Best.nr.: PCE-AQD 10-ICA

CO2- Datalogger PCE-AQD 10-ICA incl. ISO-kalibratiecertificaat

ISO-kalibratie
559,90 €
677,48 €
:
4250348725103
PCE-AQD 10-ICA
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 10 - 14 dagen

Beschrijving

CO2 Datalogger PCE-AQD 10

CO2- datalogger voor de bepaling van de luchtkwaliteit / instelbare sample-rate / LCD met verlichting / SD-kaart geheugen / opslag als xls. bestand

De CO2- datalogger PCE-AQD 10 is ontwikkeld om de luchtkwaliteit te beoordelen. Om dit te doen meet de CO2- datalogger het CO2-gehalte (koolstofdioxide) en de luchtvochtigheid en -temperatuur. De CO2-sensor van de datalogger is aangesloten op de hoofdunit met een aansluitkabel. Naast de opslag van de meetwaarden op de SD-kaart, toont de CO2- datalogger deze ook op het grote display. De meetinterval kan ingesteld worden op een waarde tussen 1 … 600 seconden. 

De CO2- datalogger PCE-AQD 10 wordt gebruikt voor de luchtkwaliteitscontrole in o.a. wachtkamers, kantoren, scholen, etc. Het SD-kaartgeheugen zorgt ervoor dat er voor langere tijd achtereen gelogd kan worden. Hierdoor kan de data overzichtelijk beoordeeld worden (in Excel bijv.) en kunnen er verbeteringen aangebracht worden in de desbetreffende ruimte, om zo de luchtkwaliteit te verbeteren. 

De stabiele CO2-sensor met lange levensduur (NDIR) garandeert reproduceerbare en betrouwbare metingen gedurende vele jaren. De niet-dispersieve infraroodsensor (NDIR) is met name geschikt voor het detecteren van CO en CO2.

Koolstofdioxide is een kleurloos gas dat bestaat uit zuurstof en koolstof. In een hoge concentratie kan het dodelijk zijn. Daarom zou het moeten worden gemeten en vastgesteld met behulp van een datalogger.

Toepassingen

De CO2- datalogger wordt gebruikt om de luchtkwaliteit in wachtkamers, kantoren, scholen, etc. te meten. De SD-kaartopslag zorgt ervoor dat de CO2 meetdata gedurende een langere periode gemeten en opgeslagen kan worden. Zo kunt u bekijken of het noodzakelijk is langetermijnmaatregelingen door te voeren. Het welzijn op de werkplek is een cruciale factor in de prestaties van medewerkers. CO2 kan het welzijn van de medewerkers en ook de kwaliteit van opgeslagen producten beïnvloeden. Bijv. bij het rijpen van fruit wordt CO2 vaak gebruikt als middel om het rijpen van fruit te versnellen. Dit rijpingsproces kan heel goed worden vastgelegd door CO2-dataloggers.

De kooldioxideconcentratie in kantoren, zoals in kantoren waar veel werknemers geconcentreerd zijn in een kleine ruimte, is een belangrijke meetparameter. Veel werknemers genereren gezamenlijk veel CO2 (gewoonweg door te ademen). Een hoge CO2-concentratie op kantoor leidt tot moeheid en concentratieproblemen bij medewerkers. Omdat kooldioxide reuk- en geurloos is, wordt het meestal niet opgemerkt door de werknemers. Daarom wordt aangeraden gebruik te maken van een CO2 datalogger. Het meetapparaat heeft een duidelijk display, voor de rechtstreekse aflezing van de meetwaarden. De koolstofdioxide meetwaarden worden op een sd-kaart opgeslagen en kunnen later op de pc of laptop uitgelezen worden. De CO2 datalogger kan tevens gebruikt worden voor de controle van airco- en ventilatiesystemen. Op veel plaatsen worden ventilatiesystemen gebruikt om voor meer ventilatie te zorgen bij een hoge CO2-limiet in een bepaalde ruimte. 

Grenswaarden

De grenswaarde voor de max. aanvaardbare en toegestane CO2-concentratie ligt globaal op 2000 ppm. Hier moet echter wel onderscheid gemaakt worden tussen schoolklassen, wachtkamers en werkplekken. De grenswaarde op de werkvloer, voorheen genoemd de MAC-waarde (Maximaal Aanvaardbare Concentratie), ligt voor het CO2-gehalte op 0,5 % Vol of 5000 ppm. 

