölçüm sonucundan ortalama değer hesaplanır ve bu değer test bloğunda belirtilen nominal değerle karşılaştırılır. Karşılaştırma sırasında belirlenen fark daha sonra Leeb sertlik ölçüm cihazı için izin verilen ölçüm hatası ile karşılaştırılır. Sapma, cihaza özgü ölçüm hatasının altında ise kalibrasyon başarılı olmuş demektir. Kalibrasyon sertifikasında her referans bloğu için hedef değer, belirlenen gerçek değer, gerçek ve hedef değerler arasındaki fark ve cihaza özgü hassasiyet ile karşılaştırmanın sonucu girilir. Bunun altında, cihaz için izin verilen tolerans belirtilir.

Ölçümlerin tekrarlanabilirliği, sertifikalı olmayan bir test numunesi üzerinde kontrol edilir. Bu amaçla, genellikle teslimat içeriğine dahil olan sertlik test bloğu kullanılır. Ölçümler bu blok üzerinde üç kez gerçekleştirilir. Üç ölçüm sonucu arasındaki en büyük fark, sapma payı olarak test edilen cihaz modeli için izin verilen tekrarlanabilirlik toleransı ile karşılaştırılır. Sapma, Leeb sertlik ölçüm cihazı için belirtilen tolerans dahilinde ise cihazda sorun yoktur. Tekrarlanabilirlik kalibrasyonunun sonucu daha sonra sertifikaya “O.K” olarak girilir.

Kalibrasyon sertifikası müşteriye verilir ve iade hakkı dışında tutulur. Kalibrasyonlu yeni cihazlar sipariş edilirse kalibrasyon nedeniyle teslimat süresinde bir uzamanın meydana geleceği dikkate alınmalıdır. Yeniden kalibrasyon için süre belirlenirken cihazın daha uzun bir çalışma sırasında ölçümler için kullanılamayabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Referansların düzenli aralıklarla harici olarak yeniden sertifikalandırılası gerektiğinden ve diğer yandan yüksek sipariş hacmi nedeniyle kalibrasyon laboratuvarı yoğun bir şekilde kullanılıyorsa kalibrasyon için normal süre uzayabilir.


Kalibrasyon sertifikaları müşteri için özel olarak düzenlenir ve iade edilemez.

Teslimat İçeriği

1 x ISO Kalibrasyon Sertifikası CAL-HT-2.