Sip.no.: PCE-DRW 1

Refraktometre PCE-DRW 1 Bira için

11.059,00 TL
13.270,80 TL
:
4250348716897
PCE-DRW 1
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Bira Refraktometresi PCE-DRW 1
Su geçirmez / Brix / D20/20 / LCD ekran / Kolay kullanım / Sıcaklık kompanzasyonu

Şıradaki şeker içeriği, bira üretimi için önemli bir referans noktasıdır. Şıra, fermantasyon süreci başlamadan önce bile besin maddelerinin içeriğini ifade eder. PCE Instruments tarafından sunulan bira refraktometresi, şıradaki şeker içeriğini belirlemek için özel olarak tasarlanmıştır. Bu şekilde, bira üreticisi daha sonra elde edilen biranın potansiyel alkol içeriğini belirleyebilir. Bunun nedeni, şeker oranının bitmiş ve demlenmiş biranın alkol içeriği için belirleyici olmasıdır.

Bira refraktometresi, bir sıvının kırılma indisinin ölçümüne dayanan bir ölçüm cihazıdır. Bira refraktometresi yardımıyla az miktarda numune kullanılarak şıradaki şeker konsantrasyonu ölçülebilir. Anlamlı bir ölçüm sonucu elde etmek için bira refraktometresinin huni şeklindeki paslanmaz çelik kapağına numuneden dört ila beş damla damlatmak yeterlidir. Bira refraktometresindeki numune haznesinin içine bir prizma yerleştirilir ve ışık kırılması yoluyla şıradaki şeker konsantrasyonu ölçülür. Bira refraktometresinin dahili ışık kaynağı, analog bira refraktometresindeki floresan lambalar gibi yapay ışıkla hızla tetiklenen ölçüm hatalarını önler.

Otomatik sıcaklık kompanzasyonu (10 … 40 °C) işleminin ardından ölçüm sonucu bira refraktometresinin büyük ve kolay okunabilir LCD ekranında hızlı ve hassas bir şekilde görüntülenir. Bira refraktometresinde iki ölçüm birimi arasında seçim yapılabilir. Bu ölçüm birimleri şunlardır: Brix (0 … 50%) ve D20/20 ya da özgül ağırlık (1.000 … 1.130) Bunun haricinde bira refraktometresinin ekranındaki entegre sıcaklık göstergesi sayesinde bira refraktometresi ile sıvının sıcaklığına ilişkin bilgi elde edilir. Şıranın yoğunluğunun ölçüldüğü klasik ölçüm cihazları ile karşılaştırıldığında bira refraktometresi zaman avantajı sunar. Bira refraktometresi, hassas bir ölçüm sonucu göstermek için sadece birkaç damla sıvıya ihtiyaç duyar. Bu, birkaç damla sıvı hızla soğuduğundan özellikle sıcak şıra ile çalışırken büyük bir avantaj sağlar.

Bira refraktometresinin cam prizması, ölçümden önce ve sonra hızlı ve kolay bir şekilde temizlenebilir ve plastik bir prizma kapağı ile kapatılır. Bira refraktometresi, cam prizmayı hasardan koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Bira refraktometresinin üç tuşlu olması kolay kullanım sağlar. Bira refraktometresinde pil tasarrufu için otomatik kapanma fonksiyonu bulunur. Böylece, bira refraktometresi, bir dakika boyunca kullanılmadığında otomatik olarak kapanır. Gerekli durumlarda, bira refraktometresinin ölçüm haznesine birkaç damla damıtılmış su eklenip tuşa basılarak bira refraktometresi kalibre edilebilir.

Uygulama Alanları
Refraktometre, sıvı ya da katı maddelerin kırılma indisini belirleyen optik bir ölçüm cihazıdır. Hobi amaçlı ya da profesyonel olarak bira üreten kişiler için bira refraktometresi bira üretimindeki en önemli araçlardan biridir. PCE Instruments tarafından sunulan bira refraktometresi, kolay kullanımı sayesinde şıranın şeker içeriğini saniyeler içinde belirlemek için idealdir. Bira refraktometresi, kullanışlı tasarımı sayesinde her zaman her yerde kullanılabilir. Kolay kullanımı, su geçirmez gövdesi ve esnek uygulama seçenekleri bira refraktometresini bira yapımında vazgeçilmez hale getirir.

Özellikler

- Saniyeler içinde hassas ölçüm sonuçları
- Büyük LCD ekran (ölçüm değeri ve sıcaklık)
- Su geçirmez IP65 korumalı ABS gövde
- Kolay kullanım (üç tuşlu)
- Az miktarda numune
- Distile su ile kolay kalibrasyon
- Otomatik sıcaklık kompanzasyonu
- Cam prizmayı koruyan paslanmaz çelik kapak
- Pil kontrol sistemi
- Ölçümün durdurulmasından 1 dakika sonra otomatik kapanma

Teknik Bilgiler

Ölçüm Parametresi 
Ölçüm Aralığı 
Brix0.0 … 50.0%
Wort D20/201.000 … 1.130
  
Çözünürlük 
Brix%0.1
Wort D20/200.001
  
Hassasiyet 
Brix±0.2%
Wort D20/20±0.002
 
Diğer Teknik Özellikler 
Sıcaklık KompanzasyonuOtomatik 10 ... 40 °C
Ölçüm HızıYaklaşık 1 saniye
Numune Hacmi4 ... 5 damla
Numune HaznesiCam prizmalı paslanmaz çelik
GövdeABS, IP 65
Pil1 x 1.5 V AAA
Otomatik KapanmaÖlçümün durdurulmasından 1 dakika sonra
Koruma SınıfıIP 65
Boyut121 x 58 x 25 mm
Net Ağırlık90 g (pilsiz)

Teslimat İçeriği

1 x Bira Refraktometresi PCE-DRW 1,
1 x Pipet,
1 x Prizma Kapağı,
1 x Pil,
1 x Kullanım Kılavuzu.