Best.nr.: PCE-AQD 20-ICA

Binnenklimaat datalogger PCE-AQD 20-ICA incl. ISO-kalibratiecertificaat

854,90 €
1.034,43 €
:
4250348725110
PCE-AQD 20-ICA
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 10 - 14 dagen

Beschrijving

Binnenklimaat datalogger  PCE-AQD 20

binnenklimaat datalogger  voor 5 meetparameters / temperatuur, vochtigheid, CO2, PM 2,5, luchtdruk / sd-kaartopslag / xls. format / groot LCD / netstroom- en batterijvoeding

Apparaat omschrijving

De binnenklimaat datalogger PCE-AQD 20 is hét ideale meetinstrument voor de controle van de luchtkwaliteit op de werkvloer. Met de binnenklimaat datalogger PCE-AQD 20 kunnen verschillende parameters continu in de gaten gehouden worden. Denk hierbij aan: luchttemperatuur en -vochtigheid, CO2-gehalte, PM 2,5 deeltjesgehalte en luchtdruk. Al deze parameters geven een goed beeld van de luchtkwaliteit binnen een ruimte. Alle meetwaarden van de binnenklimaat datalogger  worden opgeslagen op een sd-kaart. Omdat de data in xls. formaat wordt opgeslagen, kan deze rechtstreeks in Excel uitgelezen en verder verwerkt worden. Zonder dat u deze eerst moet converteren met speciale software. 

De meetgegevens worden weergegeven op het grote, verlichte display. Voor de stroomtoevoer maakt de binnenklimaat datalogger gebruik van batterijen of netstroom. Bovendien is het meetinstrument uitgerust met een alarmfunctie. Deze waarschuwt wanneer de grenswaarde van één van de meetparameters overschreden wordt. Tot slot wordt ook nog de actuele tijd weergegeven op het display van de binnenklimaat datalogger. Zo is de gebruiker altijd goed op de hoogte van het binnenklimaat en kan hij indien nodig snel maatregelen nemen voor verbetering.

Met welke maatregelingen kan het binnenklimaat verbeterd worden?

Als de gebruiker door de binnenklimaat datalogger wordt gewaarschuwd dat één of meerdere meetparameters de limieten hebben overschreden, kunnen korte termijn- en lange termijnmaatregelen het binnenklimaat verbeteren. Eén van de korte termijnmaatregelen kan o.a. zijn het luchten van de ruimte (door ramen/deuren op te zetten). Ook het plaatsen van waterreservoirs, in de kamer, bijv. aan de radiator helpt om de vochtigheid te verhogen (hoofdzakelijk in het stookseizoen). Een relatief snel, maar zeer effectieve hulpmiddel: planten. Kamerplanten zijn effectief omdat ze gelijktijdig invloed hebben op verschillende schadelijke parameters voor het binnenklimaat. De planten zetten kooldioxide (CO2) om tijdens fotosynthese, waardoor het zuurstofgehalte op de werkplek toeneemt. Ook zijn planten in staat een klein aandeel formaldehyde op te nemen en bovendien verhogen ze de luchtvochtigheid in de ruimte (water dat op planten wordt gegoten, zal namelijk verdampen).
CO2-Datalogger in het klaslokaal
Als de binnenklimaat datalogger een te hoge concentratie fijnstof op de werkplek constateert of als de meetparameters luchtvochtigheid, luchttemperatuur of CO2 aanzienlijk verhoogd zijn, dan moeten er lange termijnmaatregelen worden genomen. Meestal gaan deze gepaard met hoge kosten (initiële en lopende kosten): installatie van airconditioners, deeltjesfilters, stofafscheiders. Een gulden regel als het gaat om het voorkomen van fijnstof op de werkplek (geldt niet voor productiekamers, maar voor kantoorwerkplekken): zorg ervoor dat het stof tijdens het schoonmaken echt wordt verwijderd en niet alleen maar in de kamer wordt verplaatst.

