Sip.no.: CAL-PCE-MFM

Elektromanyetik Alan Ölçer için ISO Kalibrasyon Sertifikası

8.247,00 TL
9.896,40 TL
CAL-PCE-MFM
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 5-7 iş günü

Ürün Bilgisi

Elektromanyetik Alan Ölçerler için ISO Kalibrasyon Sertifikası (statik manyetik alanlar)

Hassasiyet:             kuzey ve güney kutbu için yaklaşık 180 militeslalık bir referans noktası

         Cihaz:                       örneğin PCE-MFM 2400, PCE-MFM 2400+, PCE-MFM 3000, PCE-MFM 3500+, PCE-MFM 4000

ISO kalibrasyon sertifikası, belirli koşullar altında gerçekleştirilen bir kalibrasyonun ölçüm sonuçlarını onaylar. Sertifika genellikle DIN ISO 9000 serisi standartlara göre operasyonel olarak tanımlanmış kalite gerekliliklerine uygunluk için gereklidir. Bu operasyonel kalite gereklilikleri, her bir ölçüm cihazı için yeni bir kalibrasyonun gerçekleştirilmesi gereken süreyi de belirtir.

Elektromanyetik alan ölçerler, bir referans mıknatıs yardımıyla hassasiyetleri açısından test edilir. Diğer elektronik ölçüm cihazları gibi test edilecek cihaz da önce kalibrasyon laboratuvarında bir süre depolanarak oda iklimine yavaş bir şekilde uyum sağlayabilir. Daha sonra elektromanyetik alan ölçer, temel değerin sonraki ölçümler için doğru olmasını sağlamak amacıyla özel bir sıfır Gauss odasında sıfırlanır. Sıfırlama sırasında elektromanyetik alan ölçerin sensörü, mıknatıslardan veya dünyanın manyetizmasından etkilenmeyecek şekilde korunur.

Elektromanyetik ölçer sıfırlandıktan sonra manyetik akı yoğunluğu referans mıknatıs üzerinde manyetik kuzey kutbu ve manyetik güney kutbu için üçer defa ölçülür. Bunun için kalibre edilmiş referans mıknatıs hem eksenel hem de enine problar için uygun girintilere sahiptir. Ölçümlerin sonuçları kalibrasyon sertifikasına gerçek değer olarak girilir. Ölçülen altı ayrı değerin her biri referans mıknatısın ayar noktası ile karşılaştırılır. Ayar noktasına olan fark her durumda bir sapma olarak kaydedilir. Hassasiyetin değerlendirilmesinde belirleyici faktör, belirlenen sapmaların kararlaştırılan toleransı aşıp aşmadığıdır. Kural olarak, teknik özelliklerde elektromanyetik alan ölçer için belirtilen hassasiyeti değerlendirme için bir temel olarak kullanılır. Ancak, kalibrasyon için farklı bir tolerans da belirlenebilir. Tüm sapmaların kararlaştırılan toleranstan az olması, elektromanyetik alan ölçer şartnameleri karşıladığı anlamına gelir.

Kalibrasyon sertifikası müşteriye verilir ve iade edilemez. Kalibrasyonlu yeni cihazlar sipariş edilirse kalibrasyon nedeniyle teslimat süresinde bir uzamanın meydana geleceği dikkate alınmalıdır. Yeniden kalibrasyon için süre belirlenirken cihazın daha uzun bir çalışma sırasında ölçümler için kullanılamayabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Referansların düzenli aralıklarla harici olarak yeniden sertifikalandırılası gerektiğinden ve diğer yandan yüksek sipariş hacmi nedeniyle kalibrasyon laboratuvarı yoğun bir şekilde kullanılıyorsa kalibrasyon için normal süre uzayabilir.


Teslimat İçeriği

1 x Elektromanyetik Alan Ölçer için ISO Kalibrasyon Sertifikası.

Sadece standart prob için kalibrasyon.