Sip.no.: PCE-PH20M-IR 80-KIT

pH Metre PCE-PH20M-IR 80-KiT Gıda Sektörü

17.978,00 TL
21.573,60 TL
PCE-PH20M-IR 80-KIT
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

pH Metre PCE-PH20M-IR 80-KİT Gıda Sektörü için
pH ölçümü / pH metre / Kızılötesi termometre / Kolay kullanım

Gıda endüstrisinde pH değeri pek çok uygulamada kalite, tat ve raf ömrünün önemli bir göstergesidir. Bu nedenle, pH değerinin düzenli olarak izlenmesi son derece önemlidir. PCE Instruments tarafından sunulan batırma problu pH metre ile pH değerinin kontrolü hassas, güvenilir ve basit bir şekilde gerçekleştirilebilir. Kullanışlı batırma problu pH metre kullanılarak et gibi katı ve yarı katı maddeler, süt ya da su gibi sıvılar ve peynir ya da süzme peynir gibi sert ortamlarda pH değeri kısa bir sürede belirlenebilir. Batırma problu pH metrede özellikle gıda sektöründe kullanım için uygun olan özel harici bir elektrod bulunur. Hassas cam elektrodun paslanmaz çelik bıçaklı olması daha katı maddelerin de kontrol edilebilmesini sağlar. Kullanımı kolay olan batırma problu pH metrenin sağlam ve su geçirmez gövdesi, batırma problu pH metrenin zor ölçüm koşullarında bile sorunsuz bir şekilde kullanılmasını garanti eder. Batırma problu pH metre ile ölçüm gerçekleştirmek için elektrodun ölçüm ortamına batırılması ya da takılması yeterlidir. Bu işlemin ardından ölçüm sonuçları, batırma problu pH metrenin büyük dijital ekranında görüntülenir. Batırma problu pH metrede mevcut ölçüm değerinin kaydedilmesini sağlayan data hold fonksiyonu bulunur. Batırma problu pH metrenin ölçüm aralığı 0.0 … 14.0 pH arasındadır. Batırma problu pH metre, 0 … 60 °C sıcaklık aralığında ve %80 n.o’a kadar olan koşullarda kullanılabilir.

Batırma problu pH metrede on dakika boyunca kullanılmadığında otomatik olarak kapanmasını sağlayan otomatik kapanma fonksiyonu bulunur.

Batırma problu pH metre, fabrikada kalibre edilmiş şekilde teslim edilir, ancak, gerekli olması durumunda da kalibre edilebilir. Batırma problu pH metrenin düzenli kalibrasyonu, mümkün olan en yüksek hassasiyeti sağlamak için önemlidir. Yeniden kalibrasyon, belirli aralıklarda ya da pH elektrodu değiştirildikten sonra yapılmalıdır. İdeal olarak, batırma problu pH metre, her depolamadan sonra ve her kullanımdan önce yeniden kalibre edilmelidir.  Batırma problu pH metrenin teslimat içeriğinde kalibrasyon çözeltileri yer alır. Batırma problu pH metre elektrodunun her ölçümden sonra damıtılmış su ile temizlenmesi önerilir.

 

Batırma problu pH metre uygulama alanları
PCE Instruments tarafından sunulan batırma problu pH metre, gıda kalitesi kontrolü için idealdir. Batırma problu pH metre, özellikle sıvılar, jöle ya da reçel benzeri ya da et ve peynir gibi yarı katı ortamlardaki pH ölçümleri için uygundur. pH değerinin düzenli olarak izlenmesi pek çok gıdanın kalitesi, tutarlılığı ve raf ömrü açısından son derece önemlidir. Bu nedenle, pH değerini belirlemek için özel bir pH metre gereklidir. PCE Instruments tarafından sunulan batırma problu pH metre, kolay kullanımı ve güvenilirliği kompakt tasarım ile birleştirir. Kolay kullanımı, su geçirmez gövdesi ve esnek uygulama olanakları, batırma problu pH metreyi kalite kontrolünde vazgeçilmez kılar. Batırma problu pH metre genelde gıda endüstrisinde, laboratuvarlarda ve araştırmalarda kullanılır. Batırma problu pH metre, basit kullanımı sayesinde deneyimsiz kullanıcılar için de uygundur. Batırma problu pH metre, suya dayanıklı ve sağlam gövdesi (IP67) sayesinde zorlu koşullar altında da kullanılabilir.

 

 

Aksesuar
PCE Instruments, pH metrelerin yanı sıra ek elektrodlar da sunar. pH elektrodu, uzun bir süre boyunca hassas ölçüm sonuçları sağlamak için nemli tutulmalıdır. Elektrodlar için uygun depolama çözeltisi PCE Instruments’tan temin edilebilir.

 

pH elektrodları zamanla tıkanabildiğinden ölçüm hataları meydana gelebilir. pH metre, yüksek hassasiyetin elde edilmesini sağlamak için PCE Instruments tarafından temin edilebilen  kalibrasyon çözeltisi (pH 4.01 ve pH 7.01) ile düzenli olarak kalibre edilmelidir.

