Sip.no.: CAL-SL

Ses Seviyesi Ölçer için ISO Kalibrasyon Sertifikası

4.584,00 TL
5.500,80 TL
CAL-SL
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 5-7 iş günü

Ürün Bilgisi

Ses Seviyesi Ölçer için ISO Kalibrasyon Sertifikası

Hassasiyet: 1 kHz’de 94 dB ve 114 dB olmak üzere iki referans noktası

Cihaz: PCE-318, PCE-322A, PCE-322ALEQ, PCE-353N, PCE-428, PCE-430, PCE-432, PCE-MSM 4,
PCE-NLD 10, PCE-SDL 1, PCE-SLD 10, PCE-SLM 10, PCE-SLT, PCE-SLT-TRM

ISO kalibrasyon sertifikası, belirli koşullar altında gerçekleştirilen bir kalibrasyonun ölçüm sonuçlarını onaylar. Sertifika genellikle DIN ISO 9000 serisi standartlara göre operasyonel olarak tanımlanmış kalite gerekliliklerine uygunluk için gereklidir. Bu operasyonel kalite gereklilikleri, her bir ölçüm cihazı için yeni bir kalibrasyonun gerçekleştirilmesi gereken süreyi de belirtir.

Kalibrasyon sırasında ses seviyesi ölçerin hassasiyeti bir ses kalibratörü yardımıyla kontrol edilir. Kullanılan sertifikalı ses kalibratörü, Sınıf 1 için EN/IEC 60942 gerekliliklerini karşılar ve bir Kilohertz frekansta 94 desibel ve 114 desibel ses basıncı seviyelerini yüksek hassasiyetle üretir. Ses seviyesi ölçerin mikrofonu, üretilen ses seviyesini kaydetmek ve belirlemek için kalibratörün uygun ölçüm açıklığına yerleştirilir.

Her iki referans noktası da farklı ölçüm aralığı ve cihaz ayarları ile test edilir. Cihaz üzerindeki ayarlar, seçilen ölçüm aralığında veya A, B, C veya Z seviye ağırlıklamasında farklılık gösterir. Her bir cihaz ayarı için üç ölçüm gerçekleştirilir ve üç ayrı ölçümden bir ortalama değer hesaplanır. Ortalama değerler kalibrasyon sertifikasına gerçek değerler olarak girilir ve ses kalibratörü tarafından oluşturulan referans değerle karşılaştırılır. Gerçek ve referans değerler arasındaki fark, herhangi bir ölçümde test edilen ses seviyesi ölçer için belirtilen toleransı aşmazsa sonuç sertifikada “Tamam” veya “Geçti” olarak belirtilir.

Kalibrasyon sertifikası müşteriye verilir ve iade edilemez. Kalibrasyonlu yeni cihazlar sipariş edilirse kalibrasyon nedeniyle teslimat süresinde bir uzamanın meydana geleceği dikkate alınmalıdır. Yeniden kalibrasyon için süre belirlenirken cihazın daha uzun bir çalışma sırasında ölçümler için kullanılamayabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Referansların düzenli aralıklarla harici olarak yeniden sertifikalandırılası gerektiğinden ve diğer yandan yüksek sipariş hacmi nedeniyle kalibrasyon laboratuvarı yoğun bir şekilde kullanılıyorsa kalibrasyon için normal süre uzayabilir.