pH-meter PCE-228P voor cosmetica

Best.nr.: PCE-228P
394,90 €
477,83 €
4250348717337
PCE-228P
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 9,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen
pH-Meter PCE-228P voor cosmetica
pH-Meter PCE-228P voor cosmetica / groot, goed afleesbaar display / SD-kaartgeheugen (1…16 GB), gegevens worden opgeslagen als Excel-bestand / RS-232 interface en optionele software voor de directe dataoverdracht naar de pc

De hoofdzaak in de cosmeticaproductie bestaat niet alleen uit het produceren van goed ruikende producten met een goed klinkende naam, voorzien van een lijst met nuttige ingrediënten, maar ook deze efficiënt te maken, zodat deze producten werkelijk de toestand van huid of haar verbetert en in ieder geval niet beschadigd. 

De pH-meting heeft hoge prioriteit in de cosmetica en wordt niet alleen doorgevoerd om de juiste pH-waarde voor de huid zeker te stellen. Ook wordt de meting uitgevoerd om een goede kwaliteit, viscositeit, kleur, geur en houdbaarheid te waarborgen. 

Een te zuur of te alkalisch medium in bijv. shampoo kan o.a. hoofdhuidproblemen veroorzaken. Om deze reden wordt de pH-waarde in de cosmetica streng en continu gecontroleerd, niet alleen bij het eindproduct. Het is van belang in alle fasen van de productie controles uit te voeren: allereerst bij alle grondstoffen en ingrediënten, daarna tijdens het productieproces en vervolgens bij het eindproduct shampoo/gel/schuim, dat uiteindelijk terechtkomt in de winkelschappen. Hier moet het product aan de eisen en voorschriften van de gezondheidsorganisaties en de GMP principes (EU-richtlijn) voldoen.

Vaak komt het voor dat de aangename geur van een doucheproduct na verloop van tijd vermindert of verandert. Dit valt vaak te wijten aan het feit dat de fabrikant tijdens het productieproces een fout gemaakt heeft, door bijv. niet voldoende aandacht besteed te hebben aan het meten en corrigeren van de pH-waarde. een cosmeticaproduct dient niet alleen op de dag van produceren in perfecte conditie te zijn, maar ook stabiel te zijn na verloop van tijd. Vandaag de dag worden veel producten als “Bio”-product op de markt gebracht. De fabrikant moet zich er echter van bewust zijn, dat het veel lastiger is zo’n product te fabriceren. De natuurlijke ingrediënten, die ervoor zorgen dat het product “biologisch” is, kunnen behoorlijk afwijkend zijn en de pH-waarde hiervan moet daarom zeer consistent gecontroleerd worden. 

Wanneer we het hebben over standaard cosmetische producten (voor zowel huid als haar), dan ligt de ideale pH-waarde tussen de 4,5 en 5,55. Afhankelijk van het huidtype, waarvoor het product bedoeld is, en ook afhankelijk van de functie (chemische substantie, haarverf, sterke haarspray) kan de pH-waarde hoger of lager liggen. 

Het gebruik van een pH-meter met een speciale glaselektrode is een algemeen bekende methode bij de pH-meting van cosmetica. De pH-meter zorgt ervoor dat er, bij metingen van shampoo, vloeibare reinigingstonic, schuim, gel en vele andere water-bevattende substanties, betrouwbare resultaten behaald worden. 

PH-meters die geschikt zijn voor cosmetica zij vaak draagbaar, eenvoudig in gebruik en licht in gewicht. De glaselektrode is goed schoon te houden, maar ook erg breekbaar. Daarom dient er voorzichtig mee omgegaan te worden. Moderne elektrodes hebben om deze reden een extra bescherming in de vorm van een omhulsel. 

Het gebruik van de pH-elektrode behoeft een zorgvuldige instelling. Het is noodzakelijk alle aanwijzing met betrekking tot het gebruik, de reiniging en het onderhoud van dit gevoelige instrument op te volgen. Of de pH-meting nou bij een van de ingrediënten of bij het eindproduct uitgevoerd wordt, het is altijd van belang te meten onder de aanbevolen omgevingscondities. Een afwijking hierin kan leiden tot foutieve meetresultaten. 
Om de pH-waarde en de werkzaamheid van cosmetica te behouden is het bij sommige producten van belang deze te bewaren onder een bepaalde temperatuur. Zo bestaan er producten die het beste in de koelkast bewaard kunnen worden, uit direct zonlicht gehouden moeten worden of niet blootgesteld mogen worden aan een extreem hoge temperatuur. 


- Optimale prijs-/kwaliteitverhouding 
- SD- kaartgeheugen (1 ... 16 GB)
- De gegevens worden direct opgeslagen
  als Excel-bestand op de SD-kaart (geen software nodig voor het uitlezen)
- RS-232 interface voor de online dataoverdracht
- Meting van de pH-, Redox- en temperatuurwaarde
- Hoge nauwkeurigheid 
- Groot LCD- display
- Robuuste behuizing
- Inclusief speciale pH-elektrode IJ-44C 
- Automatische kalibratie 
- Manuele of auto-temperatuurcompensatie 
- BNC-connector
- Geschikt voor de pH-meting in het laboratorium en op locatie 
- Optioneel met REDOX-Elektrode
- Instelbare meetsnelheid
- Eenvoudig te bedienen


Meetbereik pH
0,00 ... 14,00 pH
Resolutie
0,01 pH
Nauwkeurigheid
±(0,02 pH + 2d)
Meetbereik Redox

-1999 ... 0 ... 1999 mV
(alleen mogelijk met optionele REDOX-elektrode)
Resolutie
1 mV
Nauwkeurigheid ±(0,5 % + 2d)
Meetbereik Temperatuur
0,0...65,0 °C (alleen met temperatuursensor)
Resolutie
0,1 °C
Nauwkeurigheid (@20°C)
±0,5 °C
Kalibratie
automatische drie-punt-kalibratie
Temperatuurcompensatie

automatisch van 0 ... 65°C of manueel van 0…100°C bij verwijderde temperatuursensor
Elektrode
speciale pH-Elektrode IJ-44C
Temperatuurbereik
0 ... 60 °C
Meetsnelheid
instelbaar van 1 sec. tot 8 uur 59 min. 59 sec.
Display
LC-display 52 x 38 mm
Datageheugen
flexibel via SD-kaart 1...16 GB
Interface
RS-232
Software
optioneel
Voeding

6 x 1,5 V AA batterijen / 9 V netstroomadapter (optioneel)
Omgevingscondities
0...50 °C, max. 85 % r.v.
Afmetingen
177 x 68 x 45 mm
Gewicht 490 g

Leveromvang

1 x pH-Meter PCE-228P voor cosmetica
1 x pH-Elektrode IJ-44C
1 x SD-geheugenkaart (2 GB)
1 x SD-kaartlezer
1 x Temperatuursensor
6 x Batterij
1 x Handleiding 

Let op! Deze set wordt alleen met cosmetica pH-elektrode en temperatuursensor geleverd. 

Andere elektrodes dienen apart besteld te worden. Zie ‘Accessoires’ of neem contact met ons op.