Controle van de maatregelen voor verbetering van het binnenklimaat

Wanneer met behulp van de binnenklimaat datalogger een overschrijding van de grenswaarden is vastgesteld en er aansluitend maatregelingen genomen zijn, is het van belang dat gekeken wordt of deze een goede werking hebben. Zo zou er bijvoorbeeld direct na het inbouwen van filters een duidelijke verbetering geconstateerd moeten worden en deze moet ook meteen andere waarden geven bij de meting met de binnenklimaat datalogger. Het is echter altijd aan te raden om een observatie over een langere periode uit te voeren om alle mogelijke omstandigheden in het binnenklimaat te registreren (deze zijn namelijk ook onderhevig aan andere beïnvloedende factoren). 
CO2-Datalogger

 

Kalibratie


Alle meetinstrumenten die PCE Instruments naar de klant verzendt zijn in de fabriek gekalibreerd. U kunt in aanvulling hierop ook een ISO-kalibratiecertificaat aanvragen voor de binnenklimaat datalogger. Voor een certificering en laboratoriumkalibratie van de datalogger voor luchtkwaliteit volgens DIN ISO 9000, wordt een testprotocol met de adresgegevens van uw bedrijf uitgegeven. Het totale kalibratieproces duurt meestal 10-14 werkdagen, dus de normale levertijd van 1 - 2 dagen (levering zonder ISO-kalibratiecertificaat) neemt hierbij toe. Een regelmatige herkalibratie kan op elk moment worden uitgevoerd. In de regel specificeert de ISO-handleiding die van toepassing is op uw bedrijf de intervallen. Omdat de binnenklimaat datalogger vijf parameters registreert, zouden alle vijf gemeten variabelen feitelijk moeten worden gecontroleerd, waarbij ze eventueel aangepast en gekalibreerd worden. Als fabrikant biedt PCE Instruments ook gedeeltelijke kalibraties aan vanuit het oogpunt van kostenbesparingen. Bijvoorbeeld kalibratiecertificaten voor alleen de rel. vochtigheidsmeting of alleen de stofmeting. Deze essentiële parameters vertonen een grotere tijdelijke afwijking dan andere parameters. Bekijk de aangeboden certificaten onder het tabje "Accessoires".

Kenmerken

- 5 Meetfuncties 
- Excel datalogging op sd-kaart
- Groot display 
- Batterij- en netstroomvoeding 
- Ideaal voor op de werkvloer/op kantoor
- Met alarmfunctie
- Incl. ISO-kalibratiecertificaat 


Specificaties

Technische data

 

 

 

Meetfunctie PM 2,5

 

Meetbereik

0 ... 250 µm/m³

Resolutie

1 µm/m³

Nauwkeurigheid

±(10 % van meetwaarde + 15 µm)

 

 

Meetfunctie luchtvochtigheid

 

Meetbereik

5 ... 95 % r.v.

Resolutie

0,1 % r.v.

Nauwkeurigheid

>70 % r.v.: ±(3 % v. meetwaarde + 1 % r.v.)

 

<70 % r.v.: ± 3 % r.v.

 

 

Meetfunctie temperatuur

 

Meetbereik

0 ... 50 °C

Resolutie

0,1 °C

Nauwkeurigheid

± 0,8 °C

 

 

Meetfunctie CO2

 

Meetbereik

0 ... 10000 ppm 

Resolutie

1 ppm

Nauwkeurigheid

< 1000 ppm: ± 40ppm

 

< 3000 ppm: ±(50 ppm + 3 % van meetwaarde)

 

>3000 ppm: ±(50 ppm + 5 % van meetwaarde)

 

 

Meetfunctie luchdruk

 

Meetbereik

10 ... 1100 hPa

Resolutie

0,1 hPa

Nauwkeurigheid

± 1,5 hPa

 

 

Algemene data

 

 

 

Display

LCD, achtergrondverlichting

Geheugen

SD-kaart, max. 32 GB

Opslag-rate

2 ... 3600 s

Opslagfout

<0,1 % van alle volledig opgeslagen data

Weergavefuncties

Hold, Max, Min

Sample-rate

ca. 1 s

Interface

serieel voor live visualisatie op de pc

 

(datakabel SOFT-LUT-USB separaat verkrijgbaar)

Alarmuitgang

OC uitgang 24 V / 70 mA DC

Voeding

6 x 1,5 V AA batterijen

 

9 V / 1 A netstroomadapter

Stroomopname

ca. 230 mA zonder displayverlichting

 

ca. 250 mA met displayverlichting

Omgevingscondities

0 ... 50 °C / max. 80 % r.v.

Gewicht

ca. 387 g

Afmetingen  

164 x 93 x 72 mm

 

 


Leveromvang

1 x binnenklimaat datalogger PCE-AQD 20 
1 x netstroomadapter 9V / 1A
1 x handleiding 
1 x ISO-kalibratiecertificaat

LET OP: Het ISO-kalibratiecertificaat wordt op maat per klant opgesteld en is daarom uitgesloten van het retourrecht.

Bij het bestellen dient u de adresgegevens van de eindgebruiker in te voeren bij de notities!