Varenr.: PCE-AQD 20

Arbejdsmiljø måleudstyr / Kontor miljømåler PCE-AQD 20

5.728,00 DKK
7.160,00 DKK
:
4250348719492
PCE-AQD 20
Prisen er ekskl. fragt, pris fra 75,00 DKK ekskl. moms, (93,75 DKK inkl. moms).
Leveringstid: 5 - 7 Hverdage

Beskrivelse

Rumklimamåler PCE-AQD 20

Kontor miljømåler til 5 parametre / måler temperatur, fugtighed, CO2, PM2.5 og lufttryk /
SD-hukommelse / XLS-format / stor LCD / net- og batteridrift

Kontor miljømåler er den ideelle testanordning til overvågning af luftkvaliteten på arbejdspladsen. Denne måleanordning til indeklima muliggør kontinuerlig registrering af de afgørende luftkriterier, såsom lufttemperatur, fugtighed, CO2, PM2,5 og lufttryk. De målte værdier gør det muligt for en specialist at klassificere indeklimaet på arbejdspladsen korrekt og give information om luftkvaliteten. De målte værdier gemmes af måleapparatet på et SD-hukommelseskort. Lagringsformatet er XLS, så måledataene kan læses direkte ind i Excel

Måleværdierne vises samtidigt på det store display, så du altid kan se alle parametrene på et øjeblik . Kontor miljømåleren drives med batterier eller en 9 V strømforsyning. Som en speciel funktion er denne tester udstyret med en alarmfunktion. Dette giver mulighed for at informere brugeren om, at grænseværdier, såsom temperatur, luftfugtighed eller støvforurening, er overskredet. Udover de målte værdier giver kontor miljømåleren også information om det aktuelle klokkeslæt. Det betyder, at brugeren altid er godt informeret om rumklimaet og hurtigt kan iværksætte tiltag for at forbedre det, hvis det er nødvendigt.

Hvilke tiltag kan tages for at forbedre rumklimaet?

Arbejdssikkerhedsmåleanordning på arbejdspladsen.Hvis brugeren advares af kontor miljømåler om, at en eller flere måleparametre har overskredet grænserne, kan kortsigtede og langsigtede tiltag forbedre indeklimaet. Hurtig hjælp omfatter direkte, stærk ventilation og placering af vandbeholdere i rummet (nødvendigt i opvarmningsperioden) for at øge luftfugtigheden. Planter er også et relativt hurtigt og meget effektivt middel. Indendørs planter er et sandt mirakel, fordi de arbejder lige meget mod mange parametre, der skader indeklimaet. Planter omdanner kuldioxid (CO2) under fotosyntesen, og andelen af ilt på arbejdspladsen stiger. De kan også absorbere formaldehyd, for eksempel, og øge luftfugtigheden (vand, der hældes på planter, vil fordampe).

Skulle kontor miljømåleren vise en for høj koncentration af fint støv på arbejdspladsen, eller hvis de ovenfor beskrevne måleparametre luftfugtighed, lufttemperatur, CO2 øges væsentligt, så skal langsigtede foranstaltninger skal tages, som normalt er forbundet med høje omkostninger (start- og driftsomkostninger): installation af aircondition, partikelfiltre, støvudsugningsanordninger. Et særligt tip mod fint støv på arbejdspladsen (gælder f.eks. ikke produktionslokaler men kontorarbejdspladser): Sørg for, at støv virkelig tørres af ved rengøring og ikke spredes generøst i rummet.

Tilstand før og efter udførte tiltag til forbedring af rumklimaet

Hvis kontor miljømåleren har konstateret dårlige måleværdier over længere tid, og der er gennemført forbedringstiltag som en resultat, giver det mening at kontrollere effekten af forandringstiltagene over en efterfølgende længere periode. Selvom en klar forbedring på arbejdspladsen bør kunne måles direkte efter f.eks. installation af filtre, og det også umiddelbart skal fremgå af bedre aflæsninger på kontor miljømåleren, giver det altid mening at foretage observationer over længere tid for at kontrollere alle mulige rumklimatilstande (er også underlagt andre påvirkningsfaktorer).

