Best.nr.: PCE-DRC 2

Refractometer PCE-DRC 2

269,90 €
326,58 €
:
4250348722492
PCE-DRC 2
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beschrijving

Waterdichte digitale Brix suiker refractometer
voor bepaling van het suikergehalte / meetparameters Brix, brekingsindex / 0...50 % Brix / 1,3330 ... 1.4200 nD / met temperatuurcompensatie

De handigste manier om te bepalen hoeveel suiker een vloeistof bevat, is het gebruik van een digitale Brix-suikerrefractometer. De digitale Brix suikerrefractometer van PCE Instruments is een handzaam instrument dat speciaal is ontworpen voor een nauwkeurige analyse van suikerhoudende oplossingen. Zo kan de gebruiker met behulp van de Brix suikerrefractometer een ongecompliceerde kwaliteitscontrole uitvoeren en de suikerconcentratie in een vloeistof controleren.

De meeteenheid Brix wordt vooral gebruikt in de fruitindustrie en bepaalt de relatieve dichtheid van vloeistoffen. De Brix suikerrefractometer is een precisiemeetinstrument gebaseerd op de meting van de brekingsindex van een vloeistof en garandeert maximale betrouwbaarheid, zelfs onder moeilijke meetomstandigheden. Zelfs met een kleine hoeveelheid monster kan de gebruiker met behulp van de Brix-refractometer het suikergehalte in een vloeistof meten. Om een zinvol resultaat te verkrijgen is het voldoende om vier tot vijf druppels in de trechtervormige roestvrijstalen put van het meetapparaat te druppelen. In de monsterput is een prisma ingesloten, en zo wordt het suikergehalte gemeten door middel van lichtbreking. Brix suikerrefractometer PCE DRB 1 voor een appel. De interne lichtbron maakt ook metingen bij kunstlicht mogelijk. Kunstlicht kan snel meetfouten veroorzaken bij het gebruik van een analoge Brix suikerrefractometer. De omgevingstemperatuur heeft een grote invloed op het meetresultaat. De temperatuursinvloed tijdens het gebruik wordt intern gecompenseerd door de Brix suikerrefractometer. Na deze automatische temperatuurcompensatie (10 tot 40 °C) wordt het meetresultaat snel en nauwkeurig weergegeven op het grote, gemakkelijk af te lezen LC-display van de Brix suikerrefractometer. Het brede meetbereik van de Brix suikerrefractometer loopt van 0 tot 50 % Brix. Bovendien geeft het display van de Brix suikerrefractometer informatie over de gemeten temperatuur van de vloeistof (0 tot 40 °C) en over de brekingsindex (1,3330 tot 1,4200 nD) dankzij een geïntegreerd temperatuurdisplay.

Het glazen prisma van de digitale Brix suikerrefractometer, dat in de roestvrijstalen kom zit, kan snel en gemakkelijk worden gereinigd voor en na de meting en wordt afgesloten met een plastic prismadeksel. De Brix suikerrefractometer is ontworpen om het glazen prisma te beschermen tegen beschadiging. De handige drieknopsbediening garandeert een gebruiksvriendelijke bediening. Om de batterij van de Brix suikerrefractometer te sparen, is de digitale Brix refractometer uitgerust met een automatische uitschakelfunctie. Wanneer de Brix suikerrefractometer niet wordt gebruikt, schakelt hij na een minuut automatisch uit. Een paar druppels gedistilleerd water zijn voldoende om de Brix suikerrefractometer indien nodig met één druk op de knop zelf te kalibreren.

Toepassingsgebieden
Een Brix suikerrefractometer is een optisch meetinstrument waarmee de gebruiker de mengverhouding van tal van verschillende oplossingen kan bepalen. De toepassingsgebieden van de Brix suikerrefractometer variëren van het oogsten van fruit tot het sorteren en beoordelen van fruit tot kwaliteitscontrole. Brix suikerrefractometer PCE DRB 1 in gebruik. Bij de fruitoogst bijvoorbeeld kan de Brix suikerrefractometer worden gebruikt om te bepalen wanneer het gewas rijp is. De Brix suikerrefractometer kan ook worden gebruikt voor inkomende controle. Andere toepassingen zijn te vinden in de voedingsindustrie voor het controleren van ingrediënten en naleving van diverse normen. De Brix suikerrefractometer van PCE Instruments is geschikt voor betrouwbare instant analyses, is veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken. Met behulp van de digitale Brix-refractometer kan suikerhoudende vloeistof snel en gemakkelijk worden gecontroleerd. Dankzij de gebruiksvriendelijke bediening is de Brix suikerrefractometer ideaal om binnen enkele seconden het suikergehalte in sappen en andere suikerhoudende vloeistoffen te bepalen. Dankzij het handige en robuuste ontwerp kan de Brix suikerrefractometer altijd en overal worden gebruikt. Zijn eenvoudige bediening en waterdichte behuizing maken de Brix suikerrefractometer onvervangbaar bij het controleren van vloeistoffen.

Kenmerken

- nauwkeurige meetresultaten binnen enkele seconden
- groot LCD-scherm (gemeten waarde en temperatuur)
- waterdichte ABS behuizing IP 65
- automatische temperatuurcompensatie
- kleine steekproefomvang
- eenvoudige kalibratie met gedestilleerd water
- roestvrijstalen monsterput met glazen prisma
- eenvoudige bediening met drie knoppen
- batterij controlesysteem
- automatische uitschakeling na 1 min. meetpauze


Specificaties

Temperatuur

automatisch 10 ... 40 °C

Snelheid meten

ca. 1 sec.

Monster

4 ... 5 druppels

Monsterbehuizing

Roestvrijstalen ring met glazen prisma

Behuizing

ABS, IP 65

Batterij

1 x 1.5V AAA

Automatische uitschakeling

na 1 min. meetpauze

Beschermingsklasse

Ip-65

Afmeting

121 x 58 x 25 mm

 

 

Meetbereik

 

Suiker

0 ... 50% Brix

Brekingsindex

1,3330 ... 1,4200 nD

Temperatuur

0 ... 40 °C

 

 

Resolutie

 

Suiker

0,10 %

Brekingsindex

0,0001 nD

Temperatuur

± 0,5 %

 

 

Nauwkeurigheid

 

Suiker

± 0,2 %

Brekingsindex

0,0003 nD

Temperatuur

0,1 °C


Leveromvang

1 x digitale refractometer PCE-DRC 2
1 x pipet
1 x prisma cover
1 x gebruikershandleiding
1 x batterij