Best.nr.: PCE-P01

Drukverschilmeter PCE-P01

149,90 €
181,38 €
:
4250348708144
PCE-P01
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beschrijving


Drukverschilmeter PCE-P01

meetbereik van -140 tot 140 mbar  / keuze uit 11 eenheden / inclusief software

De drukverschilmeter PCE-P01 is een manometer voor de eenvoudige, snelle en nauwkeurige drukmeting van lucht of niet-explosieve gassen. Dankzij het ontwerp is de verschildrukmeter geschikt voor gebruik in het meetbereik van -140 tot +140 mbar. Met de speciale software kunt u de meetresultaten naderhand evalueren. 

De drukverschilmeter van PCE Instruments meet het drukverschil en de relatieve druk en kan op verschillende eenheden worden ingesteld. Er kunnen elf drukmeeteenheden worden ingesteld: in H2O, psi, mbar, kPa, inHg, mmHg, ozin2, ftH2O, cmH2O, kgcm² of bar. Met een resolutie van 0,1 mbar behaalt de drukverschilmeter een nauwkeurigheid van 0,3%.
Drukverschilmeter in gebruik
De drukverschilmeter wordt geleverd met vier siliconen meetslangen van elk 30 sm lang, die op de meter kunnen worden aangesloten. Dit stelt de gebruiker in staat de verschildrukmeter onmiddellijk te gebruiken. De vele praktische functies maken deze handige, mobiele manometer veelzijdig en overal inzetbaar. Het grote, verlichte display van de drukverschilmeter zorgt voor een optimale aflezing van de meetresultaten. Afhankelijk van de wensen van de klant, kan de achtergrondverlichting in-of uitgeschakeld worden. Op die manier kan de data ook in een donkere omgeving afgelezen worden van het display. Het dual LCD display maakt bovendien een directe vergelijking van minimum-, maximum- en gemiddelde waarden met de huidige meetresultaten mogelijk. Om de laatste meetresultaten opnieuw te kunnen bekijken, heeft de verschildrukmeter van PCE Instruments een praktische data-holdfunctie.

Met een batterijsymbool kan de gebruiker te allen tijde de batterijstatus van de drukverschilmeter in de gaten houden. Om de batterij te besparen, heeft de fabrikant de meter uitgerust met een automatische uitschakelfunctie. Wanneer de drukmeter niet wordt gebruikt, schakelt deze na korte tijd automatisch uit. Deze functie kan echter indien gewenst worden uitgeschakeld. Voor het doorvoeren van langdurige metingen is het meetapparaat uitgerust met een netstroomadapter. Ook een nulpuntafstelling is makkelijk uit te voeren met de drukverschilmeter. Hierdoor kan het apparaat op nul gezet worden, afhankelijk van een bepaalde atmosfeer en wordt een meting met offsetwaarden mogelijk gemaakt. 

De meegeleverde software met USB-kabel maakt een eenvoudige en probleemloze documentatie van de meetdata mogelijk. Drukschommelingen kunnen bijvoorbeeld elke seconde naar de computer worden overgedragen dankzij de meegeleverde software en kunnen zowel in tabel- als grafiekvorm worden weergegeven. 

Toepassingen

De drukverschilmeter is bijzonder geschikt voor het gebruik binnen een bereik van -138 tot +138 mbar. Meetapparaten als deze drukverschilmeter worden veelal gebruikt in de industrie, bij onderzoeken en in de airconditioningbranche, om verschildruk van lucht of gassen te bepalen. 

Drukverschilmeter in de industrie

Het handige of stevige ontwerp van de kunststof behuizing en de veelzijdige functies maken de drukverschilmeter PCE-P01 flexibel en ideaal voor technici, installateurs en experts, bijvoorbeeld in de ventilatie- en verwarmingstechnologie. 

Toebehoren

Als accessoire bij de drukverschilmeter biedt PCE Instruments de PVC-slang voor manometers. Met een lengte van twee meter en een binnendiameter van 3,5 millimeter, kan de slang worden aangepast aan persoonlijke behoeften. Als fabrikant biedt PCE Instruments voor de drukverschilmeter het ISO-kalibratiecertificaat voor de PCE-P-serie om te voldoen aan DIN ISO 9000. Kalibratiecertificaten worden specifiek voor klanten uitgegeven, de jaarlijkse herkalibratie kan ook via PCE Instruments worden uitgevoerd.

Kenmerken

- Zeer eenvoudig te bedienen
- Differentiële en statische drukmeting met een
  keuze uit 11 eenheden: mbar, bar, psi, kPa,
  enz.
- Meetbereik van de PCE-P01 van -140 tot +140
  mbar
- Aanduiding op het beeldscherm van de max.,
  min. en gemiddelde waarde
- "HOLD" functie
- Achtergrondverlichting On/Off
- Inclusief een netstroomcomponent voor lange
  termijn metingen
- Software, inclusief USB-kabel
- Batterijstatusindicatie
- Functie voor automatische uitschakeling (kan
  uitgeschakeld worden)
- Nulinstelling op ieder moment

Specificaties

Technische gegevens


Meeteenheid

Bereik

Resolutie

inH2O

55,40

0,01

psi

2,000

0,001

mbar

137,8

0,1

kPa

13,79

0,01

inHg

4,072

0,001

mmHg

103,4

0,1

ozin²

32,00

0,01

ftH2O

4,162

0,001

cmH2O

140,6

0,1

kgcm²

0,140

0,001

bar

0,137

0,001

 

 

 

Nauwkeurigheid (bij 25 ºC)

± 0,3%

Lineariteit

± 0,2%

Reactietijd

ca. 0,5 s

Belastingslimiet

700 mbar

Gebruikstemperatuur

0 ... +50 ºC

Opslagtemperauur

-10 ... +60 ºC

Meetfrequentie

1 s tot 24 uur (instelbaar)

Beeldscherm

dual LCD-beeldscherm

Afmetingen

210 x 75 x 50 mm

Gewicht

650 g

Energievoorziening

Batterij: 1 x 9 V batterij
Netstroomcomponent: DC 9V, 500 mA

 

Software

Dankzij de software met USB-kabel (bij de zending inbegrepen) is het mogelijk om uw metingen te documenteren. Daarvoor beschikt het apparaat over realtime registratie: sluit de meter via de USB op uw computer aan en begin met het registreren van de meetwaarden door de meetfrequentie in te stellen. Vervolgens kan de software de gemiddelde waarden berekenen en die naar Excel exporteren. De software is in het Engels, maar kan ook door personen gebruikt worden die slechts over een zeer elementaire kennis van die taal beschikken.Leveromvang

1 x drukverschilmeter PCE-P01 (-140 tot +140 mbar),
4 x siliconen slang van 30 cm, 
1 x software met USB-kabel, 
1 x 9 V batterij, 
1 x netstroomadapter, 
1 x kunststof koffer, 
1 x gebruiksaanwijzing