Sip.no.: IPR Basic3

Refraktometre IPR Basic3

273.900,00 TL
328.680,00 TL
IPR Basic3
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: min. 4 hafta

Ürün Bilgisi

Dijital Refraktometre IPR Basic3
Kırılma indisinin ve dolayısıyla çözeltilerdeki katı madde konsantrasyonunun sürekli ölçümü

Dijital refraktometre iPR B³, kırılma indisini ve dolayısıyla çözeltideki katıların konsantrasyonunu ya da ikili ya da yarı ikili sıvı karışımlarının karışım oranlarını sürekli olarak ölçer. Dijital refraktometre ile gerçekleştirilen ölçümler, proses havasından, bulanıklıktan, proses çözeltisinin renginden ve LED’in ışık yoğunluğundan bağımsızdır. Dijital refraktometrede sinyal kaymaları yoktur. Buna ek olarak, dijital refraktometre, en yüksek hassasiyeti ve daha iyi proses kontrolü sağlar. Dijital refraktometre kullanılarak hat üstü gerçek zamanlı ölçüm 1 saniye aralıklarla gerçekleşir.

Dijital refraktometre iPR B³, iPR Basic² modellerinin yerini alır. Entegre elektroniğe sahip bağımsız dijital refraktometre, SCHMIDT + HAENSCH refraktometre yelpazesinde kompakt model iPR C² ile tam aralıklı model iPR FR² arasında yer alır. 90% Brix’e (1.52 refraktif indeks) kadar ölçüm aralığı bulunan dijital refraktometre, gıda üretimi ve ilaç endüstrilerindeki neredeyse tüm uygulamalar ve makine mühendisliği, otomotiv ve kimya sektörlerindeki pek çok proses için uygundur. Dijital refraktometrenin paslanmaz çelik gövdesi kısmen mavi anodize alüminyum hava soğutma ceketi ile donatılmıştır. Bu soğutma ceketi, elektronik bileşenleri 80 °C’ye varan proses sıcaklıklarında aşırı ısınmaya karşı korur. Dijital refraktometre kapatıldığında öngörülen sıcaklıklarda CIP temizliği (yerinde temizlik) de mümkündür.

Özel tasarımı ve elektronik donanımı sayesinde dijital refraktometre son derece esnektir ve kullanımı kolaydır. Dijital refraktometre, WINDOWS tabanlı yazılım aracılığıyla programlanır. İki dijital sınır anahtarı (1 A’ya kadar), kullanıcının valfleri doğrudan etkinleştirmesine ve prizmayı temizlemek için manyetik valfleri kontrol etmesine olanak tanır.

Dijital refraktometre, çeşitli kaynak flanşları kullanılarak boru hatlarına, karıştırma tanklarına, reaksiyon kaplarına ve depolama tanklarına monte edilebilir. Tercih edilen proses bağlantısı VariVent’tir. Boru hatlarındaki bu proses bağlantısının avantajı, proses bağlı olarak ölçüm prizması için bir temizleme ünitesinin herhangi bir zamanda sonradan takılabilmesidir. SCHMIDT + HAENSCH, su ya da sıcak buhar bazlı temizleme ünitelerine ek olarak, özellikle hassas prosesler için özel olarak geliştirilmiş bir ultrasonik temizleme ünitesi sunar.

SCHMIDT + HAENSCH, Brix, Oechsle, etilen glikol, sodyum klorür, üre vb. gibi bilinen standart ölçeklerin haricinde müşteriye özel ölçekler de sunar.


Özellikler

- Kalıcı hat üstü (inline) gerçek zamanlı konsantrasyon ölçümü
- Entegre elektronikli bağımsız sensör
- Aydınlatmalı ekran
- Ayarlanabilir sınır anahtarı
- IP68K korumalı TÜV onaylı

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı1.32000 - 1.52000 nD 0 - 90 Brix
Çözünürlük
0.00001 nD 0.01 Brix
Hassasiyet±0.00014 nD ±0.1 Brix (20 °C’de)
  
Sıcaklık 
Ortam Sıcaklığı0 … 45 °C
Proses Sıcaklığı (maks.)+90 °C
Proses Sıcaklığı (min.)-10 °C
Proses Basıncı (maks.)1 MPa (145 psi, 10 bar)

 
Diğer Teknik Özellikler 
PrizmaSafir
Proses Temas MalzemesiSafir, paslanmaz çelik, opsiyonel: PTFE
Koruma SınıfıIP 69 K, TÜV Rheinland tarafından test edilmiştir
Işık Kaynağı / Dalga Boyu589 nm LED
Arayüz / Anahtar


2 galvanik izolasyonlu 4-20 mA çıkış
2 anahtarlama çıkışı (sınır anahtarı, 1 amper) seri arayüz, opsiyonel RS 232, 422 ya da USB
Güç Kaynağı24 V DC
Boyut241 mm x 136 mm (uzunluk x çap)
Ağırlık3790 g

Teslimat İçeriği

1 x Dijital Refraktometre IPR Basic3,
1 x Kullanım Kılavuzu.