Sip.no.: PCE-GMM 10

Nem Ölçüm Cihazı (Mutlak Nem için) Tahıl Nem Ölçüm Cihazı PCE-GMM 10

9.468,00 TL
11.361,60 TL
:
4250348719911
PCE-GMM 10
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Tahıl Nem Ölçüm Cihazı PCE-GMM 10
18 tahıl türü için / Küçük numune miktarı / LCD ekran / Otomatik sıcaklık kompanzasyonu / Manuel ölçüm değeri düzeltme mümkün

Tahıllar dünya çapında sadece temel gıda maddesi olarak değil aynı zamanda çiftlik hayvanlar için yem, biyogaz, biyoetanol, nişasta ve malt ham maddesi olarak da talep görmektedir. Hasattan sonra kalite kayıplarının önlenmesinde belirleyici faktör depolanabilirliktir. Tahıl nem içeriği burada önemli bir rol oynadığından bir tahıl nem ölçüm cihazı ile kontrol edilmelidir. Hasat için tahılın sadece olgunlaşmış olması yetmez; aynı zamanda dış yüzeyinde mümkün olduğunca az nem birikmesi de gerekir. Bu nedenle, çiftçiler, hasat zamanında havanın iyi olmasına güvenir ve tahılı kuru hale getirmek için gerekirse gece boyunca çalışır. Tahıl su içeriğinin %14 ila %15 arasında olması çoğu tahıl türü için iyi hasat ve depolama koşulları sağlar. Nem içeriği, tahıl nem ölçüm cihazı ile doğrudan tarlada kontrol edilebilir. Hasat verimleri, gerekli kurumlara raporlama için %14 nem içeriğinde karşılık gelen ağırlığa ve yağlı tohumlar için %9 nem içeriğine dönüştürülmelidir. Çiftliklerin çoğunda hasadın bir kısmı tohumluk ya da hayvan yemi olarak kullanılmak üzere depolanır. Ancak, hasadın büyük çoğunluğu doğrudan tüccarlara ya da işletmelere satılır ya da kooperatifler aracılığıyla pazarlanır. Tüccarlar ya da kooperatifler de kapasiteleri dahilinde depolamayı üstlenebilir. Nem, kütle ve hacmi arttırırken bu durum besin ve kullanım değerinde geçerli değildir. Bu nedenle, yüksek nemin alış fiyatı üzerinde olumsuz bir etkisi olduğundan söz edilebilir. Öte yandan, haşere istilasını önlemek için nemin düşürülmesi gerektiğinden depolama çabası daha yüksek olur.

Sahada Kullanım İçin Mobil Tahıl Nem Ölçüm Cihazı
Günümüzde tahılın görsel ve dokunsal olarak test edilmesinin yanı sıra sahada ya da tarlada tahıl nemini hızlı bir şekilde belirlemek için güvenilir yöntemler bulunmaktadır. Pek çok mobil tahıl nem ölçüm cihazı, neme bağlı elektriksel özellikler aracılığıyla nem içeriğini belirler. Bu değerler malzemeye bağlı olduğundan karakteristik eğrilerin tahıl nem ölçüm cihazında saklanması gerekir. PCE markalı tahıl nem ölçüm cihazı, sahada çeşitli tahıl türlerinin neminin hızlı ve güvenilir bir şekilde belirlenmesi için idealdir. Tahıl nem ölçüm cihazının kompakt ve kullanışlı tasarımının yanı sıra pille çalışması esnek ve konumdan bağımsız kullanım imkanı sunar. Tahıl nem ölçüm cihazı ile nem içeriğinin belirlenmesi karmaşık değildir ve zaman alıcı numune hazırlığı gibi aşamalar gerektirmez. Tahıl nem ölçüm cihazının numune haznesi, tarlada hâlâ köklü olan saplardan doğrudan alınan tahılla doldurulur. Tipik iklim koşullarında tahılların nemi %8 ila %10’un altına düşemez, bu da bileşenlerin korunması açısından istenen bir durum değildir. Çoğu tahıl için hasat sırasındaki maksimum nem içeriği %14 ila %15 arasında olmalıdır. Tahıl nem ölçüm cihazının bu hedef değerleri göstermesi halinde hasat başlayabilir. Daha yüksek değerlere ulaşıldığında tahılın tarlada kurutulup kurutulmayacağına ya da hasadının yapılıp daha maliyetli olan sonradan kurutma işlemlerinin yapılıp yapılmayacağına karar verilmelidir.

