Varenr.: PCE-BTM 2000A-ICA

NDT Tester PCE-BTM 2000A-ICA inkl. ISO kalibreringscertifikat

ISO-Kalibrierung
5.170,00 DKK
6.462,50 DKK
:
4250348733092
PCE-BTM 2000A-ICA
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Leveringstid: 5 - 7 Hverdage

Beskrivelse

Standspændingsmåler PCE-BTM 2000

Forspændingsmåleenhed til hurtig og præcis måling af remspændingen
hukommelse til 750 aflæsninger / grafisk visning / enkel betjening / måling i Hz og N

Drivremme er uundværlige i industri og maskinteknik. Den maksimale levetid for en drivrem afhænger af den optimale remspænding. Motorfejl forårsaget af seleskader kan medføre betydelige omkostninger. Regelmæssig kontrol af remspændingen er derfor afgørende for at forhindre motor- og remskader. Remspændingen af drivremme kan måles hurtigt og pålideligt med den digitale strengspændingsmåler. Forspændingsmåleren bruges til særligt effektiv test af båndsystemer ved at måle frekvensen.

Bæltespændingsmåleren er et optisk målende vedligeholdelsesværktøj til bestemmelse af remspændingen. Denne forspændingsmåler består af en displayenhed og et sensorhoved. Spændingsmålerens sensorhoved er fastgjort til en svanehals. Takket være den bevægelige svanehals kan sensorhovedet på strengspændingsmåleren placeres fleksibelt, og drivremmenes remspænding kan også måles på vanskeligt tilgængelige steder.
Trådspændingsmåleren måler strengkraften og frekvensen af bæltet, når det er stationært. En lille impuls på bæltet er nok til at få det til at vibrere. Takket være sin sensor registrerer strengspændingsmålingen den naturlige frekvens af bæltet, der genereres på denne måde, og visualiserer det på det store, oplyste display. Ud fra båndfrekvensen og den valgfrit indtastede båndlængde og båndmasse kan forspændingsmåleren direkte bestemme båndets spændingskraft. Med spændvidden kan brugeren bestemme remspændingen i det remskivesystem, der skal kontrolleres, og foretage øjeblikkelig handling for at justere spændingen til den ønskede værdi. Måling af remspændingen kræver høj præcision, spændingsmåleren udfører det hurtigt og pålideligt.

Når båndspændingsmåleren bruges, kan brugeren vælge mellem to måleenheder: N (SI enhed) og pund -Force (amerikansk enhed). Den grafiske visning af strengspændingsmåleren viser den målte værdi som en båndfrekvens i Hz. Ved indtastning af båndmasse og længde viser spændingsmåleren også strengkraften i Newton. Den intuitive grafiske menu visualiseres på højkontrastdisplayet på strengspændingsmåleren på seks valgbare sprog. Trådspændingsmåleren er udstyret med en hukommelse til yderligere analyse og af hensyn til kvalitetssikring. Op til 750 dataposter i 15 mapper med 50 målte værdier hver kan gemmes i hukommelsen på strengspændingsmåleren. På denne måde går dataene ikke tabt efter en måling i realtid og kan gemmes til de næste målinger i strengspændingsmåleren.

Anvendelsesområder for spændingsmålingsenheder

Anvendelsesområdet for strengspændingsmålingsenheden er stor. For eksempel kan store motor-aksel-kombinationer, transportsystemer, hejseværker, elevatorer, bilindustrien eller landbrugsmaskiner testes.
Målingen af remspændingen er altid nødvendig, når maskiner og systemer skal vedligeholdes optimalt. Remspændingsmåleren fra PCE Instruments kan bruges til at bestemme remspændingen af både tandremme og kileremme. Remspænding er en vigtig parameter ved installation, opsætning, vedligeholdelse og reparation af remdrev. Derfor bør remspændingen kontrolleres regelmæssigt over hele driftstiden med den kompakte strengspændingsmåler og justeres om nødvendigt. En maksimal levetid for alle maskinkomponenter kan kun garanteres ved brug af forspændingsmåleren. Både for høj og for lav remspænding kan føre til skader. Regelmæssige kontroller kan reducere opfølgningsomkostningerne betydeligt på grund af uplanlagt nedetid forårsaget af lejeskader eller defekte remme. Brugen af en strengspændingsmåler er derfor velegnet til anvendelser inden for motorteknologi, industriel produktion, stepmotorer, inden for værktøjs- og maskinteknik eller inden for vedligeholdelse og reparationer. For at sikre en lang levetid og høj ydeevne af enheder, maskiner og systemer er det vigtigt regelmæssigt at måle remspændingen af drivremme.