PCE Instruments, pH metreler için CAL-PCE-PH ISO kalibrasyon sertifikası sunar. Kalibrasyon sertifikaları, müşterilere özel olarak verilir ve pH metrenin yıllık yeniden kalibrasyonu PCE Instruments tarafından yapılabilir.

pH metrenin en iyi şekilde temizlenmesi için PCE Instruments tarafından temin edilebilen temizleme çözeltisi pepsin/hidroklorik asit PCE-GCS-500 (500 ml) kullanılabilir.

pH metreyi ve aksesuarlarını taşıma ve depolama esnasında en iyi şekilde korumak için opsiyonel olarak temin edilebilen taşıma çantasının kullanılması önerilir.

 

Kızılötesi Termometre PCE-IR 80
Temaslı ve temassız ölçüm / 330 °C’ye kadar / Paslanmaz çelik sensör / Kolay kullanım

 

Kızılötesi termometre PCE-IR 80, gıda sıcaklığını hızlı bir şekilde kontrol etmek için kullanılan bir ölçüm cihazıdır. Kızılötesi termometre, mutfaklarda, depolarda, catering hizmetlerinde ve soğutmalı depolarda kullanılabilir. Kızılötesi termometrenin temaslı ve temassız olmak üzere iki tür ölçümü bulunur. Kızılötesi termometrenin temassız ölçümünde nesnenin sıcaklığı, kızılötesi aracılığıyla temassız olarak ölçülebilir. Kızılötesi termometrenin ölçüm aralığı -35 … 330 °C’dir. Kızılötesi termometrenin ayarlanabilir emisyonu her zaman en iyi ölçüm sonuçlarının elde edilebilmesini sağlar.

Bunun haricinde, kızılötesi termometrede paslanmaz çelik bir delme sensörü bulunur; böylece, kızılötesi termometre nesneyi delerek de ölçüm gerçekleştirebilir. Bu yöntem ile çekirdek sıcaklığı -20 … 260 °C ölçüm aralığında ölçülür. Kızılötesi termometrenin ölçüm birimi °C ve °F olarak seçilebilir. 10 ms’lik hızlı tepki süresi ve 0.1°C’lik yüksek çözünürlük, kızılötesi termometreyi tamamlayan özelliklerdendir. Kızılötesi termometre PCE-IR 80, CR2032 pil ile çalışır.


Özellikler

PCE-PH 20M
- Su geçirmez (IP67)
- Kablolu özel harici ölçüm elektrodu
- Yüksek hassasiyet
- Pil koruması için otomatik kapanma
- Kalibrasyon çözeltileri dahil
- Veri tutma fonksiyonu
- Kolay okunabilir dijital ekran
- Kolay kullanım

 

PCE-IR 80
- 330 °C’ye kadar kızılötesi termometre
- 260 °C’ye kadar temaslı ölçüm
- Donmuş, soğuk ve sıcak gıda
- Kolay okunabilir LCD ekran
- CR2032 pil
- Ayarlanabilir emisyon derecesi


Teknik Bilgiler

PCE-PH 20M 
Ölçüm Aralığı0.00 ... 14.00 pH
Çözünürlük

0.01 pH
± 0.07 pH (5 ... 9 pH aralığında) 
Hassasiyet

± 0.1 pH (4 ... 4.9 ve 9.1 ... 10 pH aralığında) 
± 0.2 pH (1 ... 3.9 ve 10 ... 13 pH aralığında)
KalibrasyonpH 4, pH 7 ya da pH 10’da otomatik olarak
ProbGıda pH Probu CPC-OSH-12-01, BNC bağlantısı
Güç Kaynağı4 x 1.5V AAA pil
Çevre Koşulları0 ... 60 °C, <%80 n.o.
Boyut180 x 40 mm
Ağırlık220 g
  

 
PCE-IR 80
Ölçüm Türü: Kzılötesi
Ölçüm Aralığı
-35 ... 330 °C
Çözünürlük0.1 °C
Hassasiyet-35 ... 0 °C: ± 4 °C, > 0 °C: ölçüm değerinin ± %2’si ± 2 °C
  
Ölçüm Türü: Delme Sensörü
Ölçüm Aralığı-20 ... 260 °C
Çözünürlük0.1 °C
HassasiyetÖlçüm değerinin ± %1’i ± 1.5 °C
  
Optik Çözünürlük4:1
Emisyon DerecesiAyarlanabilir, 0.1 ... 1.0
Tepki Süresi10 ms
Spektral Aralık8 ... 14 μm
Güç Kaynağı3.0V CR2032 pil
Çevre Koşulları0 ... 50 °C, maks. 80% n.o
Boyut151 x 41 x 20 mm
AğırlıkYaklaşık 100 g


Teslimat İçeriği

1 x pH Metre PCE-PH 20M-IR 80-KİT,
1 x Kızılötesi Termometre PCE-IR 80,
1 x pH Elektrodu CPC-OSH-12-01(Gıda için),
4 x Pil,
1 x 3V CR2032 Pil,
1 x Kalibrasyon Seti (pH 4 + 7) (75 ml’lik şişelerde),
1 x Kullanım Kılavuzu.

Bilgi İndirme