Justering / Kalibrering

PCE Instruments sender altid alle fabrikskalibrerede måleapparater til kunden. Du kan også købe et ISO-kalibreringscertifikat til kontor miljømåleren. Ved certificering og laboratoriekalibrering udleveres luftkvalitetsmåleren iht. DIN ISO 9000 med en testrapport med din virksomheds adressedata, så du f.eks. kan inkludere apparaterne i din interne ISO-testudstyrspulje og bekræfte, at enheder kan spores tilbage til de nationale "normer". Hele kalibreringsprocessen tager normalt 3 - 5 arbejdsdage, således at den normale leveringstid på 1 - 2 dage (levering uden ISO kalibreringscertifikat) stiger til 4 - 10 hverdage. En regelmæssig rekalibrering kan udføres til enhver tid. Som regel angiver den kundespecifikke ISO-styringsmanual intervallerne. Da rumklimamåleren registrerer fem parametre, bør alle fem målevariable faktisk kontrolleres, justeres og kalibreres om nødvendigt. Som producent anbefaler PCE Instruments dog delvise kalibreringer ud fra et omkostningsbesparelsessynspunkt. Fx kalibreringscertifikater for rel. fugt og støv. Dette dækker over væsentlige målte variabler, der er underlagt en stærkere tidsmæssig drift. Tag et kig på de certifikater, der tilbydes under fanen "Tilbehør / Valgmuligheder".


Funktioner

- 5 målefunktioner
- Excel-datalogger på SD-kort
- Stort display
- Batteri- og netdrift
- Ideel til arbejdspladsovervågning
- alarmfunktion

Specifikationer

Målefunktion PM2.5  
Måleområde0 ... 250 µm/m³
Opløsning 1 µm/m³
Nøjagtighed±(10 % af aflæsning + 15 µm)
  
Fugtmålingsfunktion  
Måleområde 5 ... 95 % RF
Opløsning 0,1 % RF
Nøjagtighed >70 % RF: ±(3 % af mv
 + 1 % RF)
 <70 % RF: ± 3 % RF
   
Temperaturmålingsfunktion 
Måleområde 0 ... 50 °C
Opløsning 0,1 °C
Nøjagtighed ± 0,8 °C
   
CO2-målingsfunktion  
Måleområde 0 ... 10000 ppm 
Opløsning 1 ppm
Nøjagtighed < 1000 ppm: ± 40 ppm
  < 3000 ppm: ±(50 ppm + 3 % af mv)
  >3000 ppm : ± (50 ppm + 5 % af mv.)
   
Målefunktion Lufttryk  
Måleområde 10 ... 1100 hPa
Opløsning 0,1 hPa
Nøjagtighed ± 1,5 hPa
   
Skærm LCD-skærm med baggrundsbelysning
Hukommelse SD-kort maks. 32 GB
Lagringshastighed 2 ... 3600 s
Hukommelsesfejl <0,1 % af de fuldstændige gemte data
Vis Hold, Max, Min
Målehastighed ca. 1 s
Grænseflade Serie til live visualisering på computere
  (SOFT-LUT-USB-datakabel sælges separat)
Alarmudgang OC-udgang 24 V / 70 mA DC
Strømforsyning 6 x 1,5 V AA-batteri
  9 V / 1 A plug-in strømforsyningsenhed
Aktuelt forbrug ca. 230 mA uden belysning
  ca. 250 mA med belysning
Driftsforhold 0 ... 50 °C / maks. 80 % RF
Vægt ca. 387 g
Mål 164 x 93 x 72 mm
   

Leveringsomfang

1 x Kontor miljømåler PCE-AQD 20 
1 x plug-in strømforsyning 9 V / 1 A
1 x betjeningsvejledning