Sip.no.: PCE-DRW 2

Şarap Refraktometresi PCE-DRW 2

12.761,00 TL
15.313,20 TL
:
4250348716903
PCE-DRW 2
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Şarap Refraktometresi PCE-DRW 2
Şaraptaki şeker içeriğinin tespiti / Brix, Oechsle, KMW ya da alkol içeriği gibi ölçüm parametreleri /

Şarap üreticileri için ideal / IP65 korumalı / Otomatik kapanma

Şarap refraktometresi PCE-DRW 2, bağcılıkta üzümlerin olgunluk derecesini belirlemek için özel olarak tasarlanmıştır. Şarap refraktometresi, şıradaki şeker içeriğinin hassas bir şekilde belirlenmesi için kullanılır. Bu sayede şarap üreticisi, üzümlerden daha sonra elde edilecek şarabın potansiyel alkol içeriğini etkili bir şekilde belirleyebilir. Üzümün şeker içeriği olgunluğuna göre artar ve bu şeker şarap üretimi sırasında alkole dönüştürülür.

Şarap refraktometresi, bir sıvının kırılma indisinin ölçümüne dayanan bir ölçüm cihazıdır. Şarap refraktometresi yardımıyla az miktarda numune kullanılarak üzüm şırasındaki şeker konsantrasyonu ölçülebilir. Anlamlı bir ölçüm sonucu elde etmek için şarap refraktometresinin huni şeklindeki paslanmaz çelik kapağına numuneden dört ila beş damla damlatmak yeterlidir. Şarap refraktometresindeki numune haznesinin içine bir prizma yerleştirilir ve ışık kırılması yoluyla şıradaki şeker konsantrasyonu ölçülür. Ortalama olarak, yaklaşık 16.5 g şeker %1 alkole karşılık gelir. Şarap refraktometresinin dahili ışık kaynağı, analog şarap refraktometresindeki floresan lambalar gibi yapay ışıkla hızla tetiklenen ölçüm hatalarını önler.

Otomatik sıcaklık kompanzasyonu (10 … 40 °C) işleminin ardından ölçüm sonucu şarap refraktometresinin büyük ve kolay okunabilir LCD ekranında hızlı ve hassas bir şekilde görüntülenir. Şarap refraktometresinde yaygın olan çeşitli ölçüm parametreleri arasında seçim yapılabilir. Bu ölçüm parametreleri şunlardır: Brix (0 … 45.00%), Oechsle (3 … 150), KMW (0 … 25.00) ya da alkol içeriği (0 … 22.00%). Bunun haricinde şarap refraktometresinin ekranındaki entegre sıcaklık göstergesi sayesinde şarap refraktometresi ile sıvının sıcaklığına ilişkin bilgi elde edilir.

Şarap refraktometresinin cam prizması, ölçümden önce ve sonra hızlı ve kolay bir şekilde temizlenebilir ve plastik bir prizma kapağı ile kapatılır. Şarap refraktometresi, cam prizmayı hasardan koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Şarap refraktometresinin üç tuşlu olması kolay kullanım sağlar ve şarap refraktometresinin yanlış bir şekilde çalışmasını neredeyse tamamen ortadan kaldırır. Şarap refraktometresinde pil tasarrufu için otomatik kapanma fonksiyonu bulunur. Böylece, şarap refraktometresi, bir dakika boyunca kullanılmadığında otomatik olarak kapanır. Gerekli durumlarda, şarap refraktometresinin ölçüm haznesine birkaç damla damıtılmış su eklenip tuşa basılarak şarap refraktometresi kalibre edilebilir.


Şarap Refraktometresi Uygulama Alanları
Refraktometre, sıvılardaki çözünmüş maddelerin konsantrasyonunu ölçer. PCE Instruments tarafından sunulan şarap refraktometresi, kolay kullanımı sayesinde üzümlerin olgunluk derecesini saniyeler içinde belirlemek için idealdir. Şarap refraktometresi, kullanışlı tasarımı sayesinde her zaman her yerde kullanılabilir. Şarap refraktometresi, sağlam ve su geçirmez ABS gövdesi sayesinde dış mekanda kullanım için özel olarak tasarlanmıştır. Kolay kullanımı ve esnek uygulama imkanları şarap refraktometresini bağcılıkta vazgeçilmez hale getirir. Şarap refraktometresi ile şarap üreticisi, bağcılıkta önemli bir kalite özelliği olan şıra ağırlığını yerinde hızlı bir şekilde belirleyebilir.

Özellikler

- Saniyeler içinde hassas ölçüm sonuçları
- Büyük LCD ekran (ölçüm değeri ve sıcaklık)
- Su geçirmez IP65 korumalı ABS gövde
- Kolay kullanım (üç tuşlu)
- Az miktarda numune
- Distile su ile kolay kalibrasyon
- Otomatik sıcaklık kompanzasyonu
- Cam prizmayı koruyan paslanmaz çelik kapak
- Pil kontrol sistemi
- Ölçümün durdurulmasından 1 dakika sonra otomatik kapanma

Teknik Bilgiler

Ölçüm Parametresi 
Ölçüm Aralığı 
Brix0 ... 45.00%
%VOL AP0 ... 22.00%
Oechsle3 ... 150
KMW0 ... 25.00
  
Çözünürlük 
Brix0.10%
%VOL AP0.10%
Oechsle1
KMW0.1
  
Hassasiyet 
Brix±0.2%
%VOL AP±0.2%
Oechsle±2%
KMW±0.2
 
Diğer Teknik Özellikler 
Sıcaklık KompanzasyonuOtomatik 10 ... 40 °C
Ölçüm HızıYaklaşık 1 saniye
Numune Hacmi4 ... 5 damla
Numune HaznesiCam prizmalı paslanmaz çelik
GövdeABS, IP 65
Pil1 x 1.5 V AAA
Otomatik KapanmaÖlçümün durdurulmasından 1 dakika sonra
Koruma SınıfıIP 65
Boyut121 x 58 x 25 mm
Net Ağırlık90 g (pilsiz)

Teslimat İçeriği

1 x Şarap Refraktometresi PCE-DRW 2,
1 x Pipet,
1 x Prizma Kapağı,
1 x Pil,
1 x Kullanım Kılavuzu.