PCE markalı mobil tahıl nem ölçüm cihazı, aşağıdaki ürünler için her biri %0.1 çözünürlüğe ve %0.5 hassasiyete sahip karakteristik eğriler içerir:

Buğday 9.0 … 38.0%
Mısır 9.0 … 39.0%
Arpa 9.4 … 26.4%
Kolza tohumu 6.4 … 25.4%
Ayçekirdeği 7.9 … 24.4%
Japonica pirinci 8.5 … 40.0%
Hint pirinci 8.9 … 40.0%
Pirinç 10.4 … 26.4%
Sorgum 8.0 … 35.0%
Darı 9.4 … 28.4%
Soya fasulyesi 8.9 … 33.4%
Susam 6.0 … 18.0%
Yer fıstığı 5.4 … 18.9%
Kahve çekirdeği 10.0 … 30.0%

Kakao çekirdeği 4.5 … 18.0%

PCE Instruments’ın sunduğu mobil tahıl nem ölçüm cihazı, tahıl ve bakliyatın nemini kontrol etmek için değirmenlerde, tahıl ambarlarında ya da işleme tesislerinde kullanılabilir. Ancak, alım ya da satım işlemleri için kalibre edilmiş cihazlar kullanılmalıdır.

Tahıl nem ölçüm cihazı, nem içeriğini belirlemek için yalnızca çok az bir numune hacmi gerektirir. Tahıl, nem içeriğinin belirlenmesi için küçük ölçüm kabına mümkün olduğunca sıkı bir şekilde doldurulur. Nem içeriğini ölçmek için tahılı ezmek gerekmez. Ölçüm kabı, kullanımdan sonra hızlı ve kolay bir şekilde temizlenebilir. Ölçüme başlamadan önce tahıl türüne uygun karakteristik eğri seçilmeli ve tahıl nem ölçüm cihazında onaylanmalıdır. Tahıl nem ölçüm cihazının kullanımı 4 tuş ile kolay bir şekilde gerçekleştirilir. Tahıl nem ölçüm cihazı, ölçüm sırasında otomatik olarak sıcaklık kompanzasyonu gerçekleştirir. Ölçümün ardından elde edilen ölçüm sonucu büyük LCD ekranda tahıl türü ile birlikte yüzde olarak net bir şekilde görüntülenir. Tahıl nem ölçüm cihazı, pil tasarrufu için üç dakika kullanılmadığında otomatik olarak uyku moduna geçer. Ölçüm değerlerinin güvenilirliğini garanti etmek için tahıl nem ölçüm cihazı düzenli olarak kontrol edilmeli ve gerekirse ayarlanmalıdır.

PCE mobil tahıl nem ölçüm cihazı aşağıdaki özelliklere sahiptir:
- Numune hazırlığı olmadan tam tahıl ölçümü
- Az numune miktarı
- 18 çeşit ürün için karakteristik eğriler
- Ayarlama seçeneği
- Sıcaklık kompanzasyonu
- Kolay kullanım

- Yüzde (%) cinsinden kolay okunabilir ekran

Tahıl Nem Ölçüm Cihazının ISO Kalibrasyonu
Tahıl nem ölçüm cihazı için ISO kalibrasyon sertifikası belirtilen hassasiyete uygunluğu onaylar. Kalibrasyon, cihazla ölçüm gerçekleştirmek ve ölçülen değeri bu amaç için onaylanmış bir ölçüm prosedürüyle karşılaştırmak anlamına gelir. Müşteri adına düzenlenen ISO kalibrasyon sertifikası, ölçüm verilerini içerir ve kalibrasyonun başarılı olması halinde PCE Instruments tarafından belirtilen hassasiyete uygunluğu onaylar. Hassasiyetin belirtilen hassasiyetten sapması halinde ölçüm cihazı tekrar hassas ölçüm verileri verecek şekilde ayarlanabilir. Ayarlama işleminin ardından yeniden kalibrasyon gerçekleştirilmelidir.

Tahıl nem ölçüm cihazının doğru ölçümler verdiğinden emin olmak için her yıl hasattan önce yetiştirilen tahıl için kalibre edilmesi önerilir. Ticari işlemlerde tahıl nemini belirlemek için kalibre edilmiş bir tahıl nem ölçüm cihazı kullanılmalıdır. Kızılötesi spektral ölçüm teknolojisine sahip tahıl nem ölçüm cihazları için kalibrasyon süresi 1 yıl; diğer tahıl nem ölçüm cihazları için ise 2 yıldır.

Depolama İçin Ürün Neminin Önemi
Tahıl ve diğer ürünlerin kalite kaybı olmadan depolanabilmesi için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekir. Tahılların depolanmasına ilişkin gerekli bilgilere ilgili yönetmeliklerden ulaşılabilir.

