Best.nr.: PCE-A-315

Vochtsensor PCE-A-315

7.240,90 €
8.761,49 €
PCE-A-315
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: Momenteel niet leverbaar!

Beschrijving

PCE-A-315 microgolf-vochtsensor / continue vochtmeter in gewassen (leiding-inbouw)

Met de microgolf-vochtsensor kan de materiaalvochtigheid gemeten worden van : tarwe, gerst, triticale, rogge, haver, mais, gierst, boekweit (veevoer van tarwe en rogge), peulvruchten: lupine-oliehoudende zaden: raapzaad, zonnebloempitten (aantal meetbare gewassen: 25 soorten mogelijk).

De microgolf-vochtsensor dient niet alleen voor de bepaling van de actuele materiaalvochtigheid in het continue industrie-productieproces. De sensor kan naar keuze via een RS-232, RS-485 of 4-20 mA interface verbonden worden met displays, dataloggers, procesregelaars of procesbesturingssystemen. Hiermee wordt de sensor dus onderdeel van een meet- en regelketen die en zeer exacte meting en regeling van de vochtigheid mogelijk maakt. 

Het functieprincipe van de microgolf-vochtsensor is gebaseerd op het wezenlijke verschil van de ultrafrequente diëlektrische capaciteiten van de meeste drooggoederen en water. Het meetapparaat gebruikt een ringresonator als sensor, waar zich in het midden een meetkanaal bevindt in de vorm van een diëlektrische buis, waardoor het graan gedeeltelijk doorheen gaat. De resonatorparameters veranderen als elektromagnetische golven interageren met gewassen met verschillende vochtigheid.
Een groot voordeel van dit vochtmeetapparaat, is dat op grond van de gelijktijdige meting van twee parameters van de resonator (resonantiefrequentie en resonantieamplitude) en een speciaal verwerkingsalgoritme van het graanvocht -onafhankelijk van de dichtheid- een hoge toeverlaatbaarheid en reproduceerbaarheid van de meting bereikt wordt. 

Bovendien wordt de graanvochtigheid bepaald, zonder hierbij het graan te beschadigen of slijtage aan de sensor te veroorzaken. De voortgang van de meting van het vochtgehalte middels microgolven maakt een non-destructieve bepaling tijdens continubedrijf mogelijk. Het zendverbruik is gering, wat ervoor zorgt dat het materiaal niet verwarmd of vervormd wordt. Eén van de belangrijkste voordelen van de meting met behulp van microgolven zijn, dat ook de kernvochtigheid van de goederen bepaald kan worden. Tevens zorgt deze methode voor een hoge tijdsbesparing ten opzichte van gangbare vochtmeters. 

De eveneens in het meetkanaal ingebouwde temperatuursensor zorgt voor een automatische correctie van het meetresultaat ten opzichte van de graantemperatuur. De gemiddelde levensduur van de microgolfvochtsensor bedraagt 10 jaar. Het onlinemeetsysteem is zeer onderhoudsarm, wat de bedrijfs- en onderhoudskosten flink naar beneden haalt. 


Kenmerken

- De graanvochtigheid wordt onafhankelijk van de materiaaldichtheid continu bepaald, 
met een hoge reproduceerbaarheid van de meetwaarde en rechtstreeks in de massastroom
- Het gaat om een bijzonder duurzaam meetsysteem – eenmaal gekalibreerd is er praktisch geen herkalibratie nodig; het apparaat is op geen enkele wijze onderhevig aan de natuurlijke drift van de microgolfsensor 


Specificaties

Weergavebereik van de graanvochtigheid in een continue massastroom

5 ... 25 %

Maximale absolute fout van de vochtmeting

±0,5 % (in het meetbereik van 5 tot 18 %)

±1,0 % (in het meetbereik >18 %)

Bedrijfstemperatuurbereik

±5 ... +55 °C

Arbeidsmodus

24 VDC

Voeding

thermospanningsvrije NiCr-Ni-aansluiting

Ingangsvermogen

tot 5 W

Opwarmtijd bij ingebruikname

ca. 60 min

Uitgangen

RS-232, RS-485, 4-20 mA 

Ingangen

4-20 mA 

Beschermklasse

IP65 / EX ia

Gewicht 

max. 6,5 kg


Leveromvang

1 x Microgolf-vochtsensor PCE-A-315 
1 x Handleiding 


Downloads