Sip.no.: PCE-DRU 1

AdBlue Refraktometre PCE-DRU 1

10.911,00 TL
13.093,20 TL
:
4250348716958
PCE-DRU 1
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

AdBlue Refraktometre PCE-DRU 1
Üre ve kırılma indisi / IP65 gövde / Sıcaklık kompanzasyonu

AdBlue Rekfraktometre ile İlgili Bilgi

Saf su ve sentetik üre karışımı olan AdBlue, otomotiv endüstrisinde dizel egzoz sıvısı olarak kullanılır. Azot oksit emisyonunu azaltmak ve belirlenen egzoz emisyon standartlarına uymak için kullanılır. PCE Instruments tarafından sunulan AdBlue refraktometre, üre çözeltisinin hassas analizi için özel olarak tasarlanmıştır. Böylece, AdBlue refraktometre ile basit bir kalite kontrolü gerçekleştirilebilir, dizel egzoz sıvısı AdBlue’nun üre yoğunluğunu kontrol edilebilir ve çözeltinin otomotiv endüstrisinin gerekliliklerine uyup uymadığını belirlenebilir.

 

AdBlue refraktometre, bir sıvının kırılma indisinin ölçümüne dayanan ve zorlu ölçüm koşullarında bile maksimum güvenilirlik sağlayan hassas bir ölçüm cihazıdır. AdBlue refraktometre yardımıyla az miktarda numune kullanılarak sıvıdaki üre konsantrasyonu ölçülebilir. Anlamlı bir ölçüm sonucu elde etmek için AdBlue refraktometrenin huni şeklindeki paslanmaz çelik kapağına numuneden dört ila beş damla damlatmak yeterlidir. AdBlue refraktometredeki numune haznesinin içine bir prizma yerleştirilir ve ışık kırılması yoluyla üre içeriği ölçülür. AdBlue refraktometrenin dahili ışık kaynağı, analog AdBlue refraktometredeki floresan lambalar gibi yapay ışıkla hızla tetiklenen ölçüm hatalarını önler.

Uygulama esnasındaki sıcaklık etkisi AdBlue refraktometre tarafından dahili olarak telafi edilir. Otomatik sıcaklık kompanzasyonu (10 … 40 °C) işleminin ardından ölçüm sonucu AdBlue refraktometrenin büyük ve kolay okunabilir LCD ekranında hızlı ve hassas bir şekilde görüntülenir. AdBlue refraktometrede iki ölçüm parametresi arasında seçim yapılabilir. Bu ölçüm parametreleri şunlardır: üre (NH2)/AdBlue (2CO) (0 … 51.0%) ve kırılma indisi (1.3330 … 1.4056 nD). Bunun haricinde AdBlue refraktometrenin ekranındaki entegre sıcaklık göstergesi sayesinde AdBlue refraktometre ile sıvının sıcaklığına ilişkin bilgi elde edilir.

AdBlue refraktometrenin cam prizması, ölçümden önce ve sonra hızlı ve kolay bir şekilde temizlenebilir ve plastik bir prizma kapağı ile kapatılır. AdBlue refraktometre, cam prizmayı hasardan koruyacak şekilde tasarlanmıştır. AdBlue refraktometrenin üç tuşlu olması kolay kullanım sağlar. AdBlue refraktometrede pil tasarrufu için otomatik kapanma fonksiyonu bulunur. Böylece, AdBlue refraktometre, bir dakika boyunca kullanılmadığında otomatik olarak kapanır. Gerekli durumlarda, AdBlue refraktometrenin ölçüm haznesine birkaç damla damıtılmış su eklenip tuşa basılarak AdBlue refraktometre kalibre edilebilir.

Uygulama Alanları
Refraktometre, çok sayıda farklı çözeltinin karışım oranının belirlenmesini sağlayan optik bir ölçüm cihazıdır. PCE Instruments tarafından sunulan AdBlue refraktometre, otomotiv endüstrisinde kullanılır. AdBlue refraktometre, güvenilir anlık analizler için uygun, çok yönlü ve kullanımı kolay bir ölçüm cihazıdır. AdBlue dizel egzoz sıvısı, uzun bir süre boyunca saklandığında yavaş yavaş ayrışabilir. AdBlue refraktometre yardımıyla üre-su çözeltisi hızlı ve kolay bir şekilde kontrol edilebilir. AdBlue refraktometre, kolay kullanımı sayesinde AdBlue’daki üre içeriğini saniyeler içinde belirlemek için idealdir. AdBlue refraktometre, kullanışlı tasarımı sayesinde her zaman her yerde kullanılabilir. Kolay kullanımı ve su geçirmez gövdesi AdBlue refraktometreyi dizel egzoz sıvısı AdBlue’nun kontrolünde vazgeçilmez hale getirir.

Özellikler

- Saniyeler içinde hassas ölçüm sonuçları
- Büyük LCD ekran (ölçüm değeri ve sıcaklık)
- Su geçirmez IP65 korumalı ABS gövde
- Otomatik sıcaklık kompanzasyonu
- Az miktarda numune
- Distile su ile kolay kalibrasyon
- Cam prizmayı koruyan paslanmaz çelik kapak
- Üç tuşlu kolay kullanım
- Pil kontrol sistemi
- Ölçümün durdurulmasından 1 dakika sonra otomatik kapanma

Teknik Bilgiler

Ölçüm Parametresi 
Ölçüm Aralığı 
Üre (NH2)2CO (AdBlue)0 … 51%
Kırılma İndisi1.3330 … 1.4056 nD
  
Çözünürlük 
Üre (NH2)2CO (AdBlue)0.10%
Kırılma İndisi0.0001 nD
  
Hassasiyet 
Üre (NH2)2CO (AdBlue)±0.2%
Kırılma İndisi0.0003 nD
 
Diğer Teknik Özellikler 
Sıcaklık KompanzasyonuOtomatik 10 ... 40 °C
Ölçüm HızıYaklaşık 1 saniye
Numune Hacmi4 ... 5 damla
Numune HaznesiCam prizmalı paslanmaz çelik
GövdeABS, IP 65
Pil1 x 1.5 V AAA
Otomatik KapanmaÖlçümün durdurulmasından 1 dakika sonra
Koruma SınıfıIP 65
Boyut121 x 58 x 25 mm
Net Ağırlık90 g (pilsiz)

Teslimat İçeriği

1 x AdBlue Refraktometre PCE-DRU 1,
1 x Pipet,
1 x Prizma Kapağı,
1 x Pil,
1 x Kullanım Kılavuzu.