Best.nr.: PCE-127/4

DIN uitloopbeker, PCE-127 serie

209,90 €
253,98 €
PCE-127/4
Prijzen zijn netto, exclusief BTW en 12,95 € netto verzendkosten
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beschrijving

DIN uitloopbeker voor het meten van viscositeit / Volgens de Duitse norm DIN 53211 / Beker is gemaakt van geanodiseerd aluminium / Ook als onderdompelbeker beschikbaar
Deze DIN uitloopbeker is een viscositeitsmeter om de taaiheid van vloeistoffen te bepalen. Het instrument wordt veel in de industrie en in onderzoekslaboratoria gebruikt. Echter, door de vorm van deze meetmethode werkt het enkel bij vloeistoffen met een lage viscositeit. De reden hiervoor is dat vloeistoffen met een hoge viscositeit niet door de opening van de uitloopbeker kunnen stromen. Newtoniaanse vloeistoffen geven de meest accurate resultaten van de uitloopbeker weer. De viscositeit kan bepaald worden door te kijken hoeveel tijd de vloeistof nodig heeft om het mondstuk van de beker te passeren. De starttijd is het moment waarop de vloeistof de onderkant van het mondstuk verlaat. De tijd wordt gestopt zodra de vloeistof niet meer gelijkmatig stroomt of bij het stoppen van het stromen. Daarnaast zijn er ook nog uitloopbekers die geschikt zijn voor snelle metingen en die ondergedompeld kunnen worden in het te meten materiaal. Zodra de vloeistof het mondstuk verlaat kunt u de tijdmeting beginnen.
Bij het gebruik van een uitloopbeker is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het na elke meting grondig wordt gereinigd. Residuen in de beker of in het buisje kunnen toekomstige metingen beïnvloeden. Ook diepe en/of veel krassen in de beker kunnen leiden tot een onnauwkeurig resultaat, dus maak de uitloopbeker niet schoon met puntige voorwerpen. Door krassen kan de hoeveelheid substantie die in de beker past veranderen waardoor het apparaat niet meer voldoet aan de voorgeschreven DIN-norm.

Kenmerken

- Gemaakt van geanodiserend aluminium
- Beschikbaar in twee uitvoeringen
- Kalibratieprotocol bij levering inbegrepen
- Met overloopgoot
- Voldoet aan de internationale normen
- Optioneel is een statief beschikbaar (voor de
  127/1)

Specificaties

Technische specificaties
Capaciteit 100 ml
Diameter mondstuk 4 mm ( ± 0,02 mm)
Norm DIN 53211
Uitlooptijd25 ... 150
Dynamische viscositeit (mPA*s)96,2 ... 680
Materiaal Beker: geanodiseerd aluminium
Mondstuk: RVS
Afmeting 127/4Ø binnen: 50 mm
Ø buiten: 85 mm
Hoogte: 70 mm
Gewicht Circa 200 g
Afmeting 127/4P (onderdompelingsbeker)Ø binnen: 50 mm
Ø buiten: 65 mm
Hoogte: 78 mm
Hoogte handvat: 170 mm
Gewicht Circa 215 g
Omvang van de levering:
DIN uitloopbeker (of onderdompelbeker), glasplaat, kalibratieprotocol, handleiding