Hasadı yapılan tahıl, diğer pek çok ham madde gibi higroskopiktir. Bu nedenle, çevresindeki hava ile bir nem dengesi oluşturur. Bunun sonucunda da tahıl nemi ve bağıl nem birbirini etkiler. Tane nemi %15 olan tahıl, %79’un üzerindeki nemde su emer ve daha düşük nemlerde su salar.

Tahıl üzerindeki maya, küf ve bakterilerden oluşan doğal mikroflora, tahılı yüksek sıcaklık ve nemde parçalayabilir. Buğday, arpa ve çavdarda %14’ten fazla, yulaf ve baklagillerde ise %12’den fazla nem oranının önlenmesi, yaz sıcaklıklarında bile tahılların aylarca depolanmasını sağlar. Bu nedenle, malzeme neminin artmasını önlemek için tahıl nemi ve tahıl sıcaklığının haricinde hava sıcaklığı ve nemi de düzenli olarak izlenmelidir. Depolama koşullarını kontrol etmek için bir tahıl nem ölçüm cihazı, dökme malzemedeki çekirdek sıcaklığı için bir termometre ve depodaki hava sıcaklığı ve nem için bir termo higrometre önerilir.

Tohumluk tahıl ve maltlık arpa için serin ve kuru depolama, çimlenme ve canlılığın korunması için bir ön koşuldur. Bu nedenle, tahıl neminin dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi gereken iki durum vardır: hasattan önce ya da hasat sırasında ve depolama sırasında. Her iki durumda da PCE markalı bir tahıl nem ölçüm cihazı hızlı ve hassas ölçüm değerlerinin elde edilmesini garanti eder.

Online / Inline Tahıl Nemi Ölçümü için Özel Ürünler
Online tahıl nem ölçüm cihazı, özellikle tahıl değirmenlerinde ve kurutma tesislerinde sabit nem ölçümü için uygundur. Mikrodalga nem sensörleri, sürekli, hızlı ve hassas tahıl nemi ölçümü gerçekleştirilmesini sağlar. Nem, yoğunluk ve sıcaklıktan bağımsız olarak yüksek tekrarlanabilirlikle doğrudan kütle akışında ölçülür. Diğer cihazlarla birlikte, tahıl nemini kontrol etmek için eksiksiz bir kontrol ve izleme sistemi kurulabilir.


Özellikler

- Az numune miktarı
- 18 tahıl türü için
- Ayarlama seçeneği
- Sıcaklık kompanzasyonu
- Kolay kullanım
- Grafik ekran

Teknik Bilgiler

Tahıl TürüÖlçüm AralığıÇözünürlükHassasiyet  
Buğday9 ... 38%0.1%±0.5%  
Mısır9 ... 39%0.1%±0.5%  
Japonica Pirinci8.5 ... 40%0.1%±0.5%  
Hint Pirinci8.9 ... 30.4%0.1%±0.5%  
Soya Fasulyesi8.9 ... 33.4%0.1%±0.5%  
Pirinç10.4 ... 26.4%0.1%±0.5%  
Sorgum8 ... 35%0.1%±0.5%  
Kolza Tohumu6.4 ... 25.4%0.1%±0.5%  
Darı9.4 ... 28.4%0.1%±0.5%  
Yer Fıstığı5.4 ... 18.9%0.1%±0.5%  
Arpa9.4 ... 26.4%0.1%±0.5%  
Ay Çekirdeği7.9 ... 24.4%0.1%±0.5%  
Kahve Çekirdeği10 ... 30%0.1%±0.5%  
Kakao Çekirdeği4.5 ... 17%0.1%±0.5%  
Susam6 ... 18%0.1%±0.5%  
Keten Tohumu4.5 … 18%0.1%±0.5%  
Badem4.5 … 21%0.1%±0.5%  
Kaju4.5 … 15%0.1%±0.5%  
Tekrarlanabilirlik0.2%    
Ayar Aralığı± 9.9%    
Numune MiktarıYaklaşık 65 ml    
Çalışma Sıcaklığı Aralığı0 ... 40 °C    
Sıcaklık KompanzasyonuOtomatik    
Güç Kaynağı9 V blok pil    
Otomatik Kapanma3 dakika sonra    
Boyut160 x 95 x 125 mm    
Ağırlık823 g

Teslimat İçeriği

1 x Tahıl Nem Ölçüm Cihazı PCE-GMM 10,
1 x Temizleme Fırçası,
1 x Tornavida,
1 x 9 V Blok Pil,
1 x Taşıma Çantası,
1 x Kullanım Kılavuzu.

Bilgi İndirme