PCE Instruments tilbyder svanehalssensoren PCE-BTM 2000 SHL ud over spændviddemåleren. Sensoren har en lang svanehals og et oprullet kabel, så den også kan nå målepunkter, der er svære at komme til i installerede systemer.

Udskiftningssensoren PCE-BTM 2000 SHS med en kort svanehals kan nemt fastgøres til måleapparatet Skru på PCE-BTM 2000. Den fleksible sensorhals gør, at målepunkter, der er svære at komme til, også kan nås.

Hvad er bælteforspændingskraften/-forspændingen?

Da flere kræfter virker på et remtræk, er de vigtigste kræfter på remtræk nævnt nedenfor for at forstå vigtigheden af forspændingskraften. Remmen forbinder en drivremskive med en drevet remskive. Drivremskiven drives af en motor, som genererer moment og overfører det til drivremskiven. Remmen overfører dette drejningsmoment til udgangsremskiven i form af en periferisk kraft. Følgende kræfter er vigtige.

Omkredskraften: Omkredskraften svarer til den effektive kraft, der skal overføres af bæltet. Omkredskraften afhænger af den påførte motoreffekt og dermed af drejningsmomentet samt af motorhastigheden og remskivens diameter. For at opretholde balancen af kræfter forårsager den periferiske kraft, at der dannes forskellige kræfter i båndets strenge. Forskellen i kræfterne mellem den stramme side og den slap side svarer til den periferiske kraft, som overføres til den drevne rem.

Friktionskraften: Friktionskraften på drivremskiven sikrer at motorens drejningsmoment overføres via remmen den drevne remskive overføres. Der genereres et brugbart drejningsmoment ved den drevne remskive, som svarer til produktet af omkredskraften og halvdelen af diameteren af den drevne remskive.

Centrifugalkraften. Centrifugalkraften øges i takt med at motorens omdrejningstal øges og får remmen til at strække sig og som følge heraf mister grebet. I dette tilfælde virker centrifugalkraften mod klæbekraften.

Forspændingskraften: Forspændingen er anderledes under dynamiske forhold i den stramme og slap side. I statisk tilstand er forspændingen identisk i begge strenge. Forspændingen skal indstilles i statisk tilstand ved hjælp af en forspændingsmåler, så der under dynamiske forhold er tilstrækkelig vedhæftning til remskiverne til at sikre kraftoverførslen fra remmen til remskiven samtidig med, at der tages hensyn til de centrifugalkræfter, der virker på bæltet i driftstilstand. Forspændingen må dog ikke sættes for højt, da der ellers kan opstå remskader og/eller lejeskader under belastning. Den korrekte forspænding er specifik for hver rem og anvendelse. Bælteproducenter angiver normalt den tilsvarende forspænding i form af kræfter eller frekvenser. Med en forspændingsmåler kan den nødvendige forspænding derefter bestemmes præcist efter montering og før idriftsættelse af et remtræk.


Funktioner

- måling af båndets vibrationsfrekvens
- intuitiv betjening
- beregning af strengkraften / forspændingen
- visning af båndspændingen i N
- 6 menusprog
- hukommelse til 750 aflæsninger
- sensor på svanehals
- input af båndlængde og bånd masse

Specifikationer

 
Måleområde10 ... 900 Hz
Nøjagtighed± (1 % af læsning + 4 cifre)
Gentagelighed± 1 Hz
Opløsning<100 Hz: 0,1 Hz
>100 Hz: 1 Hz
Bæltelængdemaks. 9.999 m
Båndmassemaks. 9.999 kg/m
Længde af svanehals-sensor     16 cm
Hukommelse750 aflæsninger
15 mapper med 50 hver Målepunkter
Menusprogtysk, engelsk, spansk,
Fransk, italiensk , hollandsk
Strømforsyning   3 x 1,5 V AAA-batteri
Driftsbetingelser0 ... 50 C; maks. 95 % RF
Opbevaringsforhold      -20 ... 65 C; maks. 95 % RF
Mål150 x 80 x 38 mm
Vægtca. 200 g inklusive batterier

Leveringsomfang

1 x strengspændingsmåler PCE-BTM2000
1 x standard sensorhoved
1 x magnetisk holder
3 x 1,5 V AAA batteri
div>
1 x brugervejledning
1 x bæretaske
1 x ISO-kalibreringscertifikat