Best.nr.: IPR Basic3

Proces-Refractometer IPR Basic3

9.000,00 €
10.890,00 €
IPR Basic3
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: minimaal 4 weken

Beschrijving

Proces-Refractometer IPR Basic3
Volledig automatische Proces-Refractometer IPR Basic3 meet continu de brekingsindex en daarmee de concentratie vaste stoffen in oplossingen
De volledig automatische Proces-Refractometer IPR B³ meet continu de brekingsindex en daarmee de concentratie vaste stoffen in oplossingen of de mengverhoudingen van binaire of quasi- binaire vloeistofmengsels. De meting is onafhankelijk van proceslucht, troebelheid, kleur van de behandelingsoplossing en de helderheid van de LED. Tevens is hij vrij van signaaldrift waarbij een hoge precisie en een betere procesbeheersing worden gewaarborgd. De in-line real-time meting wordt uitgevoerd met een interval van > 1 s.
De IPR B³ vervangt het bekende model IPR Basic². De stand-alone proces sensor met ingebouwde elektronica voegt zich in het gebied van SCHMIDT + HAENSCH Proces Refractometers tussen het compacte model IPR C² en het volbereik model IPR FR² . De nieuwe sensor met een meetbereik tot 90% Brix (1,52 brekingsindex) is geschikt voor vrijwel alle toepassingen in het productiegebied van de voedings- en farmaceutische industrie, maar ook voor veel processen in de mechanische en automobiel engineering evenals in de chemie.
De elegante roestvrijstalen behuizing van de sensor is gedeeltelijk voorzien van een blauwe geanodiseerde aluminium koelmantel. Deze koelmantel beschermd de elektronische onderdelen tegen oververhitting bij procestemperaturen tot 80 °C. Wanneer de sensor is uitgeschakeld is CIP-reiniging in de voorgeschreven temperatuur natuurlijk mogelijk.
Het speciale ontwerp en de elektronische apparatuur maken het apparaat zeer flexibel en gemakkelijk te gebruiken. De programmering van het apparaat vindt plaats met behulp van Windows-gebaseerde software. De twee digitale grenswaarde schakelaars (maximaal 1A) maken de directe aandrijving van bijv. ventielen en de controle van magnetische ventielen voor prismazuivering mogelijk.
DE Proces Refractometer IPR B³ kan geïnstalleerd worden in leidingen, mengtanks, reactievaten en opslagtanks, met behulp van verschillende las- in flenzen. Gewenste proces- verbinding is Varivent. Voordeel van deze verbinding in leidingen is dat, afhankelijk van het proces, op elk gewenst moment een reinigingseenheid voor het meetprisma kan worden ingebouwd.
Naast de bekende water- en hete stoom gebaseerde reinigingseenheden biedt SCHMIDT + HAENSCH voor bijzonder gevoelige processen een speciaal ontworpen ultrasone reiniging aan.

Kenmerken

- Permanente inline real-time meting van de concentratie
- Stand-alone sensor met geïntegreerde elektronica
- Verlicht display
- Instelbare digitale grenswaarde schakelaars
- IP69K bescherming, TÜV gecontroleerd

Specificaties

Technische specificaties van de Proces-Refractometer IPR Basic3
Meetbereik1,32000-1,52000 nD 0-90 Brix
Resolutie0,00001 nD 0,01 Brix
Nauwkeurigheid± 0.00014 nD ± 0,1 Brix (bij 20 ° C)
Temperatuur
Omgevingstemperatuur0 ° C tot 45 ° C
Proces temperatuur (max.)+90 ° C
Proces temperatuur (min.)-10 ° C
Proces druk (max.)1 MPa (145 psi, 10 bar)
Aanvullende informatie
PrismaSaffier
Proces contact materiaalSaffier, roestvrij staal, optioneel: PTFE
BeschermingsklasseIP69K getest TÜV Rheinland
Lichtbron / golflengte589 nm LED
Interfaces, schakelaars2 galvanisch gescheiden 4-20 mA uitgangen
2 schakeluitgangen (grenswaarde schakelaars, 1 amp) seriële interface, optioneel RS 232, 422 of USB
Voeding24 V DC
Afmetingen241 mm x 136 mm (lengte x diameter)
Gewicht3790 g
Omvang van de levering van de Proces-Refractometer IPR Basic3
1x Proces-Refractometer IPR Basic3, 1x handleiding