Best.nr.: PCE-CSM 4

Kleurmeter PCE-CSM 4

1.849,90 €
2.238,38 €
PCE-CSM 4
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beschrijving

kleurmeter voor kwaliteitscontrole / pc software meegeleverd / Li-ion batterij / zwarte-en-witte-kalibratie mogelijk / meetmodus voor verschillende parameters / kleurmeting voor zwart, wit, rood, groen, geel en blauw  

Kleurmeters zijn veelzijdige meetinstrumenten. Ze meten kleurenspectra op een verscheidenheid van objecten. Licht bestaat uit een groot spectrum van kleuren en is niet slechts wit, zwart of blauw. Een lichtbron verlicht eerst het object. Het object absorbeert een zekere hoeveelheid licht en weerkaatst de rest. Een sensor meet dan het weerkaatsende deel van het spectrum en berekent de kleur. De kleurmeter wordt vooral veel toegepast in de industrie bij kwaliteitsmetingen. Speciaal bij firma’s waarbij kleuren een belangrijke rol spelen, wordt de kleurmeter van de CSM-serie toegepast. Of het nu in de tandtechniek, schildersondernemingen, of in de productie van plastic zakken is, de kleurmeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 zijn ideale producten voor kwaliteitsborging en bieden maximale betrouwbaarheid als het gaat om het voldoen aan de hoge optische eisen.  

De kleurmeters hebben een ergonomisch design en een gebruiksvriendelijke interface. De verschillen tussen de twee kleurmeters zijn de grootte van de meetspleet. Door dit onderscheid zijn de apparaten voor verschillende toepassingen. De kleurruimten die de PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 bieden zijn CIEL*a*b*x*h, CIEL a*b* en CIEXYZ. De kleurmeters kunnen daardoor ingezet worden bij professioneel gebruik of in de industrie. Een ander voordeel van de kleurmeter is dat de kleurmeter van de CSM-serie een verticale oriëntatie heeft. Daardoor wordt niet het volledige meetapparaat gericht op het object, maar alleen de apparatuur met de sensor. Dit maakt het mogelijk een meting van natte materialen, textiel of voedsel te doen. Daarom kan kleurmeter PCE-CSM 2 en de PCE-CSM 4 optimaal gebruikt worden bij metingen van bijvoorbeeld vlees, bananen of tomaten. Door de meegeleverde software is het mogelijk de data van de kleurmeter op een computer of laptop, voor maximaal overzicht uit te lezen. 

Kenmerken

- Oplaadbare Lithium-ion batterij
- Automatische wit-zwart kalibratie
- Stabiele prestaties
- Speciaal voor voedselverwerkende industrie 
- Meting van verschillende kleuren
- Toepassing op vele oppervlakken
- Eenvoudig gebruikersinterface
- Meegeleverde software

Specificaties

Technische specificaties van de kleurmeter PCE-CSM 4
MeetopeningenØ20 mm 
SensorSilicium fotodiode
KleurruimtenCIEL*a*b*C*h
CIEL a* b*
CIEXYZ
Formule voor de kleur ongelijkheidΔE*ab
ΔL*ab
ΔE*C*H
LichtbronD65
Type lichtbronLED 
Geheugen100 Standaard, 20000 monsters
Fout tussen verschillende middelen≤0,50ΔE*ab
HerhaalbaarheidGemiddeld 30 metingen met een standaard witte plaat
StandaarddeviatieBinnen ΔE*ab 0.08
Gewicht500 g
Afmetingen205 x 67 x 80 mm
VoedingOplaadbare Lithium-Ionen batterijen
3,7 V bij 3200 mAh
Oplaadtijd8 uur
Batterij levensduurca. 5000 metingen
Levenstijd van de lamp5 jaar, meer dan 1,6 miljoen metingen
Temperatuurbereik0 ... +40 °C
Relatieve vochtigheid0 ... 85 %, niet condenserendLeveromvang

1x Kleurmeter CSM 4
1x USB-kabel
1x draagtas
1x batterij
1x AC-adapter
1x polsband
1x Kalibratieplaat wit
1x PC-software
1x handleiding