Sip.no.: ZXCON Extended

Viskozimetre ZXCON Extended

39.068,00 TL
46.881,60 TL
ZXCON Extended
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Viskozimetre ZXCON Extended
Paslanmaz çelik Bostwick konsistometresi / Mobil kullanım için ideal / Az numune miktarı / Dahili dairesel su terazisi / Tesviyeli vidalı ayaklar

Viskozimetre ZXCON Extended, sıvı viskoz maddelerin akış özelliklerini belirlemek için basit ve hızlı bir ölçüm yöntemi sağlar. Viskozimetre, fiziksel bir karşılaştırma prosedüründe yayılan bir sıvının ya da macunsu bir malzemenin belirli bir süre içindeki akış yolunu belirlemek için kullanılır. Viskozimetrenin kullandığı bu ölçüm yöntemi kısaca Bostwick testi olarak da adlandırılır.

Viskozimetre, dikey bir sürgü ile farklı boyutlarda iki hazneye bölünmüş bir çukurdan oluşur. Viskozimetrenin küçük haznesi, numuneyi tutmak için kullanılır. Daha büyük haznenin alt kısmında lazerle oyulmuş bir mesafe ölçeği mevcuttur. Viskozimetre, numuneyi doldurduktan ve sürgüyü açtıktan sonra maddenin belirli bir süre içinde ölçeklendirilmiş haznede kat ettiği mesafeyi belirler.

Yüksek tekraralanabilirlik ve karşılaştırılabilir ölçüm sonuçları elde etmek için ölçüm esnasında viskozimetrenin tamamen yatay olarak hizalanmasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle, viskozimetrede dahili bir su terazisi ve tesviyeli ayaklar bulunur. Viskozimetre özellikle gıda endüstrisinde sosların, reçellerin, konserve çorbaların ya da ketşapların kıvamını, viskozitesini ya da akış hızını karakterize etmek ve karşılaştırmak için kullanılır. Bunun haricinde, viskozimetre, boyaların ya da kozmetik ürünlerin sınıflandırılmasında da yardımcı olur.


Özellikler

- Mobil kullanım
- Az numune miktarı
- Kolay kullanım
- Dahili dairesel su terazisi
- Paslanmaz çelik tasarım
- Kolay temizlenir

Viskozimetre ZXCON Extended için kullanım talimatları
- Cihazı kurun ve hizalayın.
- Yaylı sürgüyü serbest bırakma ünitesi ile kapatın.
- 75 ml’lik numune malzemesini doldurun. (Resim 1)
- Sürgüyü açın. (Resim 2)
- Ölçüm sonucunu 30 saniye sonra okuyun. Kenardaki ve ortadaki akış uzunluğu arasındaki ortalama değeri hesaplayın. (Resim 3)

Teknik Bilgiler

Uzunluk                     414 mm
Genişlik                     88 mm
Yükseklik                  104 mm
Ölçek Uzunluğu        300 mm

Teslimat İçeriği

1 x Viskozimetre ZXCON Extended,
1 x Kullanım Kılavuzu.