Bij een CO2-concentratie boven de 2000 ppm in ruimtes waarin zich veel mensen bevinden, zoals een klaslokaal, dient er zo snel mogelijk flink geventileerd worden. Ramen op kiep-/ventilatiestand is niet voldoende. Bij een CO2-concentratie boven de 100.000 raakt het menselijke lichaam buiten bewustzijn. 

Bij auto’s met een verbrandingsmotor (benzine/diesel) wordt CO2 uitgestoten in g/km. In de regel ontstaat de uitstoot bij dit soort motoren tijdens gebruik. Andere aandrijfconcepten, zoals elektromotoren, stoten tot op heden vergelijkbare CO2-emissies uit (inclusief energieverbruik in de productie) als interne verbrandingsmotoren. Wél zien we een duidelijk verschil, wanneer verbrandingsmotoren gebruik maken van synthetische brandstoffen. 

De feitelijk waargenomen luchtkwaliteit op lange termijn in een bepaalde ruimte noemen we ook wel de IAQ (Indoor Air Quality). De IAQ omvat de drie belangrijkste parameter: luchttemperatuur, vochtigheid en CO2-concentratie. De CO2 datalogger van PCE Instruments legt precies deze drie parameters vast.

Kalibratie

De CO2-datalogger meet aanvullend de relatieve vochtigheid en de temperatuur in de kamer en slaat deze op. Omdat de CO2-sensor een NDIR-sensor is, hoeft deze niet cyclisch te worden afgesteld of gekalibreerd. Deze sensor heeft een stabiliteit op zeer lange termijn en levert zelfs na jaren nog zeer nauwkeurige en reproduceerbare metingen. Voor de sensoren die voor relatieve vochtigheid en temperatuur worden gebruikt, raden we echter aan deze regelmatig (volgens interval van uw ISO-handleiding) te controleren, indien nodig af te stellen en vervolgens te kalibreren. Deze kalibratie van de CO2-datalogger van de luchtvochtigheid en de temperatuur wordt uitgevoerd in het laboratorium van PCE Instruments.

Kenmerken

- geheugen op SD-kaart
- 3 luchtkwaliteit parameters
- CO2, luchttemperatuur en luchtvochtigheid
- batterijvoeding (klok), netstroomvoeding (meting)
- opslag als xls. bestand
- groot LCD met verlichting
- Incl. ISO-kalibratiecertificaat 


Specificaties

Meetgrootte CO2

 

Meetbereik

0 ... 4000 ppm

Resolutie

1 ppm

Nauwkeurigheid

± 70 ppm (<1000 ppm)

 

±5% v.Mw (<3000ppm)

 

±250 ppm (>3000 ppm)

Meetgrootte luchtvochtigheid

 

Meetbereik

10 ... 90 % r.v.

Resolutie

0,1 % r.v.

Nauwkeurigheid

±(4% v.mw + 1 % r.v.) (>70% r.v.)

 

±4% r.v. (<70 % r.v.)

Meetgrootte luchttemperatuur

 

Meetbereik

0 ... 50 °C

Resolutie

0,1 °C

Nauwkeurigheid

± 0,8 °C

 

 

Sample-rate  

1, 2, 5, 10, 30, 60, 120, 300, 600 sec.

Geheugen

SD-kaart tot 16 GB

Display

LCD met verlichting

Refresh-rate display

1 sec.

Voeding

6 x 1,5 V AA batterij (klok)
netstroomadapter 9 V / 800 mA (meting)

Omgevingscondities

0 ... 50 °C / < 85 % r.v.

Afmetingen  

hoofdunit: 132 x 80 x 32 mm

CO2-sensor: 132 x 38 x 32 mm

Gewicht 

ca. 190 g


Leveromvang

1 x CO2- datalogger PCE-AQD 10
1 x CO2-sensor
1 x netstroomadapter
1 x SD-geheugenkaart
1 x wandhouder
1 x bevestigingssticker
1 x handleiding 
1 x ISO-kalibratiecertificaat

LET OP: Het ISO-kalibratiecertificaat wordt op maat per klant opgesteld en is daarom uitgesloten van het retourrecht.

Bij het bestellen dient u de adresgegevens van de eindgebruiker in te voeren bij de notities!           


Downloads