Sip.no.: PCE-DRS 2

Tuz Oranı Refraktometresi PCE-DRS 2

12.354,00 TL
14.824,80 TL
:
4250348717030
PCE-DRS 2
Net fiyat. (Kdv dahil degildir). Arti nakliye bedeli 90,00 TL) net ( Havale / EFT )
Teslimat süresi: 1-2 iş günü

Ürün Bilgisi

Tuz Oranı Refraktometresi PCE-DRS 2
Tuzluluk oranının % ve ‰ cinsinden tespiti / Özgül ağırlık / Kırılma indisi / Klor içeriği

Tuz oranı refraktometresi PCE-DRS 2, sulu çözeltilerin analizini hassas bir şekilde gerçekleştirmek için özel olarak tasarlanmıştır. Tuz oranı refraktometresi yardımıyla karmaşık olmayan kalite kontrolleri gerçekleştirilebilir ve sıvı gıdalardaki sodyum klorür oranı ya da akvaryumlardaki tuzluluk oranı belirlenebilir.

Tuz oranı refraktometresi, bir sıvının kırılma indisinin belirlenmesine dayanan bir ölçüm cihazıdır. Tuz oranı refraktometresi yardımıyla az miktarda numune kullanılarak bir sıvıdaki tuz konsantrasyonu ölçülebilir. Anlamlı bir ölçüm sonucu elde etmek için tuz oranı refraktometresinin huni şeklindeki paslanmaz çelik kapağına numuneden dört ila beş damla damlatmak yeterlidir. Tuz oranı refraktometresindeki numune haznesinin içine bir prizma yerleştirilir ve ışık kırılması yoluyla tuzluluk oranı ölçülür. Tuz oranı refraktometresinin dahili ışık kaynağı, analog bir tuz oranı refraktometresindeki floresan lambalar gibi yapay ışıkla hızla tetiklenen ölçüm hatalarını önler. Otomatik sıcaklık kompanzasyonu (10 … 40 °C) işleminin ardından ölçüm sonucu tuz oranı refraktometresinin büyük ve kolay okunabilir LCD ekranında hızlı ve hassas bir şekilde görüntülenir. Tuz oranı refraktometresinde yaygın olan çeşitli ölçüm parametreleri arasında seçim yapılabilir. Bu ölçüm parametreleri şunlardır: tuzluluk oranı (0 … 100%), klor içeriği (0 … 57%), özgül ağırlık (1.000 … 1.070) ve kırılma indisi (1.3330 … 1.3530 nD). Bunun haricinde tuz oranı refraktometresinin ekranındaki entegre sıcaklık göstergesi sayesinde tuz oranı refraktometresi ile sıvının sıcaklığına ilişkin bilgi elde edilir.

Tuz oranı refraktometresinin cam prizması, ölçümden önce ve sonra hızlı ve kolay bir şekilde temizlenebilir ve plastik bir prizma kapağı ile kapatılır. Tuz oranı refraktometresi, cam prizmayı hasardan koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Tuz oranı refraktometresinin üç tuşlu olması kolay kullanım sağlar. Tuz oranı refraktometresinde pil tasarrufu için otomatik kapanma fonksiyonu bulunur. Böylece, tuz oranı refraktometresi, bir dakika boyunca kullanılmadığında otomatik olarak kapanır. Gerekli durumlarda, tuz oranı refraktometresinin ölçüm haznesine birkaç damla damıtılmış su eklenip tuşa basılarak tuz oranı refraktometresi kalibre edilebilir.

Uygulama Alanları

Refraktometre, sıvı ya da katı maddelerin kırılma indisini belirleyen optik bir ölçüm cihazıdır. Tuz oranı refraktometresi, geniş uygulama yelpazesi sayesinde pek çok alanda tercih edilebilir. Tuz oranı refraktometresi, salamura ürünleri, konserve sebzeleri, çorbaları, meyve sularını ve diğer pek çok ürünü kontrol etmek için gıda üretiminde kullanılabilir. Bunun haricinde, tuz oranı refraktometresi, tramvay bakım atölyelerinde kış bakımında buz çözücü maddelerin kontrol edilmesi için de kullanılabilir. Tuz oranı refraktometresi, akvaryumlardaki sodyum klorür içeriğini kontrol etmek için de uygundur.

Tuz oranı refraktometresi, kolay kullanımı sayesinde sıvılardaki tuzluluk oranını saniyeler içinde belirlemek için idealdir. Tuz oranı refraktometresi, kullanışlı tasarımı sayesinde her zaman her yerde kullanılabilir. Kolay kullanımı ve esnek uygulama imkanları tuz oranı refraktometresini gıda üretiminde, araştırmalarda, klinik laboratuvarlarda ve daha birçok uygulamada vazgeçilmez hale getirir.


Özellikler

- Saniyeler içinde hassas ölçüm sonuçları
- Büyük LCD ekran (ölçüm değeri ve sıcaklık)
- Su geçirmez IP65 korumalı ABS gövde
- Otomatik sıcaklık kompanzasyonu
- Az miktarda numune
- Distile su ile kolay kalibrasyon
- Cam prizmayı koruyan paslanmaz çelik kapak
- Üç tuşlu kolay kullanım
- Pil kontrol sistemi
- Ölçümün durdurulmasından 1 dakika sonra otomatik kapanma

Teknik Bilgiler

Ölçüm Aralığı 
Tuzluluk Oranı0 ... 100 ‰
Klor İçeriği0 ... 57 ‰
Özgül Ağırlık1.000 ... 1.070
Kırılma İndisi1.3330 ... 1.3530 nD
Sıcaklık0 ... 40 °C
  
Çözünürlük 
Tuzluluk Oranı1 ‰
Klor İçeriği1 ‰
Özgül Ağırlık0.001
Kırılma İndisi0.0001 nD
Sıcaklık0.1 °C
  
Hassasiyet 
Tuzluluk Oranı±2 ‰
Klor İçeriği±2 ‰
Özgül Ağırlık±0.002
Kırılma İndisi±0.0003 nD
Sıcaklık±0.5 °C
 
Diğer Teknik Özellikler 
Sıcaklık KompanzasyonuOtomatik 10 ... 40 °C
Ölçüm HızıYaklaşık 1 saniye
Numune Hacmi4 ... 5 damla
Numune HaznesiCam prizmalı paslanmaz çelik
GövdeABS, IP 65
Pil1 x 1.5 V AAA
Otomatik KapanmaÖlçümün durdurulmasından 1 dakika sonra
Koruma SınıfıIP 65
Boyut121 x 58 x 25 mm
Net Ağırlık90 g (pilsiz)

Teslimat İçeriği

1 x Tuz Oranı  Refraktometresi PCE-DRS 2,
1 x Pipet,
1 x Prizma Kapağı,
1 x Pil,
1 x Kullanım Kılavuzu.