Sip.no.: PCE-HT-75

Yüzey Ölçüm Cihazı PCE-HT-75

23.824,00 TL
28.588,80 TL
:
4250348715418
PCE-HT-75
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Yüzey Ölçüm Cihazı PCE-HT 75
Beton basınç dayanımı belirleme / Sağlam tasarım / Kolay kullanım / Dönüştürme tablosu / Darbe enerjisi

Yüzey ölçüm cihazı PCE-HT 75, Schmidt prensibine göre çalışan bir ölçüm cihazıdır. Kullanımı kolay malzeme yüzey ölçüm cihazı, temel olarak inşaat endüstrisinde ve farklı amaçlar için (rulo halindeki ürünlerin rulo sertliği testi gibi) diğer endüstriyel sektörlerde de kullanılır.

Yüzey ölçüm cihazı ile ölçüm, her zaman 0.735 J darbe enerjisinde gerçekleştirilir. Geri tepmenin kinetik enerjisi, beton sertliğinin, yüzeydeki basıncın ya da basınç dayanımının (kg/cm² ya da N/mm²’ye dönüşümünde) ölçümü olarak verilir. Beton kalitesi, beton yapıların yük kapasitesini ve dayanıklılığını test etmek için bir yönlendirme değeri olarak malzemenin basınç dayanımını anlamada faydalıdır. Yüzey ölçüm cihazı, betona önemli ölçüde daha küçük bir darbe enerjisi uyguladığından özellikle 100 mm malzeme kalınlığı olan ince duvarlı parçaların test edilmesi için uygundur.

Basınç dayanımı, sayı ve harfler serisi ile gösterilir. Örneğin, B 25, malzemenin basınç dayanımı 25 N/mm²’ye eşit olan normal beton olduğunu belirtir. En yüksek direnç sınıfı B 55’e kadar çeşitli değerler mevcuttur. Yüzey ölçüm cihazı PCE-HT 75 ile beton kolay ve hassas bir şekilde sınıflandırılabilir. Yüzey ölçüm cihazı, fabrikada kalibre edilmiş olarak gelir, ancak, ek bir ücret karşılığında laboratuvarda kalibre edilebilir ve opsiyonel ISO kalibrasyon sertifikası ile donatılabilir.

Beton basınç dayanımı ile ilgili genel bilgiler
Basınç dayanımı genellikle malzemenin eksen yönünde maruz kaldığı bir basınç yükü altında kırılmaya karşı göstermiş olduğu direnç olarak tanımlanır. Beton basınç dayanımı aşağıdaki parametreler dikkate alınarak belirlenir:

- Çimento bloğunun direnci
- Betonun bileşimi ve kompaktlığı
- Depolama süresi ve koşulları
- Test edilen malzemenin şekli ve boyutu
- Yük tipi ve süresi

Basınç dayanımı, laboratuvarlarda beton küpleri ya da silindirleri kullanılarak belirlenir. Silindirin kullanılması durumunda beton numunesi seçildiğinde yüzeyin düz ve pürüzsüz olarak hazırlanması gerekir. Beton silindirler epey dayanıklıdır. Laboratuvarlarda kullanılan yöntemlerle ölçüm gerçekleştirmenin mümkün olmadığı yerlerde yüzey ölçüm cihazı kullanılır.

Basınç dayanımı, beton yüzeyindeki geri tepme değeri ve malzeme sertliği ölçülerek belirlenir ve elde edilen değerin dönüştürülmesi için Yüzey ölçüm cihazının arkasında ya da kullanım kılavuzunda yer alan dönüştürme tablosu kullanılır.


Özellikler

- Sağlam tasarım
- Cihazın arkasında dönüştürme tablosu mevcuttur
- Uzun ömürlü
- 0.735 J darbe enerjisi
- Ölçüm ayarlamaları kullanım kılavuzunda listelenmiştir
- Hafif

Teknik Bilgiler

Nominal Kinetik Enerji0.735 J (0.735 Nm)
Ölçüm Ucunun Yapışması0.4 … 0.6 N
Küresel Ucun Yarıçapı25 mm ±1 mm
Ortalama Geri Tepme Değeri74 ±2
Yay Uzaması75 mm ±0.3 mm
BoyutÇap 54 x 268 mm
Ağırlık1 kg

Teslimat İçeriği

1 x Yüzey Ölçüm Cihazı PCE-HT 75,
1 x Yuvarlak Zımpara Taşı,
1 x Taşıma Çantası,
1 x Kullanım Kılavuzu.