Vochtigheidssensor PCE-MWM 210

Best.nr.: PCE-MWM 210
4.449,90 €
5.384,38 €
PCE-MWM 210
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: Momenteel niet leverbaar!
PCE-MWM 210 VHF-sensor / Continue vochtmetingen in beton (container/mixer)

Voor industriële, continue productie van beton is het in-line uitvoeren van vochtmetingen voor het monitoren en controleren van het mengproces zeer belangrijk. Een consistente kwaliteit van elke beton-batch, verminderd cementgebruik, de kortst mogelijke mengtijd zijn allemaal belangrijke eisen in de betonproductie. Sensoren van PCE Instruments helpen u aan deze criteria te voldoen door u zeer nauwkeurige vochtmetingen uit te kunnen laten voeren. De productie van beton is onderworpen aan grote schommelingen als gevolg van het fluctuerende vochtgehalte van het ruwe zand. Het minimaliseren van deze vocht schommelingen tijdens de opslag is mogelijk, maar niet eenvoudig te implementeren. Daarom is het zinvoller om continue online/in-line metingen uit te voeren die tijdens het mengproces de verschillende onderdelen op hun vochtgehalte controleren. Vervolgens wordt de toevoeging van water aangestuurd. De procedure zorgt niet alleen voor een egalere kwaliteit van elke batch beton, maar vermindert ook de mengtijd. 
PCE Instruments vlakke sensoren zijn vastgeschroefd op een geschikt punt in de grond of in de wand van een betonmolen. De vochtsensor kan echter ook tijdens andere toepassingen ingezet worden, zolang het maar belangrijk is dat er een bepaalde stof aan een mengsel wordt toegevoegd (bijvoorbeeld een trechter voor zand). 

LET OP: Dit artikel wordt op maat gemaakt, neem contact met ons op via (info@pcebenelux.nl) voor meer informatie

Technische specificaties van de vochtsensor PCE-MWM 210
Meetbereik 0 … 100%
Maximaal toelaatbare absolute fout Δ= 0,035 + 0,05W
Temperatuurbereik -40 … +150°C
Bedrijfstemperatuurbereik -20 … +80°C
Werkmodus Continu
Meetinterval 0,2 s 
Stroomvoorziening 24 (18 … 36) VDC
Stroomverbruik 200 mA
Opwarmtijd (start-up tijd) 90 min. 
Uitgangen RS 485 Modbus RTU, 4-20 mA [RS485: max. Kabellengte 1000 m; 4-20 mA: max. Kabellengte 100 m (max. Kabellengte naar de PLC)]
Ingangen 2x digitaal 24 VDC
Afmetingen (sensor) Ø 108 х 120 mm
Afmetingen (elektronica-eenheid) 255 x 170 x 60 mm
Beschermingstype (sensor) IP67
Beschermingstype (elektronica-eenheid) IP54
Gewicht (sensor) 3,5 kg
Een geïntegreerde temperatuursensor meet continu de temperatuur van beton (meetwaarden worden weergegeven en intern gebruikt voor de temperatuurcompensatie).

LET OP: Dit artikel wordt op maat gemaakt, neem contact met ons op via (info@pcebenelux.nl) voor meer informatie.