Sip.no.: PCE-HLD 10

İş Güvenliği Ölçüm Cihazı PCE-HLD 10

12.946,00 TL
15.535,20 TL
:
4250348727633
PCE-HLD 10
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

İş Güvenliği Ölçüm Cihazı PCE-HLD 10

Akustik ve görsel alarm / 40 cm uzunluğunda yarı sert hortum / Farklı hassasiyetler ayarlanabilir /
5 ppm’den daha düşük bir miktarda konsantrasyon tespiti

Hidrojen, enerji taşıyıcı olarak şimdiye kadar kullanılmayan enerji depolama olanağı sunmasının yanı sıra fiziksel özellikleri nedeniyle sızıntıları tespit etmek için de idealdir. İş güvenliği ölçüm cihazı, hidrojen seçici sensörü ile en küçük sızıntıları çok düşük bir sızıntı oranı ile tespit edebilir. Hidrojen içermeyen kap ve borular, hidrojen içeren test gazı ile doldurularak kontrol edilebilir. Diğer teknik amaçlar için kullanılan ve %5 hidrojen, %95 azot içeren şekillendirme gazı, sızıntı testleri için epey uygundur.

Cihaz her açıldığında ortamdaki mevcut hidrojen konsantrasyonunu kaydeder ve sadece bu konsantrasyon ile ilgili değişikleri değerlendirir. Sıfırlama tuşu (Reset) da sızıntı tespiti sırasında aynı işlemi gerçekleştirir. Tüm LED’lerin yanmasına rağmen sızıntının tam olarak belirlenemediği durumlarda mevcut hidrojen konsantrasyonu, sıfırlama fonksiyonu kullanılarak temel değer olarak ayarlanabilir ve sızıntının konumu daha iyi tespit edilebilir. Daha sonra, cihaz, sıfırlama aracılığıyla düşük çıkış değerlerine sıfırlanabilir.

Konsantrasyon seviyesi fark etmeksizin bir tuşa basılarak cihazda bulunan üç farklı hassasiyet seviyesinden biri ayarlanabilir. “H” yüksek hassasiyeti, “M” orta hassasiyeti ve “L” düşük hassasiyeti ifade eder ve her bir seviye farklı bir LED ışığıyla gösterilir. Normal ortam havasında bulunan hidrojen içeriği 0.5 ppm’dir. Cihaz ise 5 ppm’den daha düşük konsantrasyonları yani % 0.0005’i tanır.

Sensör, test edilen bileşene yönlendirilmesi için 40 cm uzunluğunda yarı sert bir hortumun kafasına yerleştirilir. Sensörün sızıntıyı tespit edebilmesi için incelenen alana mümkün olduğunca yakınlaştırılması ve yavaş hareket ettirilmesi gerekir. Cihaz, bir sızıntı tespit ettiğinde bir alarm çalar ve LED ışığı yanar. Temel değere kıyasla kaydedilen hidrojen konsantrasyonu ne kadar yüksek olursa o kadar fazla LED ışığı yanar.

Cihazın dört standart pili ile normal kullanımda yaklaşık on iki saatlik bir pil ömrü bulunur. Pil ömrünü korumak için otomatik kapanma aktif ise cihaz on dakika sonra kapanır. Kontrol lambası pilin düşük olduğunu gösterir. Dahili sensörün kısıtlı bir servis ömrü vardır ve normal kullanım şartları altında bir yıldan fazla bir süre kullanılabilir. Doğru fonksiyon, test gazı ile düzenli olarak test edilebilir. Sensörün güvenilirliğini kaybetmesi durumunda yeni bir sensör ile kolaylıkla değiştirilebilir.

Cihaz, potansiyel patlayıcı alanlarda kullanıma uygun değildir. Bu nedenle, yüksek nitrojen konsantrasyonu ya da diğer yanıcı gazların bulunduğu yeterli havalandırılmamış alanlarda kullanılmamalıdır. Belirli bir konsantrasyonun üstündeki hidrojen, çok az bir ateşleme enerjisi gerektirdiğinden en tehlikeli yanıcı gazlardan biridir. Hidrojen için alt patlama sınırı %4’tür.


Özellikler

- Işık fonksiyonu ile çubuk gösterge
- Ayarlanabilir üç hassasiyet
- Yaklaşık 12 saat pil ömrü
- 40 cm uzunluğunda yarı sert prob
- Akustik ve görsel alarm
- Otomatik kapanma

Teknik Bilgiler

Yüksek Hassasiyet>2 g / yıl
Orta Hassasiyet>15 g / yıl
Düşük Hassasiyet>30 g / yıl
  
Hassasiyet 5%’i ifade eder. 
Hidrojen (H2) ve 95% Azot (N2) 
  
AlarmAkustik ve görsel
Isınma Süresi45 saniye
Pil ÖmrüYaklaşık 12 saat
Güç Kaynağı4 x 1.5 V AA pil
Otomatik Kapanma10 dakika
Maksimum Yükseklik2000 m
Çevre Koşulları0 ... 40°C, <80 % n.o, yoğuşmasız
Depolama Koşulları-10 ... 60°C, <70 % n.o, yoğuşmasız
Hortum Uzunluğu40 cm
Boyut213 x 65.5 x 53.5 mm
Ağırlık400 g

Teslimat İçeriği

1 x İş Güvenliği Ölçüm Cihazı PCE-HLD 10,
1 x Taşıma Çantası,
4 x 1.5 V AA Pil,
1 x Kullanım Kılavuzu.